Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κίτρινα γιλέκα και ραγιάδικα φέσια, ή, εκεί που αγωνίζονται.

kitrinogilekoΘα μπορούσε να φανταστεί άραγε κανείς τί θα συνέβαινε ας πούμε στην Γαλλία, ή στην Ιταλία, ή και αλλού, αν με τις παρούσες ελληνικές συνθήκες φτωχοποίησης και εξανδραποδισμού ενός ολόκληρου λαού, εξαπέλυε ο πρωθυπουργός τους ή ο πρόεδρός τους εναντίον πυρόπληκτου, ή σεισμοπαθούς, ή απ' οποιαδήποτε άλλη καταστροφή πολίτη, την επικών διαστάσεων μ@λακία: " Ε, και νάπαιρνες τα δύο χιλιάρικα τί θα τα έκανες; Θα τα σπαταλούσες!".

Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για μ@λακία.
Πρόκειται για συνειδητή αλητεία.
Πρόκειται για αλλαζονική υποβάθμιση της νοημοσύνης και υπόληψης του λαού.
Πρόκειται για ξετσίπωτο αμοραλισμό και περιφρόνηση κάθε κοινής λογικής.

Συγχρόνως όμως πρόκειται και για έναν αμόρφωτο (ελέω "σοσιαλιστικής" 30χρονης παιδείας) ή ημιαγράμματο λαό, που μέσα στην έλλειψη παιδείας του φαντάζεται πως οι κοινωνικές κατακτήσεις είναι φρούτα ώριμα που φυτρώνουν κάπου στο εξωτερικό και έρχονται να εφαρμοστούν άκοπα, ή με ελάχιστο αγώνα και επί των κεφαλών ημών.

Μέσα στην φιλαρέσκειά του και την παραμύθα πως "του έλληνα ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει" δεν έμαθε να διεκδικεί στα σοβαρά, να εξεγείρεται, να επαναστατεί. Έμαθε να βολεύεται και να τα περιμένει όλα έτοιμα.

Δεν διαθέτει την παιδεία τούτος ο ραγιάδικος και παρτάκιας λαός να καταλάβει ούτε καν, πως σε μία χώρα υπό ξένη κυριαρχία, υπό κατοχή όπως η δική μας, όταν υπάρχει "Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος", βρισκόμαστε ήδη στην ζώνη του λυκόφωτος για την δημοκρατία, για την ελευθερία της σκέψης, για τα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Ποιός δεν έχει δεί κάποια μελλοντολογική ταινία, όπου περιγράφονται δυστοπικές, σκοτεινές, φασιστοκρατούμενες κοινωνίες ανθρώπων-ρομπότ, ανθρώπων-υποκειμένων; Σε όλες αυτές πάντα υπάρχει ένα  "Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος" ή κάτι παρόμοιο, επιφορτισμένο να προστατεύει το σύστημα από "ιερόσυλες" ελεύθερες σκέψεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε ακόμη πιό "ιερόσυλες"- καταστροφικές για το (φασιστικό-εξουσιαστικό) σύστημα - πράξεις.

Οι κοινωνίες έξω, κοινωνίες κοινωνικά και ιστορικά μορφωμένων ανθρώπων, έχουν ήδη διαισθανθεί τον κίνδυνο που διατρέχουν από την ραγδαία επικράτηση του νεοφιλελεύθερου-τραπεζοφασιστικού συστήματος, και αρχίζουν να αντιδρούν αναλόγως.

Εμείς, εδώ, άμοιροι όπως πάντα και "ωραίοι", προετοιμαζόμαστε πάλι για τα Χριστούγεννα, όχι με "εορτοδάνεια" και "διακοποδάνεια", αλλά με αναδρομικά και "κοινωνικά επιδόματα", χαζεύοντας τις εκπομπές και τα "ριάλιτι" μαγειρικής στην τηλεόραση, τα "ταλέντα της Ελλάδας", καθώς και τα επόμενα φρέσκα μοντέλα-μεζεδάκια στο τραπέζι της εγχώριας "σόου μπίζνες" (μη χ@σω).

Ραντεβού λοιπόν στα τηλεοπτικά εορταστικά π@υτανάδικα.
Μόνο για 'κει είμαστε, κι αυτά μας αξίζουν!

Πηγή : http://mandatoforos.blogspot.com/2018/12/blog-post.html