Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο διάπλους αλληλεγγύης Ευβοϊκού και η πραγματοποίησή του.

Τα καγιάκ έτοιμα για την εκκίνηση.Τριάντα περίπου αθλητές έδωσαν το παρόν στο Μαρμάρι, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, με kayak, wind surf, kite surf και ιστιοπλοϊκά σκάφη προκειμένου να διαπλεύσουν τον Ευβοϊκό με κύριο σκοπό να ενισχυθεί η κοινότητα των καρκινοπαθών. Ο ένας από τους διοργανωτές, ο Ηλίας Κατηρτσιγιανόγλου, νόσησε το 2009 από καρκίνο του όρχεως και εμπνεύστηκε από την δράση και το έργο του ποδηλάτη Armstrong, ο οποίος έπασχε από τον ίδιο τύπο καρκίνου, και αφού θεραπεύτηκε κέρδισε τον γύρο της Γαλλίας. Πήρε λοιπόν το μήνυμα, οτι μπορεί να θεραπευτεί κι' ο ίδιος, έχοντας στη συνέχεια την δυνατότητα να κάνει κάτι και για τους άλλους καρκινοπαθείς. Όσο λοιπόν τον ταλαιπωρούσε η αρρώστια, καλλιεργούσε αυτό το εγχείρημα μέσα στο μυαλό του. "Η έμπνευση του εγχειρήματος και μόνο έπαιξε τον κυριώτερο λόγο στην θεραπεία μου", όπως λέει ο Ηλίας. Ο ίδιος είναι ιστιοπλόος και τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασχολείται και με το kite surf.

 

Ένα μέρος των αθλητών που έλαβαν μέρος στο εγχείρημα μπροστά στη νταλίκα που μετέφερε τα καγιάκ.Τον διάπλου ενίσχυσαν η "Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής", το forum "fouskoto4all", το "Sailing Academy", ο Δήμος Αρτέμιδας και η εταιρεία "Ανυψωτική" που διέθεσε αφιλοκερδώς ένα από τα φορτηγά της για την μεταφορά των kayak. Παράλληλα, οι διοργανωτές του εγχειρήματος ζήτησαν από τους αθλητές, οι οποίοι θα έπαιρναν μέρος σ'αυτό, να βρουν χορηγούς ώστε να ενισχυθούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις "Μείνε Δυνατός", που προσφέρει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο, τους "Γιατρούς χωρίς Σύνορα" και το "Global Kiter Foundation", που βοηθά τα παιδιά με κινητικά προβλήματα να έρθουν πιο κοντά στη θάλασσα.

Τα καγιάκ κατέβηκαν στη Μεγάλη Άμμου με τα χέρια.Οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν κάποια από τα πλωτά μέσα που χρησιμοποίησαν οι αθλητές, όπως τα ιστιοπλοϊκά καταμαράν και τα kayak, τα οποία τερμάτισαν στα νησάκια της Λούτσας, στάθηκαν εμπόδιο όμως στην προσπάθεια των αθλητών που με kite surf και wind surf κατάφεραν να φθάσουν μέχρι το μέσον της απόστασης αναγκαζόμενοι στη συνέχεια, λόγω άπνοιας, να τα φορτώσουν στα φουσκωτά σκάφη που ακολουθούσαν. Αυτό που είχε βεβαίως σημασία δεν ήταν να τερματίσουν όλοι αλλά να συμμετάσχουν στην γιορτή αυτή και να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον καρκίνο. Όλοι έδωσαν πάντως την υπόσχεση ότι το εγχείρημα θα επαναληφθεί και του χρόνου με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και προβολή.

Το σύντομο Δελτίο Τύπου των διοργανωτών.

Εντελώς εξωτικό το τοπίο στη Μεγάλη Άμμο...Κροσάραμε! Διασχίσαμε τον Ευβοϊκό για όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο! Επανασυνταχτήκαμε σε λιγότερο από 5 μέρες από την άπνοια της 3 Ιουνίου και 20+ από τους εθελοντές αθλητές έδωσαν το παρόν. Περάσαμε όλοι με ασφάλεια με την συνοδεία 7 φουσκωτών και αν δεν μας πρόδιδε ο αέρας στα μισά αντίθετα με κάθε πρόβλεψη θα είχαμε και 20+ τερματισμούς στην Αρτέμιδα. Κάποιοι από τους αθλητές χρειάστηκε να τερματίσουν στα ανοιχτά αλλά κάθε μίλι που ταξίδεψαν ήταν μία ανάσα για την κοινότητα στόχο! Μπορείς να γίνεις και εσύ σπόνσορας τους και να τους βοηθήσεις να υποστηρίξουν την δράση 3 Μ.Κ.Ο. στην σελίδα του global kiter foundation (Project 4).

Θεαματικός ο συναγωνισμός μεταξύ των καταμαράν ιστιοπλοϊκών.Μεγάλο ευχαριστώ στoυς Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, Fouskoto4all, Sailing Academy, Anipsotiki, European Sealines Ferries, Δήμο Αρτέμιδας, George Papardakis productions, global kiter foundation, Rib and Sea, e-karystos.gr, λιμενικές αρχές Καρύστου, Μαρμαρίου, Ραφήνας, Cannibals kayak, South Evian Gulf team.

Τώρα από τους Surfers 4 Life έχετε να περιμένετε φωτογραφικό υλικό στην σελίδα μας, ένα party, ένα action video, μία ταινία μικρού μήκους! και ένα επόμενο project;