Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

25η Μαρτίου 2021. Τα διακόσια χρόνια να αποτελέσουν θρυαλλίδα.

armatoloiΗ 200η επέτειος της 25ης Μαρτίου, ξημερώνει για τη χώρα και το λαό σε συνθήκες παρόμοιες μ’ αυτές που βίωναν οι ραγιάδες της εποχής εκείνης. Σε συνθήκες ανέχειας, χαρατσιών, φόβου για το αύριο, καθημερινής αίσθησης θανατικού, φόβητρου για τις μετακινήσεις, εξευτελισμού κάθε έννοιας προσωπικής και εθνικής αξιοπρέπειας και διάχυτης δυστυχίας. Με τον σουλτάνο, παράλληλα, να απειλεί από τον οντά του στην Άγκυρα. Και τους ντόπιους εδώ αγάδες να τρομοκρατούνται στους βρυχηθμούς του.

Κάτι χειρότερο: Ακριβώς 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για ανεξαρτησία και δημιουργία εθνικού κυρίαρχου κράτους για το οποίο πάσχισαν οι αγωνιστές του ’21, σχεδιάζεται από Βρυξέλλες, ΝΑΤΟ και τους ντόπιους κυβερνητικούς οσφυοκάμπτες, η οριστική κατάλυση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Χρησιμοποιώντας για τους σκοπούς τους, εκτός των άλλων και το «φόβητρο» της γείτονος εξ’ ανατολών.

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Λάμπρου Κατσώνη βλέποντας τον τουρκικό στόλο να αρμενίζει εξοπλισμένος στο Αιγαίο. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Κανάρη και του Μιαούλη βλέποντας τα τουρκικά πολεμικά να πλέουν σε ελληνική θαλάσσια επικράτεια, από την οποία εκείνοι με μύριες θυσίες τα εξοβέλισαν. Θα τρίζουν τα κόκαλα του ναυάρχου Κουντουριώτη που από την εποχή του και μετά, δεν τολμούσε ο τουρκικός στόλος να ξεμυτίσει από τα στενά του Βοσπόρου. Ώσπου να έρθουν οι σημερινοί εθελόδουλοι κρατούντες για να αφήσουν ανεξέλεγκτα τα τουρκικά πολεμικά, όχι μόνο να αλωνίζουν όπου θέλουν στα χωρικά μας ύδατα, αλλά και να πραγματοποιούν απροκάλυπτα πολεμικές ασκήσεις με σχέδια κατάληψης των νησιών μας!

200 χρόνια μετά, θα δούμε και πάλι Τούρκους να πατάνε οπλισμένοι σε ελληνικό έδαφος με τη μορφή της στρατοχωροφυλακής, χάρις στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας στα πλαίσια του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης. Που θα ψηφιστεί μάλιστα από την ελληνική βουλή, τη στιγμή που θίγει καίρια ζητήματα εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας, «γκριζάροντας» τα νησιά μας! Κι αν σ’ αυτή τη φάση έχει μπει στο στόχαστρο το Βόρειο Αιγαίο, να είμαστε σίγουροι ότι η γκρίζα ζώνη θα τεθεί σύντομα και για τα Δωδεκάνησα. Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες έχουν ξεσηκωθεί, εφόσον η περιφέρεια και οι δήμοι δεν θα έχουν λόγο στο μεταναστευτικό και θα πρέπει για το παραμικρό ζήτημα, να αναφέρονται στην Κομισιόν και να παίρνουν εγκρίσεις από τις «οικείες αρχές» της Ε.Ε.! Τους έχουν στην αβεβαιότητα και δεν γνωρίζουν καν τι θα γίνει με τις ένοπλες δυνάμεις και τις αστυνομικές αρχές στα νησιά, για το αν θα παραμείνουν ή όχι ή το αν θα υπαχθούν και σε ποιο καθεστώς. Ας «μην ανησυχούν» όμως γιατί ακόμη και να τις αποσύρουν, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας μπορεί να μας στείλουν τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες για να τις υποκαταστήσουν! Κι όλα αυτά, μας τα προμηνύουν στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821!

Πόσο τιμά η ντόπια εθελόδουλη κυβέρνηση την επέτειο των 200 χρόνων της εθνικής παλιγγενεσίας, όταν παραμονές της 25ης Μαρτίου, αποδέχεται την πρόσκληση του μεγάλου βεζίρη επί των εξωτερικών, κ. Τσαβούσογλου; Με ποια αξιοπρέπεια, αν όχι

εθνική που δεν φαίνεται να τον αγγίζει η έννοια, ψήγματα έστω προσωπικής αξιοπρέπειας, θα πάει ο κ. Δένδιας να σφίξει χέρια και να συζητήσει, την ίδια ώρα που αποκαλύπτονται σχέδια επεξεργασμένα στις Ακαδημίες Πολέμου και διοχετεύονται από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο στο Nordicmonitor, για την ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων από αέρος και θαλάσσης προς κατάληψη 131 νησιών και βραχονησίδων, ονομαστικά και αναλυτικά καταγεγραμμένων; Δεν τα γνωρίζει αυτά ο κ. Δένδιας και οι επιτελείς του; Και αν ναι, τι στο καλό θα συζητήσει στην Άγκυρα; Το πώς θα τους διευκολύνουμε για να καταληφθούν τα νησιά όσο γίνεται αναίμακτα; Πώς θα συνδράμουμε για να γίνει πράξη το όνειρο του Ερντογάν περί γαλάζιας πατρίδας, έτσι ώστε να μην κατηγορηθούμε σαν «μοναχοφάηδες» όπως έλεγε ο ανεκδιήγητος ομόλογός του, ο κ. Κοτζιάς; Ή το πώς θα εγκατασταθούν Τούρκοι στρατοχωροφύλακες στα νησιά, στα πλαίσια του Συμφώνου Μετανάστευσης, με όσο γίνεται λιγότερες αντιδράσεις από τους ανυπάκουους και «εθνικιστές» νησιώτες;

