Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τα εγκαίνια του 32ου Ναυτικού Σαλονιού της Αθήνας.

32ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ ΑΘΗΝΩΝ 2010
«Προσιτές αποδράσεις για όλους»

Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κος Γιάννης Διαμαντίδης
εγκαινιάζει το "32ο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών".

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίσης εγκαινιάζει το 32ο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών.Με μεγάλη προσέλευση κοινού ξεκίνησε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 το "32ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών" στο "Metropolitan Expo", το πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο της Ελλάδας. Τα εγκαίνια του "32ου Διεθνούς Ναυτικού Σαλονιού Αθηνών" πραγματοποίησε με κάθε επισημότητα ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κος Γιάννης Διαμαντίδης το Σάββατο 16 Oκτωβρίου στις 18.30, παρουσία του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ΕΒΕΑ  κου Κων/νου Μίχαλου, του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ, των διοργανωτών, αλλά και πολλών εκ των εκθετών και επισκεπτών.

Ο Υπουργός κος Γιάννης Διαμαντίδης επεσήμανε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ότι «Η ναυτιλία μας, η παγκόσμια αυτή υπερδύναμη στη θάλασσα, είναι και θα είναι ακόμη περισσότερο με τη βοήθεια όλων μας, η βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Η κυβέρνηση στηρίζει τις υγιείς επενδυτικές δυνάμεις όχι απλά για να γυρίσουμε σελίδα, αλλά να γράψουμε ένα νέο βιβλίο επιτυχιών για τη χώρα μας. Τα σκάφη αναψυχής και τα παρελκόμενά τους απασχολούν σήμερα στην πατρίδα μας περισσότερα από 45.000 άτομα αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο μια τεράστια κατασκευαστική και εμπορική δύναμη για την Ελλάδα. Αλλά και στον εξαγωγικό τομέα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε, οι πωλήσεις σκαφών αμιγώς, δηλαδή καθαρά ελληνικής κατασκευής, παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις. Ελλάδα είναι και θάλασσα. Και θέλουμε τους Έλληνες πιο κοντά στη Θάλασσα, για ναυτοσύνη και διάδοση του Ελληνικού θαλασσινού πνεύματος και του ελληνικού σκάφους. Προς αυτή την κατεύθυνση όλοι μαζί θα εργαστούμε και πιστεύω ακράδαντα ότι θα πετύχουμε».

Ο υπουργός κ. Γιάννης Διαμαντίδης κατά την διάρκεια της ομιλίας του.Ο κ. Υπουργός αμέσως μετά την τέλεση των εγκαινίων περιηγήθηκε στην έκθεση και δήλωσε τα εξής: «Βρίσκομαι σε μία πανέμορφη έκθεση σήμερα, την οποία εγκαινίασα. Το γεγονός ότι τα περισσότερα σκάφη είναι ελληνικά αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο της ελληνικής βιοτεχνίας και βιομηχανίας στον τομέα αυτό. Είναι ένας κλάδος που θέλει στήριξη και θα πρέπει να το δούμε στη λογική ότι σχετίζεται με τη ναυτιλία μας και με το τουρισμό μας. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές και να δηλώσω ότι θα προσπαθήσω και με τους υπουργούς που έχουν την ευθύνη των θεμάτων που αφορούν -πέραν του υπουργείου στο οποίο προΐσταμαι- τον εν λόγω τομέα, να συζητήσω για να μπορέσουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, για να δώσουμε μια ώθηση σε αυτή τη βιομηχανία που είναι πάρα πολύ σημαντική για τη χωρά μας ιδιαίτερα σε αυτήν τη κρίσιμη περίοδο».

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΑΠΛΑΣ- ΠΕΕΥ κος Ηλίας Περιμένης, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι «Ο κλάδος αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά του οικονομικού γίγνεσθαι αυτού του τόπου. Περίτρανη μάλιστα απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι οι πολιτικές όλων των όμορων χωρών που εστιάζονται στη βελτιστοποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος, του νομικού πλαισίου και των κανονισμών που διέπουν το χώρο μας. Κύριος στόχος είναι η προσέλκυση του μέγιστου μεριδίου τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής τουριστικής αγοράς. Το σκάφος και μάλιστα το μικρό σκάφος είναι προσιτό και αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά της τουριστικής ανάπτυξης».

