Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο ορισμός του ανθεκτικού, λειτουργικού, απροβλημάτιστου και οικονομικού τρέϊλερ.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

trailer1Μετά από 40 και πλέον χρόνια ενασχόλησης με τη θάλασσα, τα σκάφη και τα παρελκόμενά τους, δικαιούμαι νομίζω να έχω σχηματίσει άποψη για κάποια πράγματα και να έχω κάνει επιλογές οι οποίες ποτέ δεν με πρόδωσαν και, βεβαίως, ούτε εγώ πρόκειται ποτέ να προδώσω.

Μια από τις επιλογές μου, όσο τουλάχιστον αφορά τα σκάφη με τα οποία θέλω να ταξιδεύω, είναι τα φουσκωτά. Μολονότι υπάρχουν πολλά αξιόλογα πολυεστερικά ταχύπλοα σκάφη και ιστιοπλοϊκά, εγώ ταξίδευα ανέκαθεν, και θα συνεχίσω να ταξιδεύω, αν μου δοθεί ξανά η ευκαιρία, μόνο με φουσκωτά. Δεν είναι της παρούσης να εξηγήσω τους λόγους. Τους έχω άλλωστε εξηγήσει πολλές φορές σε άρθρα μου που έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν σε περιοδικά του χώρου της θάλασσας αλλά και στο site μου.

Σήμερα θα αναφερθώ σε ένα απαραίτητο "συμπλήρωμα" του σκάφους που είναι το τρέϊλερ και που χωρίς αυτό δεν μπορεί να πέσει (το σκάφος) στη θάλασσα. Ικανό για τα καλύτερα, αλλά και για τα χειρότερα το τρέϊλερ, αν ο κατασκευαστής του δεν ξέρει τι του γίνεται (για να το πω μαλακά) ή ο χρήστης αδιαφορεί για τη συντήρησή του.

Αύριο αναχωρώ με το αυτοκινούμενο για την Ιταλία, σε ένα ταξίδι αστραπή, με μοναδικό σκοπό να φέρω πίσω το ιπτάμενο βαρκάκι μου που ήταν "φυλακισμένο" επί τρία σχεδόν χρόνια στις εγκαταστάσεις του απατεώνα (όπως απεδείχθη) κατασκευαστή του, στον οποίο το παρέδωσα τον Σεπτέμβριο του 2017 στην Πάτρα για να το πουλήσει και ο οποίος πίστεψε ότι μπορούσε να το εξαφανίσει!

trailer2Ευτυχώς για μένα, και δυστυχώς γι' αυτόν, ένας κοινός φίλος με ενημέρωσε ότι το βαρκάκι (μαζί με άλλα βαρκάκια, κινητήρες, εξαρτήματα κ.λπ.) έχει κατασχεθεί και πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό από τον ιδιοκτήτη της αποθήκης του Aimaro Malingri (έτσι ονομάζεται ο απατεώνας) προκειμένου ο ιδιοκτήτης της αποθήκης να πάρει τα χρήματα των ενοικίων που του οφείλει ο Malingri ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, παράτησε την κατασκευή  των ιπτάμενων φουσκωτών για να ασχοληθεί με τη μεταφορά λαθρομεταναστών από τη βόρειο Αφρική στην Ιταλία!

Τέλος πάντων, αφήνω αυτή την πονεμένη ιστορία για να σας πω για το τρέϊλερ. Το παλιό τρέϊλερ λοιπόν το είχα πουλήσει πιστεύοντας ότι δεν θα το χρειαζόμουν αφού το βαρκάκι μου θα πουλιόταν στην Ιταλία. Μετά την ανάθεση της υπόθεσης σε Ιταλό δικηγόρο και την απόφαση Ιταλικού δικαστηρίου ότι το βαρκάκι μού ανήκει και μπορώ να το πάρω, αναγκάστηκα να παραγγείλω νέο τρέϊλερ σε ένα φίλο, ο οποίος έχει φτιάξει τα περισσότερα τρέϊλερ των σκαφών που έχω αποκτήσει κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό κατασκευαστή μπαγκαζιέρων και τρέϊλερ, παντός είδους, ο οποίος τοποθετεί επίσης κοτσαδόρους στα αυτοκίνητα, φτιάχνει δε και ειδική σχάρα για τη μεταφορά μοτοποδηλάτου η οποία στερεώνεται επάνω στον κοτσαδόρο με ένα τρόπο δικής του επινόησης : https://www.ribandsea.com/news/1127-sxara-moto-gia-camper-kai-symvatika-i-x-aftokinita.html

Τα τρέϊλερ που κατασκευάζει ο φίλος μου είναι απλά στην εμφάνιση, ανθεκτικά στην κατασκευή, λειτουργικά, με εξαιρετική οδική συμπεριφορά και οικονομικά. Γνωρίζει ο άνθρωπος πού "πονάει" ένα τρέϊλερ και φροντίζει πάντοτε να εξαλείψει τα όποια πιθανά προβλήματα μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια της ρυμούλκυσης και της καθέλκυσης, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η after sales φροντίδα που παρέχει στους πελάτες του.

Θεώρησα υποχρέωσή μου να ενημερώσω τους αναγνώστες, τους φίλους και συνδρομητές μου, όχι επειδή, όπως θα νομίσουν μερικοί κακοπροαίρετοι, πήρα τσάμπα το τρέϊλερ, αλλά γιατί πιστεύω ότι πρέπει να προβάλλονται οι καλοί και υπεύθυνοι κατασκευαστές. Υπάρχει λόγος, βεβαίως, που δεσμεύομαι να πω το όνομα του συγκεκριμένου κατασκευαστή. Αν θέλει κάποιος να μάθει το όνομα και το τηλέφωνό του δεν έχει παρά να μου στείλει ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να μου τηλεφωνήσει στο 6977 544 446