Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αλέξη, θα μου δώσεις συνέντευξη; Όχι!

Μόλις βγήκε η είδηση πως το "παρών" κέρδισε τον Σταύρο Δήμα και πάμε ολοταχώς για εκλογές, έκανα τη σκέψη να ζητήσω από τον Πρόεδρο του Συ.Ριζ.Α. να μου δώσει μια συνέντευξη. Μωρέ θράσος που το έχεις! άρχισε να φωνάζει το διαολάκι που, όπως όλοι, έχω κι' εγώ μέσα μου. Σιγά μη δεχθεί να σου δώσει συνέντευξη ο Αλέξης! Ποιος είσαι δηλαδή; Ποιος σε ξέρει; Σε ποιο κανάλι κάνεις εκπομπή; Σε ξέρει η AGB;

Όλα αυτά μου είπε το διαολάκι, αλλά εγώ δεν πτοήθηκα. Τι είχα, στο κάτω κάτω, να χάσω; Έστειλα λοιπόν το ακόλουθο μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Αλέξη.

Αγαπητέ Αλέξη,

Χρόνια καλά και δημιουργικά, για σένα, τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τη χώρα μας, που φαίνεται πως ετοιμάζεται να μπει σε νέους ατραπούς ή λεωφόρους. Θα δείξει... Ελπίζω να με συγχωρείς που χρησιμοποιώ ενικό στην επικοινωνία μου μαζί σου.

Επίτρεψέ μου, κατ' αρχάς, να συστηθώ. Ονομάζομαι Ιωσήφ Παπαδόπουλος, είμαι 63 ετών, κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών, μη οσφυοκάμπτης - γι' αυτό άνεργος και απομονωμένος Δημοσιογράφος - και  συνταξιούχος ελεύθερος επαγγελματίας των 788 ευρώ, για τα προς το ζην.

Γράφω στο διαδικτυακό περιοδικό μου http://www.ribandsea.com/main/  και σαν αντιπροσωπευτικό "στίγμα" και "δείγμα" μου μπορείς να έχεις αυτό : http://www.ribandsea.com/main/index.php/editorial/1694-borei-kaneis-na-stirizetai-pia-sti-dikaiosyni

Δεν θέλω να σε κουράσω με πολλά και ανούσια λόγια, γι' αυτό μπαίνω απ' ευθείας στο θέμα μου. Επιθυμία μου είναι να μου παραχωρήσεις άμεσα μια συνέντευξη, χωρίς περιστροφές, χωρίς "προκάτ" γραπτές ερωτήσεις και, συνεπώς, χωρίς "επιμελημένες" απαντήσεις. Αν δεχθείς θα είναι μεγάλη τιμή για μένα, αλλά και μεγάλη ευκαιρία για σένα, αφού θα έχεις την ευκαιρία να συνομιλήσεις με έναν πραγματικά Ελεύθερο Δημοσιογράφο, ο οποίος τα τελευταία 36 χρόνια στέκεται απέναντι στην εξουσία και τα εκδοτικά και τηλεοπτικά φερέφωνά της και δεν συναλλάσσεται μαζί τους. Είσαι πρόθυμος και έτοιμος να απαντήσεις σε ερωτήσεις που κανείς άλλος δημοσιογράφος δεν πρόκειται να σου θέσει;

Με εκτίμηση
Ιωσήφ Ι. Παπαδόπουλος

Η απάντηση ήρθε, μετά από δύο μόλις ημέρες, από το Γραφείο του Αλέξη Τσίπρα.

Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε,

Λάβαμε το αίτημά σας και σας ευχαριστούμε. Θα επικοινωνήσει μαζί σας η υπεύθυνη τύπου για το Γραφείου Προέδρου κα Ζωή Χαλιδιά.

Με εκτίμηση,
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
Πλ. Ελευθερίας 1, 10553  Αθήνα
Τηλ: 210 3378633-4
fax:  210 3219614
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αναθάρρησα και έβγαλα με την σειρά μου τη γλώσσα στο διαολάκι. Χρειάστηκε να περιμένω άλλη μία ημέρα για να πάρω την ακόλουθη απάντηση από την κυρία Χαλιδιά.

Κύριε Παπαδόπουλε,

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση.

