Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το «χρέος» τής κυρίας Αθηνάς και το αενάως ανεξόφλητο ΧΡΕΟΣ των πωλητικών.

arkas.athiaΗ κ. Αθηνά, λοιπόν, χάρισε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου ένα πλήρως εξοπλισμένο ολοκαίνουργο ασθενοφόρο. Ασφαλώς και αξίζει συγχαρητηρίων η χειρονομία αυτή. Όμως, δεν μπορώ να μην επισημάνω δύο πράγματα: 1ον. Στη δωρεά προέβη, επειδή είχε ταλαιπωρηθεί τόσον η ίδια όσο και ο μακαρίτης σύζυγός της, όταν είχαν ανάγκη μεταφοράς σε νοσοκομείο των Πατρών. 2ον Έθεσε τον όρο, να καλύπτει το ασθενοφόρο το νοσοκομείο Μεσολογγίου και μόνον. Και ερωτώ: 1ον. Αν δεν είχε ταλαιπωρηθεί, θα προέβαινε στη δωρεά; 2ον. Αν το ασθενοφόρο δεν εξυπηρετεί κάποια ανάγκη, δεν θα μπορεί να μεταφέρει κάποιον ασθενή που πρέπει να διακομισθεί στο νοσοκομείο π.χ. Αγρινίου;

Εν πάση περιπτώσει, ας μη γίνομαι αχάριστος. Μπράβο στην κ. Αθηνά. Ας τη μιμηθούν οι πολλά έχοντες και κατέχοντες. Πλήρωσε € 65.000 για ένα ασθενοφόρο. Άρα, 1000 ασθενοφόρα κοστίζουν € 65.000.000. Οι εφοπλιστάδες μας δεν μπορούν να μας τα χαρίσουν; Ας μην πάρουν μίζα επί τέλους για μερικά χρόνια οι κυβερνήτες μας και οι κολλητοί τους, ώστε να καλύψουν το κόστος. Διέθεσαν, βέβαια, 50 ευρώ εκ. οι εφοπλιστές μας για την αποκατάσταση των ζημιών στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία, αλλά άλλο να χαρίζεις χρήμα που θα διαχειρισθούν οι πωλητικοί και άλλο να χαρίζεις αυτό που θα αγοράσουν οι πωλητικοί με το δικό σου χρήμα. https://www.ribandsea.com/articles/3372-peri-tis-kantianis-filosofias-os-themeliou-tis-ellinikis-dimokratorias.html

Τηλεφώνησαν στην κυρία Αθηνά ο Κούλης και το Ανδρουλάκι, για να την ευχαριστήσουν και να τη συγχαρούν. Δεν της ζήτησαν συγγνώμη που τόσα χρόνια δεν έχουν τα κώματά τους εκπληρώσει το δικό τους χρέος, να λειτουργεί ευπρεπώς το ΕΣΥ. Τώρα, θα μου πείτε, ότι δεν μπορεί να είμαι τόσο απαιτητικός. Τί να πρωτοκάνουν κι’ αυτά; Να μοιράσουν τους φόρους μας στους κολλητούς ή να στελεχώσουν με επαρκές και αξιόμαχο προσωπικό τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τις Εφορίες, την ΕΛΑΣ και τις λοιπές Δημόσιες υπηρεσίες με διορισμούς «ημετέρων»;

Ας είσαι καλά κυρία Αθηνά μου, κι ας μεμψιμοιρώ εγώ. Ξέρεις, έχω σκοτούρες τούτες τις μέρες. Τεράστιο το δίλημμα: να παραμείνω δικηγόρος ή να γίνω ντελιβεράς να τα ‘κονομάω χοντρά, όπως, εμμέσως πλην σαφώς, με προέτρεψε ο υφυπουργός Εργασίας Τσογλανκόγλου; Αυτός που μαζί με ουκ ολίγους πωλητικούς εξακολουθεί να μιλάει για συνταξιούχους-εργαζόμενους, πράγμα που με αναγκάζει να ξαναγράψω: ο συνταξιούχος είναι απόμαχος. Γιατί να επιτρέπεται να εργάζεται;

Σώτος

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ωραίος ο λόγος σου στο συνέδριο της ΝΔ, αν εξαιρέσουμε τις φράσεις, με τις οποίες επεδόθης σε γλωσσόλουτρο του Κούλη. Δεν είναι δα και ο πεφωτισμένος. Σου θυμίζω:

- Δασάρχης με καταθέσεις € 114 εκ.

