Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Οι ληστές απεχθάνονται να τους ληστεύουν.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

Σύσσωμη η συμπολίτευση κατήγγειλε ως ληστρικό το bonus των 50 εδρών που έδινε ο εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα. Για την ενίσχυση της λαϊκής κυριαρχίας ρε γαμώ το, το  bonus καταργήθηκε επί τέλους. Κι’ όσο μεν αφορά στις εκλογές της 25.01.2015  ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε το δωράκι, για να μπορέσει να κυβερνήσει και να καταργήσει τα Μνημόνια.  Δεν έσπευσε, όμως, αμέσως να φέρει νομοσχέδιο για την κατάργηση του bοnus, του οποίου έκανε χρήση και την 20.09.2015, για να φέρει επί τέλους τη δημοκρατία σ’ αυτόν τον τόπο.
Αφού, λοιπόν, εγεύθη δις τη λεία της ληστείας, σκέφθηκε η κυβέρνηση Καμμένου ότι δεν είναι πρέπον να συνεχίσει είτε αυτός  είτε οποιοσδήποτε άλλος να ληστεύει τον ελληνικό λαό. Κι’ αφού κι’ αυτός ξέσκισε τον λαό σε Μνημόνια, φόρους, αύξηση της ανεργίας, χιλιάδες λουκέτα επιχειρήσεων και όλα τα καλά των Μνημονίων, απεφάσισε να κάνει στον λαό ένα δωράκι. Κάτι σαν αντιστάθμισμα του αλησμόνητου ΕΚΑΣ να ‘ουμ. Να του επιτρέψει να στέλνει στη Βουλή εκπροσώπους οποιουδήποτε γκρουπούσκουλου που  το παίζει κόμμα και θέλει να σώσει την Ελλάδα.

Δακρύων ο Λεβέντης κάλεσε την ΚΟ της ΕΚ να υπερψηφίσει την κατάργηση του bonus:  «Για να είμαστε πιο πολλοί την άλλη φορά». Να κάνετε τί ρε μάγκες; Τί κάνατε μέχρι σήμερα γι’ αυτόν τον λαό; [Αγορεύων χθες ο Σκανδαλίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση του bonus, απεκάλεσε τον Λεβέντη «γραφικό», για να δεχθεί μετά από 5΄την μήνιν του τελευταίου και να ανακαλέσει. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Βούτσης διέγραψε από τα πρακτικά τη λέξη «γραφικός» με την άδεια του Σκανδαλίδη. Έτσι, ο Λεβέντης είναι «γραφικός-διαγράφεται μία λέξη»].
Το ΠΑΣΟΚ είναι εγκλωβισμένο  στο γεγονός ότι αυτό εισήγαγε για πρώτη φορά το bonus των 40 εδρών, το οποίο αύξησε σε 50 η ΝΔ. Τί να έλεγε τώρα; Ότι το bonus δεν είναι καλό;
Όλα για τη Δημοκρατία ρε γαμώ το. Για να μπορούν τα κόμματα να φροντίζουν για τον λαό. Να διορίζουν τους κολλητούς και τις κολλητές. Να ομνύουν στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης, ενώ θα βολεύουν τα μέλη της μεγάλης παρέας  σε καίριες θέσεις.
Πρόσφατο  παράδειγμα ο διορισμός ως Συνηγόρου του Πολίτη του κ. Ανδρέα Ποτάκη διαθέτοντος πλείστας όσας περγαμηνάς. Με κυριότερη βέβαια εκείνη του γόνου του πάλαι ποτέ βουλευτού και υπουργού τού ΠΑΣΟΚ Κορινθιάρχη Γιάννη Ποτάκη.
Στις αρχές τού χρόνου είχαμε τον διορισμό σε εταιρεία «φάντασμα» [«Δημόσια Εταιρεία Επενδύσεων Ενέργειας ΑΕ» λέει] του κ. Αργυρού, συζύγου της κ. Καφαντάρη [συνταξιούχου και βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ], εξ αφορμής του οποίου διορισμού το εν αρχή τιτίβισμα του κ. Ζαχαριάδη, διευθυντού της ΚΟ του[λας] ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόεδρος της ΕΤΕ η κ. Κατσέλη, χήρα του τέως τσάρου της οικονομίας Γεράσιμου Αρσένη. Αν δεν ήταν ο Αρσένης, τί θα ήταν η κ. Λούκα, η οποία επίσης είναι έμπλεως περγαμηνών;  
Ο κ. Μποτόπουλος, τέως ευρωβουλευτής και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι γόνος του τέως Προέδρου του ΣτΕ.  Με το σπαθί του κι’ αυτός και τις επιστημονικές του δάφνες.  
Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τις αξιοσημείωτες σπουδές του, είχε ορισθεί Διευθύνων Σύμβουλος σε θυγατρική της ΕΤΕ. Αν δεν ήταν υιός του Δρακουμέλ τί θα έκανε;
Ο κ. Χουλιαράκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, είναι κουνιάδος του τέως υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Μόσιαλου. Όλως συμπτωματικώς.
Αν  ο ΓΑΠ δεν ήταν υιός του Αντρέα, τί θα ήταν σήμερα;
Αν ο Κωστάκης δεν ήταν ανεψιός του Εθναρχίδη;
Αν ο κ. Αλεξανδρής, Πρόεδρος του ΔΣΑ, δεν ήταν γιος του τέως υπουργού του ΠΑΣΟΚ, θα ήταν σήμερα Πρόεδρος του ΔΣΑ;
Δεν μάθαμε τίποτε για την τύχη της εξαδέλφης του πολλά βαρέως κ. Πολάκη, η οποία ηλέγχετο πειθαρχικώς για κλοπή ουσιών από το νοσοκομείο, όπου υπηρεί. Να τιμωρήθηκε άραγε; Με περικοπή του ½ των μηνιαίων αποδοχών της; Ποιός ξέρει.
Για το βάθαιμα της Δημοκρατίας, λοιπόν, έπρεπε να καταργηθεί το bonus των 50 εδρών, ώστε να γίνεται σεβαστή η γνώμη του λαού και στη συνέχεια να κυβερνάμε εμείς, η παρεούλα,  με τους ίδιους και τους ίδιους ή με τα παιδιά τους ή με τα εγγόνια τους.
Για να σχηματίζονται κυβερνήσεις συνεργασίας, ώστε να τιμωρούνται παραδειγματικά οι ένοχοι υποθέσεων τύπου Siemens, Noor 1, Marfin, Lagarde, Panama papers, λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού, παραδικαστικών κυκλωμάτων, να μοιράζονται δίκαια οι δουλειές μεταξύ των μεγάλων επιχειρηματιών  και να μην ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος αντί πινακίου φακής με υπόνοιες για μίζες. Ανιδιοτελέστατασταδιάλα!  
Με άλλα λόγια αυτό που μου έστειλε φίλος:

«... δόλια βουλευτήρια, ψευδῶν ἄνακτες, μηχανορράφοι κακῶν, — λικτὰ κοὐδὲν ὑγιές, ἀλλὰ πᾶν πέριξ φρονοῦντες, ἀδίκως εὐτυχεῖτ᾽ ἀν᾽ Ἑλλάδα. τί δ᾽ οὐκ ἐν ὑμῖν ἐστιν; οὐ πλεῖστοι φόνοι; οὐκ αἰσχροκερδεῖς, οὐ λέγοντες ἄλλα μὲν γλώσσῃ, φρονοῦντες δ᾽ ἄλλ᾽ ἐφευρίσκεσθ᾽ ἀεί; ὄλοισθ᾽». (Ανδρομάχη, Ευριπίδη, 446 – 553).

Σε ελεύθερη απόδοση:

«…βουλευτές της απάτης, βασιλιάδες του ψεύδους, μηχανορράφοι κακών, τίποτα το σωστό δεν προτείνετε, αλλά υπολογίζοντας (συμφερτικά) τα πάντα, αδίκως ευημερείτε μεταξύ των Ελλήνων. Τι δεν έχετε; Λίγα τα εγκλήματά σας; Δεν είστε αισχροκερδείς, δεν σας πιάνουν συνέχεια, άλλα να λέτε κι άλλα να σκέφτεστε; Άντε να χαθείτε!»
   
Υ.Γ. Έχω φαγωθεί να μάθω τί «μέσον» είχε ο Καρανίκας.