Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

«Θέλει αερολογίαν, καιροσκοπισμόν, αστάθειαν χαρακτήρος, πρωκτολειχίαν και καλοπέρασιν η αριστεροσύνη».

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

kareklaola«Αποδέχθηκα την πρόταση του πρωθυπουργού γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι τώρα έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις και αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση ευρύτατων προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για να πάει η χώρα μπροστά. Η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση σηματοδοτεί πρώτον την προσήλωση όλων μας και κυρίως του Αλέξη Τσίπρα στην Προοδευτική Συμμαχία και δεύτερον την αναγκαιότητα αυτή η Προοδευτική Συμμαχία να προτάξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στην οποία ο τουρισμός έχει καθοριστικό ρόλο. H προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας. Η κοινή μας βούληση για την προώθηση μίας ευρείας συμπαράταξης με συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων έθεσε τις βάσεις για την συμπόρευσή μας. Στόχος μας μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά και τις συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα. Προχωράμε μαζί για μια ισχυρή δημοκρατική προοδευτική συμμαχία που θα δώσει εφικτές αριστερές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και τόλμη».

Δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος άμα τη υπουργοποιήσει του.

- Διότι είναι «βαθιά» και όχι απλά  «πεπεισμένος».
- Ότι «τώρα έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις». Ποτέ πριν.
- «αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση». Γιατί άραγε;
- «ευρύτατων προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων». Ποιες είναι οι κοινωνικές δυνάμεις;  
- «Η συμμετοχή μου σηματοδοτεί». Χωρίς αυτή τη συμμετοχή δεν θα δινόταν το σήμα για   
- «την προσήλωση όλων μας και κυρίως του Αλέξη Τσίπρα», προ πάντων του τελευταίου,
- «στην Προοδευτική Συμμαχία»
- «την αναγκαιότητα αυτή η Προοδευτική Συμμαχία να προτάξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στην οποία ο τουρισμός έχει καθοριστικό ρόλο». Ο τουρισμός θα μεγαλουργήσει με Θεοχαρόπουλο ως κύριος πυλώνας ανασυγκρότησης της χώρας.  
- «Η κοινή μας βούληση για την προώθηση μίας ευρείας συμπαράταξης με συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων έθεσε τις βάσεις για την συμπόρευσή μας». Ποιες είναι οι βάσεις;  
- «Στόχος μας μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά και τις συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα». Τρέμε νεοφιλελεύθερε, ακροδεξιέ και συντηρητικέ.  
- «Προχωράμε μαζί για μια ισχυρή δημοκρατική προοδευτική συμμαχία». Μαζί με τον Αλέξη προφανώς.
- Για «εφικτές αριστερές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας», Όπως;  
- «Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και τόλμη».

Ιδού το απάνθισμα της συνεπούς, ανιδιοτελούς, σοσιαλιστικής,  αριστερής πορείας του εν λόγω πωλητικού
https://www.in.gr/2019/04/07/politics/kommata/otan-o-theoxaropoulos-elege-amoralisti-ntai-kai-varymagka-ton-tsipra-pou-vythizei-ti-xora/

Κι’ έτσι, εν έτει 2019 η ΔΗΜΑΡ απεχώρησε από το παλαιονεοΠΑΣΟΚ, για να επιστρέψει εκεί, από όπου έφυγε το καλοκαίρι του 2010, και  να πυκνώσει τις τάξεις του νεοπαλαιού ΠΑΣΟΚ.

Ο Φωτίγκος ουδεμία δήλωση έκανε. Χαμογελά από την υπουργική καρέκλα ενθυμούμενος το βρισίδι που είχε φάει από τον Θεοχαρόπουλο, όταν υπουργοποιήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Φημολογείται ότι άμα τω ακούσματι της υπουργοποίησης Θεοχαρόπουλου μονολόγησε: «Καλώς τα παιδιά. Τελικά προοδευτικοί σύμμαχοι στη μάσα είμαστε όλοι».

Πολλοί θα αντείπουν στα ανωτέρω: «Καλλίτερος είναι ο Άδωνις που έβριζε τον Σαμαρά και μετά προσχώρησε στη ΝΔ;». Αυτούς τους πολλούς προτρέπω, να φτύσουν την καραμέλα: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!».