Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο 9ος και τελευταίος αγώνας Jet Ski της Ε.Λ.Τ. για το 2011

Σχόλια - Φωτογραφίες : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Όταν οι αθλητές ασχολούνται μόνο με το άθλημα, τότε όλα τα βλέμματα στρέφονται προς την πίστα... Πραγματοποιήθηκε, τελικώς, ο 9ος και τελευταίος αγώνας του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Jet Ski της "Ελληνικής Λέσχης Ταχυπλοίας", στην Πάχη Μεγάρων, το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 Νοεμβρίου 2011. Ο καιρός ήταν κάτι περισσότερο από ευνοϊκός, με το θερμόμετρο την Κυριακή να σκαρφαλώνει στους 22 βαθμούς, το γραφικό λιμανάκι της Πάχης να είναι γεμάτο από κόσμο, και η θαλάσσια πίστα κάτι περισσότερο από ιδανική. Υπήρξαν κάποια προβλήματα, ωστόσο, με την καθέλκυση των σκαφών, αφού, ως γνωστόν, δεν υπάρχει ράμπα στο λιμανάκι της Πάχης, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αναγκάζονται να ρίχνουν τα jet skis στο Σουσάκι (ελλείψει γερανοφόρου οχήματος) και να πηγαινοέρχονται εν πλω προς και από τη μαρίνα της Πάχης. Ο μόνος που δεν προβληματίστηκε ήταν ο Χρήστος Σταμπολτζής, ο οποίος πέταξε (κυριολεκτικώς) και πάλι το σκάφος του στο νερό πάνω απ' το τρέϊλερ!

Άθλητές, σκάφη, θεατές και... σκουπίδια σε αρμονική συνύπαρξη!Και ενώ όλα συνηγορούσαν σε μια εξαιρετική, από πλευράς φιλοξενίας, του Δήμου Μεγαρέων και της καφετέριας "Deja Vu" τουλάχιστον, εκδήλωση, το απαράδεκτο θέαμα των ξεχειλισμένων κάδων σκουπιδιών, με τις σκισμένες σακκούλες να γίνονται βορά και παιγνίδι στα δόντια αδέσποτων σκύλλων και τις μύγες να έχουν στήσει τρελλό χορό ηδονής, αρκούσε για να κάνει τα λόγια του εκτελούντος χρέη προέδρου της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της Ε.Λ.Τ. Κώστα Διαμάντη προς τον Δήμαρχο Μεγαρέων να μοιάζουν περισσότερο με ειρωνία παρά με ευχαριστίες.

Ο Καραγιανννόπουλος έκλεψε και πάλι την παράσταση με τις χορευτικές φιγούρες του! Η δικαιολογία, κάποιου εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής, πως υπάρχει τάχα έλλειψη προσωπικού στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου, κάθε άλλο παρά ικανοποίησε. Αν εμείς, σαν φιλοξενούμενοι, είχαμε την δυνατότητα να μαζέψουμε τα σκουπίδια, που βλέπαμε σκόρπια παντού, αναρωτιέμαι γιατί την ίδια δυνατότητα δεν θα μπορούσε να έχει και ένα κλιμάκιο αποτελούμενο από μαθητές, καταστηματάρχες της περιοχής και δημοτικούς συμβούλους, ιδίως όταν στον χώρο της μαρίνας της Πάχης επρόκειτο να φιλοξενηθεί μια αθλητική εκδήλωση της οποίας κύριος υποστηρικτής ήταν ο ίδιος ο Δήμος Μεγαρέων;

Έγινε κι' αυτό! Ψαροκάϊκο εναντίον jet skis! Την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα ήρθε εξ άλλου, για άλλη μια φορά, να αμαυρώσει η μιζέρια, η κακοπιστία και ο εγωκεντρισμός ωρισμένων "αθλητών" και "παραγόντων", οι οποίοι θέλουν, πάση θυσία, να ανεβαίνουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών. Και αναρωτιέται κανείς : αν όλα αυτά γίνονται τώρα που το πρωτάθλημα αυτό διεξάγεται για την χαρά της υγιούς άμιλλας, και μόνο, τι θα γινόταν αν μιλούσαμε για επαγγελματικό πρωτάθλημα και η πρώτη αυτή θέση είχε σαν αντίκρυσμα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό; Θα βλέπαμε ίσως να βγαίνουν και μαχαίρια;

