Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Και ηλεκτροκίνητη ξαπλώστρα θαλάσσης υψηλής τεχνολογίας απ' τον Ηλία Κουτσάκη!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

xaplostra.ilektrokinitiΗ έμπνευση και το δημιουργικό μυαλό του Ηλία Κουτσάκη δεν θα μπορούσαν να περιοριστούν στο ηλεκτροκίνητο ποδήλατο θαλάσσης που παρουσιάστηκε σ' αυτόν εδώ τον χώρο πριν από δύο περίπου εβδομάδες. Προχώρησε στην έκδοση μιας ηλεκτροκίνητης... ξαπλώστρας θαλάσσης για τους τεμπέληδες, όπως μου είπε αστειευόμενος.

xaplostra2Πρόκειται για μια παραλλαγή του ηλεκτροκίνητου ποδηλάτου θαλάσσης, με μόνη διαφορά ότι η νέα εκδοχή του δεν προβλέπει ποδηλασία αλλά μόνο ηλεκτροκίνηση. Για την προστασία του επιβάτη από τον ήλιο έχει προβλεφτεί ένα ειδικό κυκλικό σκίαστρο, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε ιστίο με τη βοήθεια ενός τηλεχειριστηρίου, ενώ η λαγουδέρα για την αλλαγή κατεύθυνσης γίνεται από ένα λεβιέ που βρίσκεται στο δεξιό μέρος της ξαπλώστρας!

xaplostra3Κατά τα άλλα η ηλεκτροκίνητη ξαπλώστρα διαθέτει τον ίδιο ηλεκτρικό κινητήρα που ο κατασκευαστής της έχει τοποθετήσει στο ηλεκτροκίνητο ποδήλατο, ενώ στο επόμενο στάδιο ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να τοποθετήσει ηλεκτρικό εξωλέμβιο κινητήρα 3 ίππων ο οποίος, σύμφωνα με τον Ηλία Κουτσάκη, θα δίνει στην ξαπλώστρα μια ταχύτητα πλεύσης 6 κόμβων και αυτονομία 50 ωρών συνεχούς λειτουργίας με τη στεγανή μπαταρία!

Η ηλεκτροκίνητη ξαπλώστρα του Ηλία Κουτσάκη διαθέτει ακόμη σύστημα εντοπισμού (gps),  αεροθαλάμους από Hypalon Neoprene ή PVC, καθώς και αναδιπλούμενους τροχούς στην πρύμνη για εύκολη ανέλκυση και ρυμούλκυση στην παραλία.

Ο Ηλίας Κουτσάκης πάντως δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Σύντομα θα δείτε άλλη μια παραλλαγή του ηλεκτροκίνητου ποδηλάτου Sea-Bi η οποία θα συζητηθεί. Στο θαλάσσιο περιβάλλον αυτή τη φορά.

Mimair High Tech Labs

Αγ. Σαράντα 19, Μοσχάτο

www.sea-bi.com

210 4820851 - 6944 696 178