Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Εγώ, ο αγεωγράφητος και αντιστόρητος.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

emeisaftoiΜετά τη συνωστισμένη Ρεπούτση μάς την έπεσε ο κομμουνιστής Καρούμπαλος, ο σταλινικός Γκοτζίλα και κατά πόδας ο οικωλόγος Τσιρτσιλώνης προεξάρχοντος του Αλαίκσοις.

Το Καστελλόριζο αποτελεί τη νοτιοανατολική εσχατιά τής πατρίδας. Αυτό, δυστυχώς, το ακριτικό νησάκι διάλεξε ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ ως βήμα, για να μας ανακοινώσει  την είσοδο στα Μνημόνια και την παράδοσή μας στου ξυλοσχίστες του ΔΝΤ.  Ήταν τότε που ο ΓΑΠ ενημέρωσε σχετικώς το υπουργικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα τα μέλη του να νοιώσουν σαν πουτάνες μετά την πρώτη τους φορά.

https://taxalia.blogspot.com/2013/01/blog-post_2523.html

Ακολούθως πήραν το «κολλάει» και δεν είχαν σταματημό. Το ευχαριστιόντουσαν μάλιστα. Έτσι, πήρε θάρρος και ο Τσιρτσιλώνης που με ενημέρωσε ότι το  Καστελλόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο. Στη συνέχεια, για να διορθώσει τα αδιόρθωτα, καθότι, ως γνωστόν, οι δηλώσεις των πωλητικών πάντοτε παρερμηνεύονται, παραλλήλισε την περίπτωση με τα Κύθηρα. Τα Κύθηρα ανήκουν γεωγραφικώς στο Μυρτώο Πέλαγος, αλλά διοικητικώς στην Αττική. Άρα; Άρα, το Καστελλόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, αλλά ανήκει στην Ελλάδα. Και ποιός σε ρώτησε ρε φιλάρα και βγήκες να παραδώσεις μαθήματα πατριδογνωσίας σε αυτούς τους περίεργους καιρούς;

Και στη συνέχεια ο Αλαίκσοις μας ενημέρωσε από το Αγαθονήσι επί τη επετείω της Επαναστάσεως του ΄21, ότι θα πρέπει να γίνει «συνανάπτυξη» του Αιγαίου με τους Τούρκους. Αλήθεια, ακούσαμε ποτέ τον Ερντογάν να λέει: «Δεν είναι δυνατόν να  εκμεταλλευόμαστε μόνοι μας τις αρχαιότητες της Εφέσου, της Μαγνησίας και δεκάδων άλλων περιοχών της Τουρκίας. Αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά των φίλων μας Ελλήνων, με τους οποίους πρέπει να μοιραστούμε τα έσοδα»; Αντί «θα σας ξαναπετάξουμε στη θάλασσα, όπως το 1922»;      

https://www.naftemporiki.gr/story/1378500/tourkia-ellinika-agalmata-2000-eton-efere-sto-fos-i-arxaiologiki-skapani

https://kars1918.wordpress.com/2011/10/12/hellenic-monuments/

Ο άλλος, ο τρόμπας με τον συνταξιοδοτικό νόμο της πλάκας που φέρει το όνομά του, μας ενημέρωσε ότι η Τουρκία με τις τόσες ακτογραμμές δεν είναι δυνατόν να μείνει έξω από το ενεργειακό παιχνίδι. Και σένα τί σε κόφτει ρε φιλάρα που σπεύδεις ως υπουργός Εξωτερικών να αναγνωρίσεις δικαιώματα στην Τουρκία, τη στιγμή που δεν της τα αναγνωρίζει η αδελφή Κύπρος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ;

Άσε που ο Γκοτζίλα επιμένει ότι δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες, άρα να καθίσουμε στο τραπέζι να μοιραστούμε το φαγητό μας  με τους Σελτζούκους.