Ο Αποστόλης Κουκουσάς μπαίνει εντυπωσιακά σε μια στροφή. Και κάτι ακόμη για μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Χρέος του δημοσιογράφου δεν είναι η αποσιώπηση των θλιβερών περιστατικών και η ωραιοποίησή τους, αλλά η καταγγελία τους, προκειμένου αυτά να γίνουν αντικείμενο προβληματισμού και να μην επαναληφθούν. Αν κάποιοι αδυνατούν να συμβιβαστούν μ' αυτή την αναγκαιότητα και θεωρούν πως η απλή παρουσία και μόνο ενός τέτοιου δημοσιογράφου, ο οποίος δεν κάνει τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο απ' το χρέος του, αποτελεί εμπόδιο για την επίτευξη των όποιων προσωπικών φιλοδοξιών τους, τότε ο δημοσιογράφος αυτός δεν έχει παρά να αποχωρήσει, προστατεύοντας έτσι το όνομά του, την ιστορία του και την αξιοπιστία τού περιοδικού στο οποίο αρθρογραφεί. Αν κάποιος έχει κάτι να χάσει, αυτός δεν είναι ο δημοσιογράφος και το διαδικτυακό περιοδικό "Rib and Sea", που στάθηκε αφιλοκερδώς στο πλευρό της Ε.Λ.Τ. και κάλυψε τους αγώνες της σαν χορηγός επικοινωνίας, αλλά η ίδια η Ε.Λ.Τ. και οι αθλητές της.

Ενίοτε χρειάζεται να κοπιάσει κανείς πολύ για να εξηγήσει στις Αρχές τα αυτονήτα... Ως εκ τούτου, το "Rib and Sea", πιστό στην επιλογή τού εκδότη του να μην προβάλλει "αθλητικές" εκδηλώσεις που κάθε άλλο παρά αθλητικές είναι, αρνήθηκε να καλύψει τους αγώνες της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2011 και απεχώρησε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κακόβουλα και παρασκηνιακά εις βάρος του σχόλια, αλλά και όσα αντιαθλητικά έλαβαν χώρα το πρωί εκείνης της ημέρας στα pits (παρόμοια απαράδεκτη κατάσταση έλαβε χώρα και κατά την διάρκεια του 8ου αγώνα) ενώ δεν θα προβάλλει στο εξής τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Jet Ski της Ε.Λ.Τ. σαν χορηγός επικοινωνίας, εκφράζοντας μ' αυτόν τον τρόπο την δυσαρέσκειά του για όσα απαράδεκτα διαδραματίζονται σε ένα χώρο που θα έπρεπε να είναι (και να παραμένει) αμμιγώς αθλητικός. Υπενθυμίζεται ότι το "Rib and Sea" απέχει, για παρόμοιους λόγους, και από τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος φουσκωτών σκαφών.

Συμβολική η παρουσία του Σπύρου Μπόγδανου με το Τ1000 και τον ύστατο χαιρετισμό στον άτυχο Simoncelli.Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011, στο εντευκτήριο της "Ελληνικής Λέσχης Ταχυπλοίας" θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον απολογισμό τής απερχόμενης διοίκησης και την διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Εύχομαι η Λέσχη αυτή, η οποία αριθμεί ζωή πολλών δεκαετιών, να βρει και πάλι σύντομα τον δρόμο της.

Στον φίλο μου, και επικεφαλής της προσωρινής διοικούσας επιτροπής Κώστα Διαμάντη, δεν έχω παρά να αφιερώσω το τραγούδι τού Γιάννη Μηλιώκα :

http://www.youtube.com/watch?v=nVMmRuczWC0

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ EXPERT STOCK

Ο Παντελής Πολίτης πρωταγωνιστής στην πίστα και, άθελά του, στις μετέπειτα διενέξεις... 1.ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

2.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

3.ΣΧΟΙΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ BEGINNERS STOCK

Ο Σ. Μπόγδανος έπεσε στο νερό και δόθηκε νέα εκκίνηση στην κατηγορία Beginners.1.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

2.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

3.ΦΛΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ NOVICE STOCK

Συμβολική η παρουσία και η επίδειξη του Τ 1000 με τον Σπύρο Μπόγδανο. 1.ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

2.ΚΟΥΚΟΥΣΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

3.ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN

 Όμορφες παρουσίες...  1.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

2.ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

3.ΣΤΑΜΠΟΛΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ EXPERT STOCK


Ο Χρήστος Σταμπολτζής επί το έργον... 1.ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

2.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

3.ΣΧΟΙΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ BEGINNERS STOCK

Ο Τασος Σχοινάς στην προσπάθειά του να συμπληρώσει μερικές ώρες ύπνου! 1.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

2.ΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

3.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ NOVICE STOCK

Γενική άποψη του χώρου του αγώνα και των pits. 1.ΚΟΥΚΟΥΣΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

2.ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

3.ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN

Να δεις που κάποτε... 1.ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

2.ΣΤΑΜΠΟΛΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

3.ΣΧΟΙΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