Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Επ-ανωκατω-μέτρηση, συνταγματική ανα-θεατρικηεπι-θεώρηση, αναχεσματισμός κουλουπού.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

anasximatismosΟ Χάνος Κλασμένος ανεκάλυψε το χουντικό παρελθόν τών προβεβλημένων από τον ίδιο πρώην στελεχών του που τον έφτυσαν για χάρη της καρέκλας. Η διπλοτριπρόσωπη Κουντουρά είναι η κόρη του στρατηγού που έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, ενώ ο Τέρενς έπαιρνε συνεντεύξεις από χουντικούς, μεταξύ των οποίων και ο Ασλανίδης. Και τόσον καιρό γιατί τους έκανες παρέα και τους εκθείαζες ρε φιλάρα; Για τον  Νάσο Αθανασίου της ΥΕΝΕΔ δεν θα μας πεις τίποτε; Τότε που τον αποκαλούσες σύντροφο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξερες; Αμ ο Γεωργαλάς που ισχυριζόταν ότι συνέγραψε το βιβλίο σου για τη 17Ν επ’ αμοιβή και του χρωστάς; Κι’ εγώ που νόμιζα πως θα μάθαινες τον Αλαίκσοις να γράφει και με το δεξί, αλλά εσύ τον έμαθες  να καπνίζει πούρα! Πιο Κατίνα πεθαίνεις ρε φούστη μου!

Για τη σύντροφο Σία δεν έχεις να μας πεις τίποτε ρε Χάνε; Άσε που ξεφτίλισες και τον Γοργοπόταμο, για να συνεχίσεις τη μάσα. Εσύ ο άμωμος και αμόλυντος που δήθεν πάτασσες τη διαπλοκή.  

https://www.youtube.com/watch?v=lNynnZHTgOQ&feature=youtu.be

«Η αριστερά σ’ αυτόν τον τόπο έφτιαξε το ΕΑΜ. Αυτή ήταν που αντιστάθηκε και μαζί με την εθνική ανεξαρτησία συνδύασε την κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη. Είναι το ΕΑΜ που συνομίλησε με όλη την Ευρώπη και έφτιαξε ευρωπαϊκό μέτωπο. Είναι αυτή η αριστερά, η δική μας, που παίρνει τη συνέχεια από εκείνη την περίοδο και γι’ αυτό εντάσσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών σε αυτήν την μεγάλη ιστορία που έχουμε διανύσει.

Δεν είναι τυχαίο που ανέλαβε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών. Η Ευρώπη θέλει τον συνδετικό κρίκο της με το ΕΑΜ.

Ούτε την Κανέλλη άκουγες Χάνε, όταν τα έλεγε.

https://www.youtube.com/watch?v=5n53Ot4uEuw

«Ο Τσίπρας θα κάνει μεγάλο κακό. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του Δαυίδ απέναντι στον Γολιάθ. [Θεωρεί ότι] η Ευρώπη είναι κρεμασμένη από πάνω του για να σωθεί. Θα κάνει ζημιά. Καταργεί ένα μεγάλο μέρος από την αξιοπιστία που έχουμε μάθει τεχνηέντως να εναποθέτουμε στους νέους. Είναι πολύ, πολύ γέρος, είναι πολύ δεινόσαυρος στην προσαρμογή. Προσαρμόζεται με μεγαλύτερες ταχύτητες απ’ ό,τι οι δεινόσαυροι τους οποίους κατηγορείτε στο ρεαλισμό και την πραγματικότητα: που σημαίνει ότι πουλάει ευκολότερα ψευδαισθήσεις λόγω του φαίνεσθαι. Ο Τσίπρας έχει διάσταση ανάμεσα στο φαίνεσθαι και το είναι. Και αυτό όταν συμβαίνει σε νέο άνθρωπο παγιδεύει μάζες, τις οποίες όταν μετά θα κληθεί να χειριστεί, θα δεις το πραγματικό του πρόσωπο. Είμαι οπαδός της άποψης ότι αρχή άνδρα δείκνυσι. Άμα πιστεύεις ότι θα κάνει ταξικό πόλεμο η Κομισιόν, παίρνω τις φλέβες μου και τις κόβω». (Λ. Κανέλλη στην εκπομπή «Τα καρντάσιανς» το 2014).

Νόμισες πως θα  τουμπάρεις τον μικρό με τη χοντρομαγκιά σου. Ο οποίος και με συνταγματικές αναθεωρήσεις μας δουλεύει. Η αναθεώρηση του άρθρου 3, λέει, δεν πέρασε, προκειμένου να έχουμε κρατική ουδετερότητα στη θρησκεία. Μετ’ ου πολύ, όμως, έγινε επανακαταμέτρηση των ψήφων και πέρασε. Μα μετείχε και ο Φωτήλας της ΝΔ, πρώην Ποτάμι, στους ανακαταμετρητές. Δεν μπορεί να έγινε λαθροχειρία. Ελάτε τώρα. Μικρά παιδιά είμαστε;

Αλλά γιατί τόση φασαρία για το άρθρο 3, ενώ δεν άνοιξε μύτη για την κατάργηση του άρθρου 25§3 που απαγορεύει την κατάχρηση δικαιώματος; Μόλις αρχίσει να ισχύει, δηλαδή, η καταργητική διάταξη, θα μπορούμε όλοι να ασκούμε οποιοδήποτε δικαίωμά μας καταχρηστικώς;  Σε αντίθεση, δηλαδή, με την καλή πίστη [=την ευθύτητα και εντιμότητα που πρέπει να πρυτανεύουν στις συναλλαγές], τα χρηστά ήθη [=τις περί ηθικής αντιλήψεις του μέσου συνετού ανθρώπου] και τον οικονομικό και κοινωνικό σκοπό του δικαιώματος, όπως επιτάσσει το άρθρο 281 του Αστικού Κώδικος;        

Πέραν όλων των άλλων ο αποπέμψας τον Χάνο άφιλος Aλαίκσοις έκλεψε από το ΚΙΝΑΛ τους Μωραΐτη και Τόλκα με δέλεαρ υπουργική καρέκλα. Από ιδεολογία προσχώρησαν οι εν λόγω στο κυβερνητικό σχήμα. Λάβρος, όμως, τους επιτέθηκε ο Γρηγοράκος καταγγέλλοντάς τους ως ανεπάγγελτους και ορφανά τού Άκη του λαδιάρη. Και γιατί τόσον καιρό τους διατηρούσατε στους κόλπους σας ρε φιλάρες; Περιμένατε τον μαλάκα λαό να τους ψηφίσει, ώστε να αυγατίσετε το ποσοστό σας; Ντροπή ρε ξετσίπρωτοι!!

Όλα μου θυμίζουν αυτό που έλεγε μια ψυχή, ο Θεός να τη συγχωρέσει, από το ραδιόφωνο: «΄Αμα θέλεις να ξεφτιλίσεις κάτι, φέρ’ το στην Ελλάδα».