Δεν θα επαναλάβουμε τη γνωστή ρήση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη για τους προσκυνημένους. Άλλωστε πάντοτε οι Νενέκοι, σε κάθε εποχή, είχαν την αλαζονεία της παντοδυναμίας που ένιωθαν να τους προσδίδουν οι προστάτες τους. Θα καταδείξουμε μόνο την βαθιά υποκρισία των σημερινών κρατούντων, που μέχρι πρότινος είχαν ως προμετωπίδα την «εθνικοφροσύνη» τους για λαϊκή κατανάλωση στο χώρο των δεξιών ψηφοφόρων, ενώ αποδεικνύουν περίτρανα ότι καμιά εθνική ευαισθησία και κανένα υψηλό φρόνημα δεν τους αγγίζει. Είναι απλά δουλοπρεπείς γιεσμεν των αφεντικών τους και τελείως κυνικά, υλοποιούν βήμα το βήμα την πλήρη εκχώρηση της άσκησης εθνικής κυριαρχίας σε αλλότρια συμφέροντα.

Στην επετειακή χρονιά της εθνικής μας παλιγγενεσίας, οι ξένοι προστάτες τους με τα σύμβολα των Βρυξελλών στο πέτο, έχουν αποφασίσει ότι θα πρέπει να κλείσει επιτέλους η ενοχλητική παρένθεση των 200 χρόνων αυτού του έστω και τυπικά ελεύθερου ελληνικού κράτους. Μπορεί να μην τα κατάφεραν, τότε, οι ομόλογοί τους της Ιεράς Συμμαχίας, αλλά οι σημερινοί επίγονοί τους δείχνουν αποφασισμένοι να το πετύχουν.

Θα τους αφήσουμε; Θα είναι η γενιά μας, αυτή που θα φέρει το όνειδος αυτού του ολέθρου; Ή θ’ αποφασίσουμε να αναχαιτίσουμε τον αφανισμό που μας ετοιμάζουν; Είναι δυνατόν να λιποψυχούμε απέναντι σε γραφειοκράτες, που δύναμη καμιά άλλη δεν έχουν, παρά μόνο τα σκουπίδια που μας μπολιάσαν στο μυαλό μέσα από τα ΜΜΕ ότι τάχαμου είναι παντοδύναμοι; Ο Κολοκοτρώνης θα γελούσε αν έβλεπε ότι «οχτροί» μας είναι οι γραβάτες και τα λευκά κολάρα. Ο Καραϊσκάκης θα πέταγε μια βλαστήμια και θα ’βγαινε άοπλος μπροστά προκαλώντας τρόμο με το παράστημά του, αυτός, ο αδύνατος, καχεκτικός και λιπόσαρκος άνθρωπος. Απόγονοί τους είμαστε, μην το ξεχνάμε. Το ίδιο αίμα μ’ αυτούς ρέει στις φλέβες μας. Τι πάθαμε και κάνουμε σαν να φοβόμαστε ακόμη και τη σκιά μας;

Η γενιά του ’21, εκείνοι οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας που ξεσηκώθηκαν, κατάφεραν να γονατίσουν μια ολόκληρη αυτοκρατορία και να βάλουν τα γυαλιά στις εχθρικές απέναντί μας δυνάμεις της Ευρώπης. Η Τουρκία της σήμερον, είναι μια κουτσουλιά σε σχέση με την τότε κραταιά δύναμη, σπαρασσόμενη από μύρια προβλήματα και αντιθέσεις. Οι τσιρίδες που βγάζει ο Ερντογάν κι ακούγονται σαν

«βρυχηθμοί» μέσα από τις μεγαφωνικές των ΜΜΕ, στην πραγματικότητα δεν διαφέρουν από ένα ποντίκι που βρυχάται.

Όλοι αυτοί οι «δράκοι», εξανεμίζονται και διαλύονται γιατί κανένας δεν μπορεί να τα βάλει με έναν ολόκληρο λαό που ενωμένος, διεκδικεί την ανεξαρτησία του, την πατρίδα του και την ευημερία του. Αυτό είναι που μας λείπει, αυτή πρέπει να είναι η βασική μας επιδίωξη για να γκρεμίσουμε από το βάθρο τους κρατούντες που κατσικώθηκαν στο σβέρκο μας: την εθελόδουλη πολιτική τάξη των μνημονιακών χρόνων, το μόνο εμπόδιο για την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η ισχύς εν τη ενώσει όλων των δυνάμεων του λαού για μια νέα παλιγγενεσία, είναι το σύνθημα που συνταράσσει την πλειονότητα των συμπολιτών μας. Ας σταθούμε άξιοι να το πετύχουμε, δικαιώνοντας τους αγωνιστές του 1821.

Η 200ή επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας αποτελεί το καλύτερο προσάναμμα για να ανάψει αυτή η θρυαλλίδα.

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2021
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ.