Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τα τερψιλαρύγγια βλάπτουν σοβαρά τη Δημοκρατία.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

anapsiktikaΟ Αριστείδης Φωκάς εξελέγη βουλευτής την 20.09.2015 με την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Άρα, είχεν ασπασθεί τη διακηρυχθείσα αρχή τού Αρχηγού του ότι κάθε εξάμηνο θα γίνεται ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κώματος ως εξής:  θα παραιτούνται οι εξελεγμένοι [όπως λένε οι μορφωμένοι] βουλευτές και τη θέση τους θα καταλαμβάνουν οι επιλαχόντες κ.ο.κ., ώστε να δείξουν στον λαό ότι σκοπός τους δεν είναι η καρέκλα, αλλά η προσφορά.  

Η αρχή λησμονήθηκε από τον Αρχηγό και, έτσι, ο Αριστείδης παρέμεινε βουλευτής. Την 16.09.2018, όμως, απεχώρησε από το κώμα, επειδή δεν έβλεπε να παράγεται σοβαρό έργο. Έγινε ανεξάρτητος, δηλαδή μη εξαρτώμενος από αρχηγό κ.λπ., ώστε να μπορεί να προσφέρει πραγματικά με το ελεύθερο πνεύμα που τον διακρίνει. Και ξαφνικά την 19.01.2019 προσχώρησε στους ΑΝΕΛ που φυλλορροούν.

Και την 30.01.2019 θέλησε ο άνθρωπος να κατουρήσει, επειδή είχε πιει μια γκαζόζα. Βγήκε από την αίθουσα, την ώρα που διεξήγετο κρίσιμη ψηφοφορία, και προκάλεσε ένα μικρό μπάχαλο. Αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι τη γκαζόζα την ήπιε κατ’ εντολήν του νέου Αρχηγού. Παραξενεύτηκα, καθότι ο Φωκάς είναι πνεύμα ανεξάρτητο και δεν υπακούει σε διαταγές.

Δυστυχώς ο Προεδρεύων της αρμόδιας Επιτροπής, όπου διεξήγετο η ψηφοφορία, δεν  φρόντισε να ελέγξει τη βασιμότητα του ισχυρισμού  του Φωκά ερωτών τον καφετζή της Βουλής, αν πράγματι ήπιε γκαζόζα ο βουλευτής και αν πράγματι το κυλικείο της Βουλής διαθέτει γκαζόζα εκτός από Coka cola, Pepsicola, Sevenup, Perrier, Sprite, Evian, Chivas, Dimple κ.λπ.

Και μετά είπε ο Χάνος ότι αν ο Κουίκ, που θα καταλάβει την έδρα του αενάως παραιτουμένου Παπαχριστόπουλου, αποσκιρτήσει, τότε στο λαιμό του το κρίμα που θα μείνουν 50 οικογένειες στον δρόμο. Δηλαδή; Έχει 50 εργαζόμενους το κώμα και θ’ αναγκασθεί να τους απολύσει, επειδή ο Χάνος δεν θα μπορεί να ομιλεί ως Αρχηγός στη Βουλή;   

Πρόκειται για περιστατικό που προκαλεί ξεκαρδιστικό κλαυθμό. Αλλά τοιούτοι πωλητικοί αρμόζουσιν ημίν.     
Τελικά με κάτι τέτοια τερτίπια τραυματίζεται η Δημοκρατία από γελοίους ανθρώπους, όπως ο Χάνος Κλασμένος που είπε ότι αυτός  έδωσε στον Φωκά την εντολή κατάποσης γκαζόζας, για να δείξει στον Αλαίκσοις ότι σοβαρολογεί, όταν τον απειλεί με πτώση. Αυτός που γράφει «υποκλείνομαι»  και «εκτείθεσαι». Αυτός που αρνούμενος το «Βόρεια Μακεδονία» πόνταρε στην άρνηση του Προέδρου των Σκοπίων να υπογραψει τη συμφωνία των Α-πρε[σ]πών, ώστε να διατηρήσει την καρέκλα. Του Ιβανώφ που είναι υπέρ του σκέτου «Μακεδονία» και κατά του «Βόρεια Μακεδονία». Τρέλλα δικέ μου!     

Και επειδή είμαστε κάπου 70.000 [μέχρι εκεί έχει μάθει να μετράει ο Αλαίκσοις, όπως ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο Μικρόν] οι ακροδεξιοί, λαϊκιστές, φασίστες, SS, γκεσταπίτες, χουντικοί και δεν συμμαζεύεται, οφείλουμε όλοι μαζί [ελπίζω να διερμηνεύω σωστά το πνεύμα των φασιστοειδών μη σκεπτομένων συνοδοιπόρων] να δηλώσουμε ότι σημειώσαμε με μεγάλη χαρά πως  αποτελεί περιφανή νίκη το γεγονός ότι στις σκληρές διαπραγματεύσεις τού [Γ]κοτζι[λ]ά με τους Σκοπιανούς, επετεύχθη το εξής καταπληκτικό που κατατρόπωσε τα Σκόπια, αλλά τα πουλημένα ΜΜΕ το κρύβουν, ενώ την πέφτουν στον Πολάκη, μολονότι αυτός έχει στήσει ένα σύστημα Υγείας μούρλια. Ιδού η καταπληκτική διάταξη της συμφωνίας  των Α-πρε[σ]πών που επεξεργάσθηκε ο [Γ]κοτζι[λ]ά και δυναμιτίζει όλα τα μακεδονικά προϊόντα μας μούρλια. Ιδού η καταπληκτική διάταξη της συμφωνίας  των Α-πρε[σ]πών που επεξεργάσθηκε ο [Γ]κοτζι[λ]ά και δυναμιτίζει όλα τα μακεδονικά προϊόντα μας.

ε. Οι κωδικοί χώρας για τις πινακίδες αυτοκινήτων του Δεύτερου Μέρους θα είναι ΝΜ ή ΝΜΚ. Για όλους τους άλλους σκοπούς, κωδικοί χώρας παραμένουν οι ΜΚ ΚΑΙ MKD, όπως επισήμως αποδόθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης ("ΔΟΤ").

Και καπάκι σου βγαίνει ο Ποτάμης με τα ηχητικά δοκουμέντα τού Ψαριανού και τον κάνει ρόμπα χειρότερη από τον ίδιο. Ο Ψαριανός αντέδρασε ακαριαίως λέγων ότι αυτό που έκανε ο Ποτάμης είναι παράνομο. Τον μάρανε η παρανομία τού κωλοπαιδαρά και όχι αυτά που εκείνος έλεγε και ξέλεγε. Αλλά τί να περιμένεις από τον στιχουργό ή μήπως τροβαδούρο, του άσματος

«Ψηφοδέλτια σταύρωνα,
κι όλη νύχτα καύλωνα.
Στης βουλής τα έδρανα,
αχ κι εγώ να έκλανα».

Δεν χόρτασε κλάσιμο στα εν λόγω έδρανα, αλλά και στα μούτρα μας; Πιφ! Βρωμοκοπήσαμε.

Και βεβαίως δεν μπορώ να μην τελειώσω τούτο το αρθρίδιο με τον επικήδειο στην κοινή λογική. Ταιριάζει γάντι σε όσα βιώνουμε. Πάντως, τόσον αυτοεξευτελισμό από το πωλητικό προσωπικό δεν τον περίμενα.

http://www.naute.com/thinkery/obituary.phtml