- Αειθαλές άρθρο 86 στο Σύνταγμα, για να κλέβουν ατιμωτηρί οι πωλητικοί - Άρνηση άρσης της ασυλίας βολευτών που ασχημονούν - Δεκάδες δημόσιοι λειτουργοί στα πράσα για χρηματισμό πέφτουν στα μαλακά.

- Γιατρός φακελάκιας επανέρχεται στο πόστο του, επειδή, όλως παραδόξως, δεν συγκροτήθηκε εντός έτους το Πειθαρχικό Συμβούλιο, όπως ορίζει ο νόμος.
.
- Ο δικηγόρος Μαντζουράνης, ΓΓ του Υπ. Συμβουλίου της πρώτης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, κολλητός του Κοσκωτά, καταδότης του ευεργέτη του, στα μέσα και στα έξω με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

- Ο μέγας καθηγητής Μητρόπουλος μας διδάσκει ακόμη αντιΜνημόνιο, ο υπεξαιρέτης αμοιβής συναδέλφων του.

- Ο Άκης, ο Γιάννος, η Βίκυ, ο Τάκης, ο Λάκης, ο Μάκης και χιλιάδες άλλα μικρά και μεγάλα παιδιά.

- Με φωτογραφικές διατάξεις μεταθέσεις, μετεγγραφές, αποσπάσεις, διορισμοί και ο Αλαίκσοις πνέει μένεα κατά του Κούλη, ο οποίος κάνει πως δεν θέλει να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι - Ο αρχισυνδικαληστής της ΔΕΗ που κατεβάζει διακόπτες, όποτε γουστάρει, μπουκάρει στο γραφείο του Διοικητή και τον προπηλακίζει, ενώ ο Διοικητής κάθεται σαν κότα.

- Το Δημόσιο δεν θέλει να εκμεταλλευθεί 72.000 ακίνητα. Προτιμά να πληρώνει ενοίκια στους κολλητούς, για να στεγάζει τις Υπηρεσίες του, αλλά και να ξεπουλά ακίνητα που στεγάζουν Υπηρεσίες του με την υποχρέωση να τα νοικιάσει από τους αγοραστές - Η κερα-Τασία άνοιξε τα σύνορα, για να λιάζονται οι λαθρομετανάστες στες πλατέες και μετά να φεύγουν προς Δυσμάς, μέχρι που έκλεισαν τα σύνορά τους οι κακοί εταίροι και μας κατσικώθηκαν οι λάθρο εδώ, ώστε να εκλιπαρούμε για την αλληλεγγύη των εταίρων, τους οποίους δεν είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν μπορούμε πια να φυλάττουμε τα θαλάσσια σύνορά μας.

- Θαλασσοδάνεια σε κολλητούς και ΜΜΕ, εξάλειψη αξιοποίνου για τραπεζίτες.

Και κάπου στην άκρη ένας κουλουρτζής που τρώει βαρβάτο πρόστιμο, επειδή δεν διαθέτει άδεια μικροπωλητού, ώστε να μην τολμήσει να ξανακάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στις πολυεθνικές, και μια άνεργη μάνα που καταδικάζεται για κλοπή δύο φιαλών γάλακτος, για να ταΐσει τα παιδιά της. Ο νόμος γαρ. Και στο βάθος ο Ρουβίκωνας, οι αντιεξουσιαστές, οι σημαιοκάφτες, οι αρνητές των δεινών του έθνους, οι ΜΚΟ, οι συλλογικότητες του κώλου και όλο το κακό συναπάντημα.

Και χιλιάδες άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός. Σπαρμένος ο δρόμος με όλα τούτα μέχρι την κορυφή και το χείλος του γκρεμού. Κι’ είναι κι’ ανηφορικός ρε Μαρκουλάκη αυτός ο ρημάδης ο δρόμος.

Σίσυφος