Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δύο εξώδικα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κατά των Ελληνικών Hoaxes για τον Πέτρο Ζωγράφο.

hoaxesΔύο εξώδικα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κατά των Ελληνικών Hoaxes για τον Πέτρο Ζωγράφο.

https://www.ellinikahoaxes.gr/2019/03/24/eef-exodika/?fbclid=IwAR2auMqLzl580htb41MyIUnEWoRfOX-15OUi9LDq-lI1tpSLB0LY8L0JqTk

Ας δούμε όμως τι αναφέρεται στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου της Κρήτης σχετικώς με όσα υποστηρίζει η Ε.Ε.Φ. για τον Πέτρο Ζωγράφο.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 19 Μαρτίου 2019

Το τελευταίο διάστημα, διαδοχικά δημοσιεύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ανέδειξαν με ιδιαίτερη ένταση σειρά δήθεν επιστημονικών ή εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και εκδόσεων εκ μέρους ατόμων που εκπροσωπούν ή φέρονται να εκπροσωπούν την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Αν και δραστηριότητες αυτού του χαρακτήρα δεν είναι καινούργιες για την συγκεκριμένη ένωση, η αυξανόμενη συχνότητα σε συνδυασμό με την συστηματική προβολή τους, δημιουργούν την πεποίθηση μιας "άνευ όρων" υιοθέτησης ή και παραδοχής της βασιμότητας αντιεπιστημονικών απόψεων και πρακτικών ακριβώς από εκείνους που έχουν θεσμική υποχρέωση να αντιτίθενται σε αυτές.

Το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης θεωρεί ότι αποτελεί καθήκον και υποχρέωση των επιστημονικών φορέων της χώρας αλλά και της οργανωμένης πολιτείας να είναι απέναντι σε κάθε δραστηριότητα που υποθάλπει την ψευδοεπιστήμη και τις διάφορες μορφές αντιεπιστημονικών απόψεων και πρακτικών επισημαίνοντας την σταθερή ανάγκη προστασίας του κύρους και της σημασία της επιστημονικής γνώσης, της έρευνας και εκπαίδευσης πέρα από επιχειρηματικές σκοπιμότητες και δηλώσεις περί δήθεν ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Η επιστήμη έχει κανόνες και η παραβίαση τους δεν εκθέτει την επιστήμη, αντιθέτως απαιτεί την αποβολή αυτών που τους παραβιάζουν.

Σχόλιο "Rib and Sea".

Είναι πάντως απορίας άξιον γιατί ο κ. Ιωάννης Σπηλιόπουλος, ως εκπρόσωπος και συνεργάτης του κ. Πέτρου Ζωγράφου, και η "Ένωση Ελλήνων Φυσικών" δεν στρέφονται και εναντίον μου αφού, ως γνωστόν, έχω πολλάκις δημοσιεύσει άρθρα και έχω αναρτήσει videos στο YouTube όπου εκτίθενται όσα περίεργα γενικώς υποστηρίζει ο κ. Ζωγράφος και ο κ. Φιλντίσης περί της παραγωγής άφθονης ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της διάσπασης των μορίων του νερού με τη χρήση συχνοτήτων και μετάλλων. https://www.ribandsea.com/waves/2809-ti-leei-i-enosi-ellinon-fysikon-gia-tin-efeyresi-tou-petrou-zografou.html?fbclid=IwAR0fZjVDjefwnd08S4cuoB4rn6x-HJ6dkqlrZJ7rtQ-gXlxYi2_nRMhrcH0 Προφανώς η δική μου παρουσία και αναγνωσιμότητα στο διαδίκτυο είναι λιγότερη "ηχηρή" από την παρουσία και αναγνωσιμότητα των "Ελληνικά Hoaxes".

Τον Ταρζάν πάντως δεν βλέπω και αρχίζω να ανησυχώ...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος