Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Eίναι αυτό που νομίζουμε.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

anaptyksiΟ Αμερικανός Ανθύπατος Πομπέο [ωραίο ρωμαϊκό όνομα] επισκέφθηκε τη χώρα μας, για να υπογράψει τη νέα στρατιωτική συμφωνία, με την οποία δεν φεύγουν «οι βάσεις του θανάτου». Δεν θα επισκεφθεί στη συνέχεια την Τουρκία, πράγμα που  δείχνει,  ότι οι πΗΠΑ παραμένουν σταθερός πάτρωνας [μπαρδόν σύμμαχος] της χώρας μας, όπως μας ενημέρωσαν με χαρά τα ΜΜΕ, πράγμα που δείχνει ότι έχουμε προβάδισμα στις προτιμήσεις της μεγάλης «φίλης» έναντι της γείτονος. Κι’ αν η Τουρκία πλακώσει σε κάποιο νησί μας, οι πΗΠΑ θα αντιδράσουν, είπε ο Πομπέο. Τί έγινε ρε Αποστολάκη; Τελικά δεν θα είμαστε μόνοι; Μόνον το ΚΚΕ αντέδρασε βάλλοντας κατά του ΝΑΤΟ δια της βαφής με πασχαλιάτικη μπογιά τού αγάλματος του Τρούμαν. Αυτοί είναι με το σύμφωνο της Βαρσοβίας.

Ο  Ανθύπατος δεν παρέλειψε να μας συγχαρεί για τα οικονομικά μας επιτεύγματα [;] και να μας ενημερώσει, ότι :  

«Γίνονται πολύ σπουδαία πράγματα, όλα πηγαίνουν καλά και δουλεύουμε πολύ σκληρά, οι μηχανές έχουν ανάψει για τα καλά. Οι σχέσεις των δύο χωρών μας είναι στο απόγειο, ποτέ δεν ήταν ισχυρότερες και προσβλέπω στο μέλλον. Oι αμερικανικές εταιρείες είναι έτοιμες να έρθουν, να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Θα συζητηθεί ο ρόλος της Ελλάδας στην γεωγραφική περιοχή, που είναι πολύ δυναμική, με πολλά να συμβαίνουν, μια ενεργή περιοχή, και είμαστε εδώ να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει το ρόλο της σαν πυλώνας σταθερότητας. Μιλήσατε για τις ιστορικές σχέσεις των χωρών μας, ευελπιστώ να κάνω τα πάντα σωστά για να μην ακούσω στο τέλος τα παράπονα της ελληνικής κοινότητας στο Κάνσας».

Με την αναφορά του στην ελληνική κοινότητα του Κάνσας, μου θύμισε την ψήφο των αποδήμων. Γιατί, άραγε αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ με το σκεπτικό, ότι ψήφο πρέπει να διαθέτουν όσοι διαβιούν στη χώρα, αφού μόνον αυτούς αφορά η εκλεγόμενη κυβέρνηση ή αυτοδιοικητική Αρχή;  Αν είναι έτσι, γιατί δεν μας εξηγεί πώς δέχεται να ψηφίζω στον Πειραιά εγώ ο κάτοικος Αθηνών, επειδή είμαι εγγραμμένος στους πειραϊκούς εκλογικούς καταλόγους;  Ή γιατί να ψηφίζει στο Ηράκλειο Κρήτης ο κάτοικος Αιγάλεω που είναι εγγεγραμμένος στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης; Μήπως προκαλούν τρόμο οι απόδημοι, επειδή μετανάστευσαν νομίμως, ζουν σε περιβάλλον νομιμότητας και σκληρής δουλειάς και μάλλον κλίνουν προς τα δεξιά βγάζοντας σπυριά με τους μπαχαλάκηδες, τους αντιεξουσιαστές και τη μόνιμη καταστροφή της δημόσιας περιουσίας από τον κάθε ανεγκέφαλο;

Και μοιραίως πήγε ο νους μου στην ελληνοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών, επειδή αυτοί πρέπει να έχουν λόγο, αφού ζουν τα τελευταία 4-5 χρόνια στην πατρίδα μας. Προ πάντων πώς μπορεί να λυθεί το μεταναστευτικό που στην ουσία είναι λαθρεμπορικό.

http://makpress.blogspot.com/2016/03/281.html

Ενώ εμείς τιμάμε ως ήρωα τον αείμνηστο λιμενικό Παπαδόπουλο που διέσωσε δεκάδες λαθρομεταναστών, οι οποίοι τρύπησαν το σκάφος που τους μετέφερε, για να ναυαγήσουν και να τους διασώσουμε.   

Και το κερασάκι στην τούρτα: ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ενημερώσει τον Πομπέο, ότι πρέπει να επισκεφθεί το άρτι εγκαινιασθέν μουσείο μοντέρνας τέχνης Γουλανδρή. Δε λέω, ωραίο το μουσείο, αλλά εδώ καίγεται το τέτοιο μας και ασχολούμεθα με μουσεία;