Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αναμενόμενο διαζύγιο του ΕΠΑΜ και του Γιώργου Τράγκα.

Με αφορμή μια ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος Ελεύθεροι Άνθρωποι, όπου εμφανίζεται η άρνηση του ΕΠΑΜ και του ΔΗΚΚΙ να ενταχθούν στο κόμμα του κ. Τράγκα ως «ασήμαντες τριβές και πολιτικοί εγωισμοί», οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Με πρωτοβουλία του κ. Τράγκα μας στάλθηκε τελεσίγραφο να αυτοδιαλυθούμε και να ενταχθούμε στο κόμμα του, αν θέλουμε να πάμε μαζί. Και μάλιστα, στη βάση μιας διακήρυξης που η λογική η οποία την διέπει ελάχιστα διαφέρει επί της ουσίας από τις διακηρύξεις φιλομνημονιακών και εθελόδουλων δυνάμεων του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ήταν γνωστό στον κ. Τράγκα, από την πρώτη στιγμή που μας κάλεσε σε συνεργασία, ότι δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να συμφωνήσουμε σε μια απαίτηση όπως η πιο πάνω! Ανάλογη αντιμετώπιση είχαμε δεχτεί στο παρελθόν και από το πάλαι ποτέ κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ. Αναρωτιόμαστε, σε τι διαφέρει αυτή του κόμματος των ΕλΑν από εκείνες; Ή μήπως αντιγράφοντας τις πρακτικές και τις λογικές τους, πιστεύουν στα σοβαρά οι επιτελείς του εν λόγω κόμματος ότι θα κάνουν την διαφορά;

Όπως και να έχει, εμείς το έχουμε ξεκαθαρίσει ευθύς εξαρχής: Δεν πουληθήκαμε ποτέ έναντι κανενός ανταλλάγματος, ούτε και τώρα θα πουληθούμε είτε για ψήφους, είτε για φρούδες υποσχέσεις. Αυτό που εξαρχής ζητήσαμε, και συμφωνήθηκε από τον κ. Τράγκα,είναι ισότιμη συνεργασία ανάμεσα σε πολιτικά κόμματα πάνω σε θέσεις κοινής αποδοχής, με σεβασμό στην αυτοτέλεια κάθε πολιτικού φορέα. Αν τότε ο κ. Τράγκας μας είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν το δέχεται, το ΕΠΑΜ ευθύς εξαρχής θα απαντούσε αρνητικά. Αυτό σημαίνει αληθινά Ελεύθεροι Άνθρωποι και όχι υποτελείς σε σκοπιμότητες και δούναι-λαβείν στο παρασκήνιο. Εμείς παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις και τον αγώνα μας.

Αθήνα, 31 Μαΐου 2021
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

 

Σχόλιο "Rib and Sea"

tragkasΟ μόνος, ίσως, που δεν εξεπλάγη γι' αυτή την εξέλιξη (την είχε προβλέψει, θα έλεγα καλύτερα) είναι ο υπογράφων. Όταν τον περασμένο Μάρτιο το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το κόμμα του Γιώργου Τράγκα και μου έστειλε το σχετικό Δελτίο Τύπου, απάντησα ως εξής :

Λυπάμαι αλλά αυτό το δελτίο τύπου δεν μπορώ και δεν επιθυμώ να το αναρτήσω στο site μου. Αδυνατώ να πιστέψω ότι το ΕΠΑΜ θα συστρατευτεί με τον λάτρη της ανακυβίστησης και πολλάκις περιέργως έχοντα κινηθεί στον χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας Γιώργο Τράγκα! Με τέτοιες περίεργες συμμαχίες πιστεύετε ότι θα σωθεί η χώρα;

Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Ελεύθερος δημοσιογράφος 

Η κυρία Αθανασία Πέτσα, εκ μέρους της Π.Γ. του ΕΠΑΜ, απάντησε σ' εκείνη την τοποθέτησή μου με αρκετά αιχμηρό, θα έλεγα, ύφος, δικαιολογώντας και υποστηρίζοντας την απόφαση του ΕΠΑΜ να συνεργαστεί με το κόμα "Ελεύθεροι Άνθρωποι" του Γιώργου Τράγκα.

Στην κυρία Πέτσα έστειλα την ακόλουθη απάντηση, η οποία κατ' ουσίαν με δικαιώνει σήμερα μετά την απόφαση του ΕΠΑΜ να απεμπλακεί απ' το πολιτικό "δίχτυ" του Γιώργου Τράγκα.

"Καλημέρα κυρία Πέτσα.

Πέρα από το να σας συγχαρώ για την ευθιξία σας να απαντάτε στην όποια κριτικής σάς ασκείται (στο ΕΠΑΜ και τις επιλογές του εννοώ), δεν θέλω επί του παρόντος να προσθέσω κάτι άλλο. Ο χρόνος θα δείξει...

Κρατώ στο αρχείο μου αυτή την ανταλλαγή απόψεων, οι οποίες αφορούν την επιλογή του ΕΠΑΜ να συνεργαστεί με τον Γιώργο Τράγκα. Πολύ φοβάμαι ότι το μέλλον θα με δικαιώσει για άλλη μια φορά και, πιστέψτε με, αυτό κάθε άλλο παρά θα με κάνει να αισθανθώ υπερήφανος.

Εύχομαι στο ΕΠΑΜ και στην παραπαίουσα χώρα και τον λαό της καλή συνέχεια. Εγώ θα συνεχίσω να είμαι στρατευμένος στην ελεύθερη, αδέσμευτη και ακομμάτιστη Δημοσιογραφία και πρόθυμος να ανακυκλώνω κάθε Δελτίο Τύπου που μου στέλνετε κατά καιρούς, στον βαθμό βεβαίως που το περιεχόμενό του δεν έρχεται σε αντίθεση με τα πιστεύω μου και τις Αρχές μου, στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και την κοινή λογική.

Να είστε καλά. Τους χαιρετισμούς μου στον Δημήτρη. Παίρνω το θάρρος να του μιλώ στον ενικό γιατί ήμουν ο πρώτος ίσως δημοσιογράφος που συζήτησε μαζί του και δημοσιοποίησε τις απόψεις του όταν εμφανίστηκε στην Πλατεία Συντάγματος το 2011."

Με εκτίμηση
Ιωσήφ Παπαδόπουλος