Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Και η ζωή συνεχίζεται ίδια και απαράλλαχτη.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

avlastosΠροχθές αγόρασα την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», για να διαβάσω το προσφερόμενο βιβλίο του Νίκου Τσιφόρου «Ελληνική κρουαζιέρα», κι’ αν κάποτε δεν έχω τί άλλο να κάνω, να διαβάσω και το επίσης προσφερόμενον βιβλιάριον του Νίκου Παπανδρέου για τον μπαμπά του. Εικάζω ότι θα εμπεριέχει και ανάλυση της ιδέας του περί επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ώστε να απογυμνωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έριξα μια ματιά στη συνέντευξη που έδωσε ο Σκουρλέτης, ο οποίος δήλωσε και τούτο:    
«Ασφαλώς και μπορούμε να ενσωματώσουμε … τη λαϊκότητα του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι τον λαϊκισμό». Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

Διάβασα και τον κ. Μποτόπουλο που θυμήθηκε πως ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  επί θητείας Γιάνη και ότι ο λαός δεν βαρυγγομούσε στημένος στις ουρές έξω από τα ΑΤΜ, για να αναλάβει € 60/ημέρα αμέσως μετά την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών. Για το πώς το ΟΧΙ αυτού του περήφανου και αλύγιστου λαού έγινε ΝΑΙ ούτε κουβέντα.

Όπως έχω ξαναγράψει, έχω διαβάσει του βιβλίο του Γιάνη «Adults in the room» και συνεχίζω να διαπιστώνω ότι ουδείς έχει διαψεύσει τα γραφόμενά του. Από την άλλη διαβάζω τούτες τις ημέρες το βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα» των Ε. Βαρβιτσιώτη και Β. Δενδρινού. Στη σελίδα 80 περιγράφεται μία από τις πρώτες συναντήσεις των Ελλήνων  «τεχνοκρατών» με τους «θεσμούς» στις αρχές Φεβρουαρίου 2015, όπου ο Κοστέλο, εκπρόσωπος της Επιτροπής της ΕΕ, σοκαρισμένος από την έλλειψη προετοιμασίας τής ελληνικής πλευράς σκύβει και λέει ψιθυριστά στον Τόμας Βίζερ, πρόεδρο του Euroworking Group:  «Αυτοί οι άνθρωποι δεν το έχουν καν διαβάσει» το Μνημόνιο. Ούτε αυτό έχει διαψευσθεί.

Και καπάκι μού δείχνουν τα κανάλια την πρεμιέρα της ομώνυμης με το βιβλίο του Γιάνη  ταινίας του πολυβραβευμένου Γαβρά. Στο τρέιλερ βλέπω τους κουστουμαρισμένους εκπροσώπους των θεσμών να μπουκάρουν στο γραφείο του πουκαμισάτου Γιάνη [νυν Προέδρου του 9Μερα] και να διαμαρτύρονται που δεν τους επιτρέπεται να προσέρχονται στα υπουργεία. Και τότε ο Γιάνης κυττάζει τον πρώτο εξ αυτών με ένα βλέμμα απορημένο, αλλά και υποτιμητικό, τύπου «τί λες βρε ούφο», και με αποφασιστικότητα δείχνει την πόρτα με το αριστερό [όχι το δεξί] χέρι λέγοντας: «Έξω». Αυτό το περιστατικό δεν υπάρχει στο βιβλίο. Ασφαλώς και η κυβέρνηση του Αλαίκσοις είχε απαγορεύσει στην τρόικα να επισκέπτεται τα υπουργεία, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Σκηνοθετική αδεία, όμως, αγιοποιούμε τον Γιάνη του 9Μερα.

Αυτά, ενώ θρηνούμε πάλι νεκρό παιδάκι σε λούνα παρκ. Αναζητούνται ευθύνες, όπως και για τον έφηβο που έχασε τη ζωή του από την καταρρεύσασα μπασκέτα. Το ίδιο και με το άλλο παιδί που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα.

Τα κανάλια μάς έδειξαν τις χλιδάτες ορκωμοσίες των νέων αυτοδιοικητικών αρχόντων με τις μεγαλοστομίες και τα «θα.. θα .. θα..».Με συγκίνησε η πιο …. πρωτότυπη δήλωση εκ στόματος Μαρίνας Πατούλη, δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου.

«Αναλαμβάνω τα νέα καθήκοντά μου με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε πολίτη που με τίμησε με την ψήφο του και με γνώμονα να μην προδώσω την εμπιστοσύνη τους. Θα εργαστώ με υπευθυνότητα και εντιμότητα με στόχο να προωθήσω το συλλογικό όφελος και συμφέρον της πόλης μας. Αξιοποιώντας τη θετική παρακαταθήκη που παραλαμβάνει η νέα διοίκηση και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, σε πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης, ας εργαστούμε όλοι μαζί για μία πόλη ακόμη πιο αλληλέγγυα, ακόμη πιο φιλική και ανθρώπινη. Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους. Καλή θητεία στον νέο Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου, καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση κατά την άσκηση των καθηκόντων της».

tamiaspasokΟ Βρούτσης υποσχέθηκε ψηφιακή απονομή των συντάξεων μέχρι το 2021. Θυμήθηκα τον μακαρίτη Ροβέρτο Σπυρόπουλο που ως Διοικητής τού ΙΚΑ είχε υποσχεθεί το 2011, ότι από τον Ιούλιο του 2013 οι συντάξεις θα απονέμονταν εντός μηνός. Εν έτει 2019 εκκρεμούν 470.000 αιτήσεις, μερικές των οποίων από το 2016, αλλά και μία από το 2015.

Μας ζάλισαν με τις επενδύσεις που θα γίνουν, αλλά την επικαιρότητα επισκιάζει η αναζωογόνηση, λέει, της οικοδομής. Της ατμομηχανής της οικονομίας.  Για πρωτογενή παραγωγή τσιμουδιά.

https://taxalia.blogspot.com/2014/09/blog-post_859.html

Ευτυχώς που υπάρχει το ΕΣΡ και έχει επιβάλει στα κανάλια και τα ραδιόφωνα να βάζουν μπιπ, όταν εκφέρονται οι λέξεις μαλάκας, πούστης, μπινές, αρχίδι κ.λπ. Στα ίδια ΜΜΕ που μας ενημέρωσαν ότι 1500 [λαθρο]μετανάστες θα μετακινηθούν από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελάδα [ενδοχώρα που λένε οι μορφωμένοι] με πλοία τύπου Καταμαράν. Η έμφαση στον τύπο του πλοίου. Όπως και με την είδηση για την ορκωμοσία και της κ. Πατούλη, η οποία φορούσε ροζ φόρεμα deux pieces.