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΚΑΠΛΑΣ κ. Αλέξανδρος Ζέης, παρουσίασε στον χαιρετισμό του τις δραστηριότητες του κλάδου καθώς και τη συμβολή του στο θαλάσσιο τουρισμό. Επιπλέον τόνισε ότι «Η Πολιτεία οφείλει να υποστηρίξει και να θωρακίσει το δικαίωμα στη θαλάσσια αναψυχή, δίνοντας κίνητρα για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, ενός από τους λίγους μεταποιητικούς κλάδους που έχουν απομείνει στη πατρίδα μας».  

Το 32ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών με βασικό μότο της «Προσιτές αποδράσεις για όλους», συνεχίζεται έως και τις 24 Οκτωβρίου ενώ υπόσχεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών, φιλοξενώντας μια πολύ μεγάλη αλλά κυρίως προσιτή στο ευρύ κοινό γκάμα προϊόντων όπως: Ιστιοπλοϊκά σκάφη και cruisers, ενοικιάσεις σκαφών, φουσκωτά, ταχύπλοα, βάρκες, μηχανές σκαφών, αξεσουάρ, εξοπλισμό, ηλεκτρονικά συστήματα, προϊόντα συντήρησης αλλά και είδη κατάδυσης, ψαρέματος και θαλάσσιων σπορ.

Το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι διοργανώνεται από την εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων EXPO ONE με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πλαστικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων & Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ) ενώ τελεί υπό την αιγίδα των διεθνών οργανισμών: International Federation of Boat Show Organizers (IFBSO) και International Council of Marine Industry Associations (ICOMIA).

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό (με εισιτήριο).

Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο site της έκθεσης:
www.athensboatshow.gr
Διάρκεια έκθεσης:16-24 Οκτωβρίου 2010
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Καθημερινές: 16:00 - 21:30
Σαββατοκύριακο: 10:00 - 21:30

Υποστηρικτές επικοινωνίας: Paper Magazine, SENTRA FM, CITY PRESS, FreeSunday, www.newsbeast.gr, AUTOΤρίτη Εκδρομές, Εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, SPORT24, www.dailymotion.gr

Σχετικά με την EXPO ONE


Η "EXPO ONE Οργάνωση Εκθέσεων", έχει σαν αντικείμενο τη διοργάνωση εκθέσεων. Εδώ και 9 χρόνια διοργανώνει κάθε χρόνο το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι και το Ανοιξιάτικο Ναυτικό Σαλόνι. Περισσότερες πληροφορίες για την "EXPO ONE Οργάνωση Εκθέσεων"μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.expoone.gr .

Σχετικά με τον ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων και Υπηρεσιών αποτελεί Επαγγελματική Οργάνωση, διεπόμενη από τις διατάξεις του ν. 1712/1987, και φέρει το διακριτικό τίτλο Σ.Ε.ΚΑ.ΠΛ.Α.Σ - Π.Ε.Ε.Υ. Ιδρύθηκε το έτος 1978, ενώ το 1993, κατόπιν σχετικής αλλαγής του καταστατικού του, ο Σύνδεσμος συμπεριέλαβε στα μέλη του, τους εισαγωγείς, εμπόρους και παροχείς υπηρεσιών σχετικών με το σκάφος και τη θαλάσσια αναψυχή γενικότερα. Η τελευταία αλλαγή του καταστατικού έγινε το έτος 2007 για λόγους εναρμόνισής του προς τις διατάξεις του ν. 1712/1987. Σήμερα περιλαμβάνει στους κόλπους του κατασκευαστές - εντολοδόχους, εισαγωγείς και εμπόρους παντός είδους (πλαστικών, φουσκωτών κ.λπ.) σκαφών, μηχανών θαλάσσης, εξαρτημάτων και παρελκόμενων σκαφών, ναυτιλιακών και ηλεκτρονικών  οργάνων, υλικών ναυπήγησης, χρωμάτων,  λιπαντικών, ειδών πυρασφάλειας, καταδυτικού και αλιευτικού εξοπλισμού, ειδών ναυταθλητισμού, κ.λπ. Η έδρα του Συνδέσμου είναι στο Νέο Φάληρο και αριθμεί περισσότερα από 370 ενεργά μέλη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο αριθμός του συνολικά απασχολούμενου προσωπικού από τα μέλη του ξεπερνά τις 15.000. Ο Σ.Ε.ΚΑ.ΠΛ.Α.Σ.-Π.Ε.Ε.Υ. είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου των Συνδέσμων Ναυτικής Βιομηχανίας (ICOMIA - International Council of Marine Industry Associations) και παρέχει στη διάθεση των μελών του Γραμματεία, Γραφείο Τύπου, εξειδικευμένο στα νομικοναυτιλιακά θέματα Σύμβουλο καθώς και Φοροτεχνικό και Νομικό Σύμβουλο.