Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Λαλεί καθένας τλήμων δια στροφών ευθύμων...

Λαλεί καθένας τλήμων δια στροφών ευθύμων. Ή, αλλέως πώς, εάν βάλεις μια λιπαρή ρέγκα μέσα σε ένα χρυσό κλουβί, και  αυτό (το κλουβί) ευρίσκεται αντικρυστά εις τα οπίσθια του αγνώστου πεσόντος στρατιώτη, θα τραγουδήσει;

Αγαπητέ κύριε διευθυντά.

Ο πυκνά τραχύς κονιορτός από το σιφωνωϊδές υπερξέσπασμα, ο οποίος ενέσκηψε στον γεωγραφικό χώρο με τη νομική υπόσταση του υπερχρεωμένου προτεκτοράτου καταλαμβάνοντας εξ απήνης τους σιωπηρούς και ανέμελους υπηκόους του, προήλθε από το (συνήθως) ύποπτο μονοπάτι των Σιφώνων.

Η βίαιη καθολικότητα του φαινομένου είχε ως αρχικό αποτέλεσμα το σπάσιμο των στραβοκατασκευασμένων Ελληνικών στερεοτύπων, μέσα από τα οποία στερεότυπα λαμβάναμε εξ αντανακλάσεως την στρεβλή εικόνα μας, αφού, ως γνωστόν τοις πάσι, εκτός από οποιαδήποτε σοβαρή παραγωγή και ελαχίστη έστω σοβαρότητα, στερούμεθα τεκμηριωμένων απαντήσεων σε κρίσιμα θέματα πρακτικών κανόνων και φιλοσοφικών αρχών, ελλείψει ανεπτυγμένης εσωτερικότητος και τρόπου κριτικής αυτογνωσίας.

Όμως, αγαπητέ κύριε διευθυντά, "η πείνα κάστρα καταλεί και χώρες παραδίδει", όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει, ότι η στέρηση των αναγκαίων για την ζωή οδηγεί  σε υλική ένδεια ή σε ηθική κατάπτωση. Οι δύο αυτές δυσάρεστες καταστάσεις μοιράζονται με συμπαντική σοφία. Μεγάλη οικονομική, πολιτιστική, μαθησιακή, κοινωνική, ένδεια ο λαός, πλήρης ηθική κατάπτωση στην συντριπτική πλειοψηφία των παρεπιδημούντων στην Ελληνική βολή, ταριχευμένων μανδαρίνων / βολευτών με τα εκατοντάδες απίστευτα προνόμια και τις προκλητικά υψηλές απολαβές.

Χέρι-χέρι με τις ομιλούσες αυτές κεφαλές με την ιδιαίτερη έφεση να μας βάζουν σε συνεχή περίοδο ισχνών αγελάδων μετά βαΐων και κλάδων, στις απολαβές και τα προνόμια, όλοι οι μεγαλο τεμπελο/συνδηκαλισταράδες των 25.000 (είκοσι πέντε χιλιάδων) ευρώ  ανά μήνα, οι οποίοι, μπροστά στο τραπέζι της μάσας φτάνουν εν ριπή οφθαλμού, όμως μετά όλη μέρα …ψειρίζουν τη μαϊμού.

Από κοντά με όλα τα παραπάνω καλόπαιδα, οι δήθεν αριστεροί με τις δεξιές διπλόφαρδες τσέπες, οι παχυλά επιχορηγούμενες (ακόμη και σήμερα) μη κυβερνητικές οργανώσεις του απολύτως τίποτα με τους πάμπλουτους προέδρους, και, κερασάκι στην τούρτα της διαπλοκής, ο δήμος Αθηναίων.

Θα μου πείτε, κύριε διευθυντά (και με το δίκιο σας δηλαδή), πώς συνδέονται όλοι αυτοί οι δίποδοι οργανισμοί; Θα σας απαντήσω, αυθωρή και παραχρήμα. Συνδέονται στα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Πρώτον, δεν έχουν καμμία απολύτως ανάγκη να εργασθούν, διότι έχουν (προ πολλού) λύσει όλα τα οικονομικά τους προβλήματα, έως πέμπτης γενεάς. Δεύτερον, είναι όλοι χομπίστες, με το ωραίο χόμπι τού να λύνουν τα προβλήματα των άλλων. Τρίτον, είναι άνθρωποι μειωμένης κοινωνικής αντιλήψεως. Τέταρτον, συναγελάζονται αποκλειστικά μεταξύ των. Πέμπτον, δεν έχουν στα δυνατά τους σημεία την έφεση για σκληρή δουλειά, τις δεξιότητες και την βασική λογική. Σας φθάνουν αυτά, ή να γεμίσω 2-3 σελίδες ακόμη;

Ας γράψω ένα τελευταίο, αλλά όχι καταϊδρωμένο. Για να επιλύσουν κάποιο πρόβλημα των άλλων, όλοι τους, δημιουργούν επιτροπές, υπό-επιτροπές και ανθυ-επιτροπές. Μία από αυτές, (ομολογώ ότι τον βαθμό της δεν τον γνωρίζω), είναι η "ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και Ανασυγκρότησης Του Ιστορικού Κέντρου ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ". Βαρύγδουπος ο τίτλος. Nαι, έτσι δεν είναι; Και "μόνιμη" παρακαλώ επιτροπή. Θα έλεγε κανείς, ότι η σοβαρότητα την οποία εκπέμπει στα πάλαι ποτέ χρήσιμα βραχέα, θα είχε λύσει, εδώ και δέκα χρόνια που συνέρχεται, τα περισσότερα από τα καίρια προβλήματα του ιστορικού κέντρου των Αθηνών. Άλλωστε, έχει στενή συνεργασία με την υπέρ-Νομαρχία Αθηνών, την Γ.Α.Δ.Α, τον δήμο Αθηναίων, τους εισαγγελικούς λειτουργούς και πολλούς άλλους φορείς.

