Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στη χώρα του Σώρρα.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

[Δείγμα καινοτόμων ιδεών του τιμητή πάντων Γ. Κουρή που γκρέμισε καραμανλισμό και παπανδρεϊσμό και ασπάσθηκε σημιτισμό και σαμαρισμό – βάρβαρη εδοχή της άλλης ιδέας «όποιος θέλει, να χτίζει όπου θέλει, ό,τι θέλει χωρίς οικοδομική άδεια , για να έλθει ανάπτυξη - δίπλα η διαφήμιση του τζόκερ – διαχρονικές αξίες – είναι ο ίδιος που ενημέρωσε το πανελλήνιο ότι αμφιβάλλει αν «ο Αντρέας έβαλε το πουλί του στο πράμα της Μιμής»]
Διάβασα το άρθρο του Βασίλη Βιλιάρδου με τον τίτλο «Τίτλοι τέλους».
http://www.analyst.gr/2016/09/24/titloi-telous/
Το άρθρο αρχίζει με απόσπασμα από το τελευταίο πόρισμα του ΔΝΤ:
«Η ανεργία στην Ελλάδα δεν πρόκειται να πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό πριν από τα μέσα του αιώνα (2050), εάν δεν γίνουν νέες παρεμβάσεις. Το έλλειμμα του συνταξιοδοτικού συστήματος βρίσκεται στο μη βιώσιμο επίπεδο του περίπου 10% του ΑΕΠ, σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 2% στη ζώνη του ευρώ. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη μια περαιτέρω μείωση των τρεχουσών συντάξεων – ενώ αυτό μπορεί να γίνει με την «αναμόρφωση» των σημερινών συντάξεων, καθώς επίσης με την εφαρμογή του νέου μαθηματικού τύπου για τις παροχές.
Σε τελική ανάλυση, το ΔΝΤ διαπίστωσε πως η χώρα δεν έχει βιώσιμο χρέος ούτε πρωτογενή πλεονάσματα, δεν έχει βιώσιμο ασφαλιστικό, δεν έχει βιώσιμο κοινωνικό κράτος, δεν έχει βιώσιμο δημόσιο τομέα, δεν έχει βιώσιμο φορολογικό σύστημα, δεν έχει βιώσιμο πολιτικό σύστημα και δεν διαθέτει ούτε βιώσιμες τράπεζες».
Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση της χώρας, οι κυβερνώντες της οποίας
-είχαν τη φαεινή ιδέα να το παίξουν φιλάνθρωποι και να αφήσουν τη χώρα ανοχύρωτη στις μεταναστευτικές ροές με περαιτέρω οικονομική αιμορραγία, επειδή δεν μπορείς, λέει, να βάλεις πασσάλους στη θάλασσα
-ενδιαφέρονται να κάνουν πολυπολιτισμικό το ελληνικό σχολείο
- πανηγυρίζουν που θα εισπράξουν € 246 εκ. από τη διάθεση 4 τηλεοπτικών αδειών με ένα διαγωνισμό μαϊμού [ΣΗΜ: ο τελικός στόχος του πανούργου Παππά επετεύχθη. Δεν θα έχει μόνον ο Ολυμπιακός τηλεόραση. Θα έχει και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ].
- Αδιαφορούν για την κατάσταση του συστήματος Υγείας, αλλά και της Παιδείας.
- Ψεύδονται επί καθημερινής βάσεως ακόμη και για το πιο απλό και εξώφθαλμο θέμα.
- Ξετίναξαν τα πάντα και παρέδωσαν τον εθνικό πλούτο [τα «ασημικά» κατά Αντρέα] οχυρωμένοι πίσω από το ακλόνητο επιχείρημα «εδώ που μας έφεραν οι άλλοι, τί άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς;».
- Αφήνουν τον απατεώνα Σώρρα να αλωνίζει.