Τις ημέρες αυτές υπάρχει μια υψηλότατη ένταση αιτημάτων για όλων των ειδών τις συνεντεύξεις. Και πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση και σωστή κατανομή σε όλη την Ελλάδα, στις ξένες χώρες, στον απόδημο ελληνισμό και σε διαφορετικά μέσα (τηλεοπτικά, εφημερίδες, διαδίκτυο). Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εφικτό να ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα.

Ζητούμε την κατανόησή σας.

Ευχαριστούμε
Ζωή Χαλιδιά

Πιστέψατε πως θα έμενα σιωπηλός και θα άφηνα το διαολάκι να χοροπηδάει απ' τη χαρά του επειδή δικαιώθηκε; Αμ δε!

Αγαπητή κυρία Χαλιδιά,

Αντιλαμβάνομαι, εν μέρει, το "πρόβλημα". Αντιλαμβάνομαι, δηλαδή, ότι η επιλογή των μέσων ενημέρωσης, που θα προβάλουν την προεκλογική εκστρατεία του Αλέξη Τσίπρα και του Συ.Ριζ.Α., βασίζεται στην "ποσοτική" προβολή. Άλλη βεβαίως "ποσοτική" προβολή θα έχει αν παραχωρήσει μια συνέντευξη στο MEGA ή στον ΑΝΤ1, επί παραδείγματι, και άλλη αν διαθέσει λίγα λεπτά της ώρας από τον λιγοστό χρόνο του σε έναν Ελεύθερο Δημοσιογράφο, τον οποίον αγνοούν βεβαίως οι μετρητές της AGB, αλλά λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν του ένα, μικρό έστω, τμήμα του απλού Λαού που παρακολουθεί την ασυμβίβαστη πορεία του τα τελευταία 36 χρόνια στον χώρο της Αδέσμευτης και Αντικαθεστωτικής Δημοσιογραφίας.

Φαίνεται λοιπόν ότι την ποιοτική προβολή δεν  την λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν του ο Αλέξης Τσίπρας. Στο κάτω κάτω, αν δεχόταν το αίτημά μου, θα ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία γι' αυτόν να αποδείξει ότι όσα υποστηρίζει στις ομιλίες του δεν είναι πομφόλυγες ενός ακόμη πολιτικού ο οποίος θέλει απλώς να καταλάβει την εξουσία, αλλά ουσιαστικές δεσμεύσεις. Εγώ, ξέρετε, είμαι κομμάτι του απλού και μη προνομιούχου εκείνου τμήματος του Λαού το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται ότι θα ενισχύσει περισσότερο...

Δεν πειράζει πάντως. Να είστε καλά. Ευχηθείτε του εκ μέρους μου καλή επιτυχία αν και, στα δικά μου τουλάχιστον μάτια, ο Αλέξης Τσίπρας "έχασε", ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος. Θέλω επίσης να του μεταβιβάσετε ότι είμαι πολύ ευτυχής που δεν ονομάζομαι Χατζηνικολάου ή Πρετεντέρης, μολονότι, εάν ήμουν ένας εκ των δύο, δεν θα κουραζόμουν καθόλου να πείσω τον Αλέξη Τσίπρα να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη!

Με εκτίμηση
Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Και ρωτώ τώρα εσάς, τους αναγνώστες μου : Θα είχε να χάσει κάτι ο Αλέξης εάν δεχόταν να απαντήσει στις ερωτήσεις μου; Εσείς τι λέτε;

Και ενώ ο Αλέξης αρνήθηκε, με "εύσχημο" ομολογουμένως τρόπο, να αποδεχθεί το αίτημά μου, η Άννα Δαβίτη μου τηλεφώνησε χθες και μου είπε ότι θέλει να μου δώσει συνέντευξη, καθώς αποφάσισε να κατέβει στις προσεχείς εκλογές σαν υποψήφια βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στην Α΄Αθηνών! Τι να πει κανείς! Εγώ, πάντως, δημοσιογράφος είμαι και δεν έχω δικαίωμα να αρνηθώ, αφού η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να είναι ένα από τα κόμματα του Ελληνικού Κυνοβουλίου, έστω πίσω από τα σίδερα της φυλακής...