Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Και η ζωή συνεχίζεται...

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

virginityΦωτο : από διαδήλωση του 1969 κατά του πολέμου στο Βιετνάμ.

Χθες, ο αδικοχαμένος πιλότος μας Γ. Μπαλταδώρος οδηγήθηκε στην τελευταία κατοικία του με τις δέουσες τιμές. Υπoτίθεται ότι όλη η χώρα έκλινε ευλαβικά το γόνυ στη μνήμη του. Το απόγευμα, όμως, χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν, για να διαδηλώσουν κατά της αδικίας που συντελείται εις βάρος της αγαπημένης τους ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας. Την ίδια ημέρα που λίγο πριν το  χάραμα, ΗΠΑ, ΗΒ, ΓΑΛΛΙΑ βομβάρδισαν στόχους στη Συρία, όπου υποτίθεται ότι κατασκευάζονται χημικά όπλα μαζικής καταστροφής. Για να μη χρησιμοποιήσει ξανά ο κακός Άσσαντ χημικά κατά του λαού του.

Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει. Ναι, τον υπουργό άμυνας των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ να παρουσιάζει στο ΣΑ του ΟΗΕ τα στοιχεία που απεδείκνυαν ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν διαθέτει χημικά όπλα μαζικής καταστροφής, εξ ου και επιβαλλόταν η εισβολή στο Ιράκ, για να αποτραπεί η χρήση τους από τον κακό Σαντάμ, πρώην συνεταιράκι των ΗΠΑ στον οκταετή πόλεμο Ιράκ-Ιράν. Κάτι σαν τον Μπιν Λάντεν. Κι’ αφού το Ιράκ έγινε ρημαδιό, απεδείχθη ότι ο Σαντάμ δεν διέθετε χημικά. Οδηγήθηκε, όμως, στην αγχόνη για τα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον του λαού του και της ανθρωπότητος. Κάτι σαν μινιατούρα της Νυρεμβέργης. Στο Ιράκ έχουν τώρα …. Δημοκρατία.

Ακολούθησαν Λιβύη, Τυνησία, Αίγυπτος και Συρία, αλλά το πράγμα κόλλησε στη Συρία. Εκεί έχει συμφέροντα η Ρωσία και βάση στρατιωτική. Δυσκολη η ανατροπή. Όπως και στη Σερβία, εξ ου και την πλάκωσαν στις μπόμπες το 1999, ώστε να εκδημοκρατισθεί, προς μεγάλη τέρψη και των αριστερών.

Πήρε το μάτι μου στο διαδίκτυο την ερώτηση γυναικός τινός που ρωτούσε να μάθει τί συμβαίνει στη Συρία, ζητώντας συγγνώμη που δεν έχει καταλάβει και αισθανόμενη μεγάλη για τούτο ντροπή. Λες και είναι η μόνη. Αν εξαιρέσουμε τους 5.000 Παοκτζήδες που το έχουν καταλάβει, εξ ου και ασχολούνται με την ομαδάρα τους, αρκετοί δεν έχουν καταλάβει. Ίσως λίγοι, μεταξύ των οποίων και εγώ. Ισραήλ κατά Συρίας, Τουρκία κατά Ισραήλ, Τουρκία κατά Συρίας, Ρωσία υπέρ Συρίας, Ρωσία υπέρ Τουρκίας, ΗΠΑ υπέρ Κούρδων, Τουρκία  κατά Κούρδων, ΗΠΑ υπέρ Τουρκίας, Τουρκία υπέρ Ιράν, Ιράν υπέρ Συρίας, Ιράν κατά Ισραήλ, Ιράν υπέρ Τουρκίας, ΗΠΑ κατά Ιράν.

Ας μου εξηγήσει κάποιος τί γίνεται. Και δεν ντρέπομαι καθόλου που δεν έχω καταλάβει γρι. Το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι το Ισραήλ, ως φύλαξ των πετρελαίων της Μέσης Ανατολής, τα οποία εκμεταλλευόνται αμερικανικές, βρετανικές και γαλλικές εταιρείες, οι επτά αδελφές που έγιναN 5 [BP, SHELL, CHEVRON, EXXONMOBIL, TOTAL],  δεν θα πάθει τίποτε. Αν τώρα οι μπόμπες και οι πυραύλοι, που πέφτουν και σκοτώνουν κόσμο και κοσμάκη ή τον διώχνουν από τις εστίες του, ισοπεδώσουν τα πάντα γύρω του, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Αρκεί ότι ο αμερικανός πολίτης της μεγάλης υπερατλαντικής δημοκρατίας θα αγοράζει φθηνή βενζίνη και θα βρει εργασία στην επαναδραστηριοποιούμενη πολεμική βιομηχανία της χώρας του. Αυτό εννοούσε ο Τραμπ, όταν διεκήρυσσε «America first». Τα όπλα δεν είναι φανέλες και σώβρακα, για να κατασκευάζονται στην Ασία.  

Υ.Γ. 1] Ξεχάστηκε κι’ ο Κιμ Ιλ Γιουνγκ. Θα επανέλθουμε, όταν χρειαστεί.          
2] Άλλο ένα πράγμα που δεν έχω καταλάβει είναι πώς και η σορός του πιλότου μας βρέθηκε εκτός αεροσκάφους. Πάσα βοήθεια δεκτή.