Αμ, δε. Χιλιάδες οι συνεδριάσεις, εκατοντάδες οι συμμετέχοντες, δεκάδες τα εκατομμύρια ευρώ που στοιχίζει, μηδέν το αποτέλεσμα. Το ιστορικό κέντρο των Αθηνών έχει προ πολλού "αποδημήσει" και η επιτροπή, ακόμη και τώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, συνεδριάζει για την… σωτηρία του… Πραγματικά, δεν έχω ξαναζήσει πιο ανατριχιαστικά σουρεαλιστική κατάσταση.

Θα σας έγραφα και άλλα σχετικά, αλλά έχω να εκτελέσω (με την συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων) την βραδυνή βάρδεια της απομακρύνσεως εκατοντάδων μεταναστών, οι οποίοι για 15η  φορά μέσα σε πέντε ημέρες, όχι μόνο έχουν καταλάβει το κτίριο που έχει η οικογένειά μου στο κέντρο των Αθηνών, αλλά επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου λεηλασία, απομακρύνοντας οποιοδήποτε υλικό αποκολλείται από τον δομικό σκελετό. Την πρωινή βάρδεια την είχαν τα παιδιά μου και την μεσημεριανή η γυναίκα μου, επιβεβαιώνοντας την γνώμη του ΓΑΠ, ότι μόνο οι οικογενειακές επιχειρήσεις θα διασωθούν στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.

Τελειώνοντας, θα πρέπει να σας πω, ότι, ακόμη και η συνέργεια των συμμοριών / ταγών μου, δεν είχε το ποθούμενο, γι' αυτούς, αποτέλεσμα. Ούτε ρατσιστικά συναισθήματα μας δημιούργησε, ούτε και θα πουλήσουμε το ακίνητο μπιρ παρά, μασώντας στον αστικό εξευγενισμό (gentrification), τον οποίο, εντεταλμένα και από χρόνια επιβάλλουν στην περιοχή.

Με τιμή.
Ο περίεργος και διαστροφικός σας αναγνώστης (κατά μερικές χιλιάδες ευρώ φτωχότερος).

Σχόλιο ενός περίεργου και διαστροφικού εκδότη.

Αγαπητέ παράξενε και διαστροφικέ αναγνώστη μου,

Τύχη κακή σας έφερε στον δρόμο μου και στον άσημο αυτό διαδικτυακό τόπο για να με ερεθίζετε, από καιρού εις καιρόν, με τις παραξενιές και τις ιδιοτροπίες σας. Βαρέθηκα να σας ακούω κύριε να παραπονιέστε πότε γιατί οι ταγοί μας μάς κλέβουν, και συγχρόνως μας υποτιμούν, πότε γιατί ο Χ αριστερός έχει βαθειές δεξιές τσέπες, πότε γιατί οι καϋμένοι οι λαθρομετανάστες εισέβαλαν στο κτίριό σας και το διέλυσαν εις τα εξ ων συνετέθη. Δεν κουραστήκατε να λέτε τα ίδια και τα ίδια; Αφήστε που, στη συγκεκριμένη ιδίως περίπτωση, έχετε υπερβεί κάθε όριο ρατσιστικής ανοχής. Κανονικώς θα έπρεπε να τους περιθάλψετε κύριε τους μετανάστες, να τους μεταβιβάσετε το ευρισκόμενο εν ύπνω ξενοδοχείο σας και να τους βοηθήσετε να ξηλώσουν ευκολότερα τους χαλκοσωλήνες και να αφαιρέσουν τις τηλεοράσεις και τον υπόλοιπο εξοπλισμό.

Είστε πολύ θρασύς πρέπει να σας πω. Αντί να ευχαριστείτε τον Θεό, που ζείτε σε μια φιλόξενη Δημοκρατική χώρα, εσείς προκαλείτε την οργή Του παραπονούμενος επειδή καμμιά ογδονταριά λαθρομετανάστες εισβάλλουν στο ξενοδοχείο σας, ασκώντας συγχρόνως το επάγγελμα του υδραυλικού. Το μόνο που πρέπει να σας πω είναι να συμμορφωθείτε, να συμβιβαστείτε με το γενικό κλίμα που επικρατεί στη θεότρελλη αυτή γωνιά του πλανήτη και να εισβάλλετε με την σειρά σας στο σπίτι του δημάρχου Αθηναίων ή του κ.πρωθυπουργού, κάνοντας κι' εσείς αυτό που κάνουν οι λαθρομετανάστες στο ξενοδοχείο σας. Και αν θελήσετε βοήθεια για το ξήλωμα των υδραυλικών, φωνάξτε με...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος
Ένας περίεργος και διαστροφικός εκδότης.