Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Περί ολοκαυτωμάτων.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

mnimaΤην περασμένη Κυριακή το βράδυ παρακολούθησα στην ΕΡΤ άλλη μία ταινία για τη δίκη του Άϊχμαν. Οι εικόνες από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως φρικιαστικές. Αναλογιζόμουν πόσο κτήνη μπορεί να ήταν οι ηττημένοι του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, η σπορά των οποίων εκπροσωπείται στη χώρα μας από τη ΧΑ.

Από την άλλη χαιρόμουν που οι Εβραίοι δεν χάνουν ευκαιρία να θυμίζουν στον κόσμο τί υπέστησαν από τα ξανθά κτήνη. Και καλά κάνουν. Η ελληνική λέξη «ολοκαύτωμα» είναι πλέον ταυτισμένη με τις εναντίον τους θηριωδίες αυτών των κτηνών, απέναντι στα οποία οι λακέδες πωλητικοί μας όχι μόνον δεν τολμούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις, αλλά κάνουν διαρκώς κωλοτούμπες και πετάνε και καμμιά διπλωματική νότα για ξεκάρφωμα.

Μόνον οι Διστομίτες κινήθηκαν εναντίον των κτηνών, αλλά κόλλησαν στη Δικονομία. Δεν μπορεί να εκτελεσθεί η δικαστική απόφαση εις βάρος του γερμανικού Δημοσίου χωρίς την άδεια του Υπουργού Δικαιοσύνης. Ουδείς Υπουργός τόλμησε να τη δώσει. Ακόμη και ο πολύς Παρασκευόπουλος, αν και το είχε  υποσχεθεί στα πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων της πρώτης με φόρα δεξιά από τα αριστερά κυβέρνησης τον Φεβρουάριο του 2015.

ektelesmeniΗ χώρα μας βίωσε εκατοντάδες ολοκαυτωμάτων στη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής, αλλά τίποτε από αυτά δεν προβάλλεται, όπως πρέπει. Εξ αφορμής της επετείου του ΟΧΙ, λοιπόν, και του εν συνεχεία  απαράμιλλου αγώνα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων κατά των ναζιστικών καθαρμάτων το blog Δημοφάντης δημοσίευσε έναν κατάλογο των ανοσιουργημάτων των δυνάμεων Κατοχής. Τον παραθέτω:

http://dimofantis.blogspot.com/2019/10/blog-post_985.html