Όμως, αυτή η κατάπτωση είναι κάτι που το βλέπουμε, το ακούμε και το βιώνουμε καθημερινά. Είναι κάτι που μας πληγώνει όλους και μας κάνει να ντρεπόμαστε εμείς για λογαριασμό των υποκείμενων που στείλαμε στη Βουλή να μας εκπροσωπούν. Εκείνο που δεν βλέπουμε και δεν καυτηριάζουμε καθόλου είναι η ηθική κατάπτωση, η έκπτωση αξιών. Εκείνο που βλέπουμε και στηλιτεύουμε είναι ότι πολλοί δημοσιογράφοι θα χάσουν τη δουλειά τους, αφού τα κανάλια, όπου εργάζονται, δεν εξασφάλισαν άδεια λειτουργίας, ενόσω αδημονούμε να δούμε στο γυαλί κυβέρνηση και αντιπολίτευση να ξεκατινιάζονται συζητώντας για τη διαπλοκή προ ημερησίας διατάξεως κάποτε στο εγγύς μέλλον ανταλλάσσοντας χαριτωμενιές, τσιτάτα, ηλιθιότητες και πλακίτσες.
Εκείνο που δεν βλέπουμε να αναδεικνύουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι που τρέμουν μη χάσουν τη δουλειά τους  με το μαύρο που θα πέσει [;] σε ορισμένα κανάλια είναι η απρέπεια που διέπραξε το συνδικαλιστικό τους όργανο. Διάβασα πως η ΕΣΗΕΑ παραχωρεί την αίθουσά της για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του δολοφόνου Κουφοντίνα.
Γράφει ο Χρήστος Μαζανίτης:
http://www.thepaper.gr/i-esiea-kalosorizi-ton-koufontina/
«Θα μπορούσε να ήταν ένα κακόγουστο αστείο, δυστυχώς είναι η στυγνή πραγματικότητα. Ο δημοσιογράφος από την «Εφημερίδα των Συντακτών» Τάσος Παππάς θεώρησε ότι έπρεπε να καλλιεργήσει μία σχέση με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, με τον οποίο συμφώνησε τελικά στην έκδοση βιβλίου υπό τον τίτλο: «Δημήτρης Κουφοντίνας: “13 Απαντήσεις”, Μια συζήτηση με τον Τάσο Παππά». Τι αναφέρεται μέσα στο βιβλίο αυτό; Ενδεικτικά, παραθέτω μερικούς από τους τίτλους των περιεχομένων: «Πάλι τα ίδια θα 'κανα», «Όποτε η Αριστερά συμφιλιώθηκε με τη Δεξιά εμείς χάσαμε», «Τα σχέδια καμιά φορά μένουν στα χαρτιά», «Τίποτα δεν πάει χαμένο - Όλα συνεχίζονται».
Σήμερα, λοιπόν, 27χρόνια μετά, το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ παραχωρεί την αίθουσα εκδηλώσεων στον 1ο όροφο για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κουφοντίνα, στις 14 Οκτωβρίου».
Ο κ. Μαζανίτης προσπάθησε να αποτρέψει το ανοσιούργημα, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι, την 14.10.2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, διακεκριμένο μέλος της οποίας υπήρξε ο Παύλος Μπακογιάννης, δολοφονημένος από τον Κουφοντίνα, θα έχουν την ευκαιρία κουλτουριάρηδες, αριστεριστές, επαναστάτες του πρωκτού κ.λπ., να  θαυμάσουν τα έργα και τις ημέρες του δολοφόνου. Ελέω ελευθερίας του τύπου και όχι του Τύπου.
Με τέτοια ηθική σήψη πώς να ορθοποδήσει αυτός ο τόπος;
«Τίτλοι τέλους» λοιπόν. Παντού!!   

Υ.Γ. Έγινε κάποιο μνημόσυνο στη Βουλή για τον βουλευτή Παύλο Μπακογιάννη και μου διέφυγε; Ζαγάρια ε ζαγάρια!