Το δυστύχημα είναι ότι όλο και περισσότεροι συμπατριώτες δίνουν μεγάλη σημασία στο επίδομα/φιλοδώρημα των € 200 ή € 300 που μοιράζει ο ελεήμων Αλαίκσοις, ως γνώμονα για να ρίξουν την ψήφο τους. Δεν τους ενδιαφέρει η φτωχοποίησή τους, η προσβολή της αξιοπρέπειάς τους, η εγκληματικότητα, κυρίως των λαθρομεταναστών, ούτε το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας ούτε η αλλοίωση του εκλογικού σώματος με την αθρόα απονομή ιθαγένειας σε κάθε καρυδιάς καρύδι.  Αρκεί να μπει το κατοστάρικο στην τσέπη. Τόσο κοντόφθαλμοι και πατριώτες είναι.

Αδέλφια, πολύ φοβούμαι ότι θα τρίβουμε τα μάτια μας με το εκλογικό αποτέλεσμα. Και μετά από 20-30 χρόνια οι Έλληνες δεν θα ξέρουν τη Μπουμπουλίνα, τον Κανάρη, τον Κολοκοτρώνη, το Σούλι, το Κούγκι,  τον Τρωϊκό πόλεμο, τους 300, τον Παλαιολόγο, το Μεσολόγγι  κ.λπ. Ακόμη και τον Μεγαλέξαντρο. Όλα αυτά θα είναι φαντασιώσεις των φασιστών, ακροδεξιών και ρατσιστών, όπως εγώ. Τότε κάποιος ίσως πει «Η Αρχαία Ελλάς, το Βυζάντιο, η Τουρκοκρατία κείνται μακράν. Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι’ ό,τι αρπάξει ο κώλος  μας λοιπόν. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Αλαίκσοις, ο Κυρίτσης, ο Φίλης, ο Νάσος, ο Καρούμπαλος, η Ρεπούτση, ο Τσιρτσιλώνης, η Μυρσίνη και τ’ άλλα τρωκτικά».

Ως φαίνεται, όμως, δεν είμαι μόνον αγεωγράφητος και αντιστόρητος. Είμαι και φασίστας, όπως θα με χαρακτήριζε η ερίτιμος κυρία Τζώρτζια Ρασβίτσου*. Έστω, συνεργάσιμος φασίστας. Διότι, μεταξύ άλλων, επί τη επετείω της Παλιγγενεσίας ύψωσα σημαία στο γραφείο μου και στο σπίτι μου.

http://apneagr.blogspot.com/2019/03/blog-post.html

Αλλά γιατί να μην γράφονται τέτοια άρθρα, όταν η ΠΟΕΔΗΝ καταθέτει ανθοδέσμες στο γλυπτό του Δρομέα, μόλις αποκαλύπτεται  ότι η άλλη Μυρσίνη, η του Πωλητισμού, πρότεινε να δώσουμε το γλυπτό στα Σκόπια με αντάλλαγμα τον ανδριάντα του Μεγαλέξαντρου, ο οποίος κοσμεί την πρωτεύουσα της χώρας που   κείται βόρεια της Μακεδονίας;  Ή, όταν το ΕΣΡ δεν επεμβαίνει, έστω το υπουργείο Παιδείας ρε αδελφέ, για να αποσυρθεί η διαφήμιση «Μην είσαι Βλάκι, άκουσε το Λάκη» που προσβάλλει ακόμη και τη λούμπεν αισθητική;  Ή, όταν η σορός του Θανάση Γιαννακόπουλου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη των Αθηνών;

Αντιθέτως, κάτι ως το κατωτέρω τα προσπερνούν, αν δεν τα καταδικάζουν μετά βδελυγμίας ως οπισθοδρομικά, οι προοδευτικοί.

https://www.facebook.com/efilena.grammatikaki/posts/2123234291062099?comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22O%22%7D
      
*«Η Τζώρτζια Ρασβίτσου είναι συμβολαιογράφος. Άρθρα της, κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου, δημοσιεύονται συχνά στην εφημερίδα «Η Αυγή», στο «Κουτί της Πανδώρας» και στο Lesvosnews.net καθώς και σε άλλες ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες. Ζει και εργάζεται στη Λέσβο» [βιβλιοnet].