Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πρωτοφανείς καταγγελίες για όσα συμβαίνουν με τους παράνομους μετανάστες στο Κιλκίς.

Του Στρατή Μαζίδη. 

Πηγή : http://www.freepen.gr/2016/03/blog-post_1721.html

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι του χωριού Χέρσο, στο Κικλίς, με όσα συμβαίνουν στην περιοχή τους με τους παράνομους ματανάστες που έχουν κατακλύσει την περιοχή. "Είναι πολλοί, είναι πάρα πολλοί και είναι παράξενοι. Περνούν έξω απ' το σχολείο και στέλνουν φιλιά στα παιδάκια μας, περνούν στους δρόμους και σφυρίζουν στις γυναίκες μας", λέει ένας δημότης.

"Τέσσερις χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες, έναντι υποπολλαπλάσιου αριθμού κατοίκων, δημιουργούν μείζον ζήτημα για την καθημερινότητα", λέει η κυρία Αναστασιάδη, εκπροσωπώντας τους κατοίκους του Χέρσου και συνεχίζει :

"Καταλαμβάνουν ασφυκτικά τους δημόσιους χώρους. Το παιδί μου με ρωτά "πότε θα παίξω ξανά στην πλατεία;", "πότε θα πάει στο σχολείο ελεύθερα χωρίς να φοβάται", συμπληρώνει μια άλλη μητέρα. "Οι βανδαλισμοί και οι κλοπές είναι καθημερινό φαινόμενο".

Αλλά και άλλοι κάτοικοι του χωριού καταγγέλουν πως οι παράνομοι μετανάστες καπνίζουν χασίσια στην πλατεία. Χαρακτηριστική η απάντηση ενός αστυνομικού σε μια κάτοικο του χωριού, η οποία χρησιμοποιεί αναγκαστικά λεωφορείο και φοβάται πλέον τις νύχτες να περιμένει στη στάση. "Κι' εγώ φοβάμαι!", της απαντά ο αστυνομικός, λέγοντας πως είναι μόνο ένας για όλη την περιοχή κι' ενώ οι άνθρωποι αυτοί περιφέρονται μέχρι τις 11 το βράδυ στην πλατεία του χωριού.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, άκουσα κι' έναν ακροατή στο ραδιόφωνο, κάτοικο του Χέρσου, να περιγράφει πως χθες το βράδυ, γύρω στα μεσάνυχτα, χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού του 5-6 "πρόσφυγες" με μπόλικα παιδάκια, απαιτώντας να τους επιτρέψει να μπουν μέσα και να κάνουν μπάνιο!

Όσοι νομίζουν πως το Κιλκίς είναι μακριά και οι διαρρήξεις στην Ειδομένη και το χαλβάδιασμα γυναικών και τέκνων είναι - ευτυχώς - απίθανο, ας αναλογιστεί το σχέδιο των 325 mini hot spots σε όλους τους καλλικρατικούς δήμους. Μπορεί όμως να κάνει κάτι πιο απλό. Να αναλογιστεί ποιοι τον κυβερνούν. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στο Κιλκίς (πιθανώς και αλλού, αλλά δεν μας τα δείχνουν), είναι πολύ εύκολο να τα δούμε μεσοπρόθεσμα στο Χαλάνδρι, την Παλλήνη και το Ελληνικό.

Η πείναι και η στέρηση γεννούν έγκλημα. Πολλώ δε μάλλον όταν ένας υποψήφιος εγκληματίας δεν είναι καν πρόσφυγας και ανήκει σε μια κουλτούρα όπου τα πάντα υποβιβάζονται μπροστά στα θέλω και τις ορέξεις του. Είμαστε πολύ κοντά στην καταστροφή, ενδεχομένως και σε ένοπλες συμπλοκές εντός συνόρων εξ αιτίας μερικών αδαών, ανοήτων και επικίνδυνων. Οδηγούμαστε σε σκοτεινά μονοπάτια χωρίς επιστροφή...

Δείτε και ακούστε εδώ όσα καταγγέλουν οι κάτοικοι του Χέρσου και δεν πρόκειται ποτέ να πουν και να δείξουν τα κανάλια της διαπλοκής.