Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το αίσχος του τριπλού μισθού ιερέων.

Πηγή : https://roides.wordpress.com/2011/09/29/29sep11/

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος.

Κύριε Ροΐδη,

Αλληλεγγύη στους "αγανακτισμένους". Είναι γνωστό πως το ελληνορθόδοξο ιερατείο παρουσιάζει μια ροπή σε ποινικά και σεξουαλικά σκάνδαλα σε αφύσικα υψηλά ποσοστά. Η ελληνική Πολιτεία όμως θεωρεί ότι μια μερίδα του ιερατείου δικαιούται να παίρνει τρεις μισθούς, ο ένας από τους οποίους πρέπει να είναι αφορολόγητος. Πρωταγωνίστρια αυτού του σκανδάλου είναι η αρμόδια υπουργός ορθόδοξου θρησκεύματος κυρία Διαμαντοπούλου. Οι ιερείς αντί να απολυθούν ή έστω αντί να απολυθούν οι 2000 υπεράριθμοι από αυτούς, που εργάζονται στην κρατική ΔΕΚΟ Εκκλησία ΑΕ παίρνουν επίσημα τρεις μισθούς.

1. Από την αφορολόγητη εμπορία και πώληση των λεγόμενων μυστηρίων.
2. Τον ιερατικό μισθό.
3. Τον καθηγητικό μισθό που παίρνουν όσοι από αυτούς τελείωσαν την κρατική Σχολή που διδάσκει την αντι-επιστήμη της ορθόδοξης Θεολογίας και δουλεύουν, με δεύτερη θέση στο δημόσιο, στα σχολεία.

Επιτρέψτε μου μερικές παρατηρήσεις:
Από την 1 Οκτωβρίου 1945 οι ενοριακοί Ναοί απαλλάσσονται από την υποχρέωση της καταβολής της μισθοδοσίας των Ιερέων γιατί αναλαμβάνει πλέον η Πολιτεία τη μισθοδοσία τους κατόπιν συμφωνίας με την οποία υποχρεούται κάθε ναός να καταβάλει εισφορά 25% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων στην Εφορία, η οποία αργότερα έγινε 35%. Το 1982 το ΠΑΣΟΚ αποπειράται να κόψει το δεύτερο μισθό, αλλά υποχωρεί άτακτα όταν το παπαδαριό κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο για να υπερασπιστεί τα προνόμιά του. Το 2004 ο πρωθυπουργός των Ολυμπιακών Αγώνων και των κ.κ. Άκη, Μαντέλη, Τσουκάτου, κ. Σημίτης (εμπνευστής του ισχύοντος νόμου περί μη ευθύνης υπουργών), ως επιβράβευση της ομολογημένης και διαπιστωμένης φοροκλοπής από την Εκκλησία του συμφωνημένου φόρου παγκαριών, καταργεί δια του γνωστού υφυπουργού Οικονομικών Χρήστου Πάχτα, το φόρο (αντί να τον εισπράξει και μάλιστα με τα αναλογούντα πρόστιμα και με τις προβλεπόμενες ποινές για τους φοροκλέφτες), για να αγοράσει ψήφους στις εκλογές του 2004. Η φοροαπαλλαγή αυτή διατηρείται μέχρι σήμερα!

Στις 14 Ιουλίου του 2011, η οσία Άννα η Ευρωπαία (σύζυγος διορισμένου από την κυβέρνησή της μέλους του ΔΣ της «Εθνικό Κτηματολόγιο» ΑΕ), υπουργός ορθόδοξης θρησκείας και σχολικών βιβλίων της κυβέρνησης ΓΑΠ, αντί να περικόψει εντελώς το δεύτερο μισθό των εκπαιδευτικών ιερέων, ή πιο σωστά να τους απολύσει ώστε να καταλάβουν τις θέσεις αυτές άνεργοι νέοι, τους χαρίζει το 30%! Δυο μήνες μετά ο φορομπήχτης και μέγας Λογοκριτής (έκθεση Outlook) και Συνταγματολόγος της Εκκλησίας Bενιζέλος ο Βατοπεδινός, δηλώνει πως ο μισθός των ιερέων δεν περικόπτεται για ηθικούς λόγους!!!

Οι ιερείς απολάμβαναν για χρόνια την χωρίς εξετάσεις εισαγωγή τους στη Θεολογική, για το τμήμα της κοινωνικής Θεολογίας της οποίας ο υφυπουργός επισημαίνει ότι «το  διδακτικό του προσωπικό απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από συγγενείς πάσης φύσεως, όπως σύζυγοι, τέκνα, γαμπροί, κουμπάροι κ.α., φαινόμενο που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των Πανεπιστημίων στην  Ελλάδα αλλά και διεθνώς».

Αποκορύφωμα του σκανδάλου της Σχολής ήταν η γνωστή οικογένεια Χριστινάκη ο αρχηγός της οποίας είχε προσπαθήσει να αγιοποιήσει κάποιον Δημήτρη Λέκκα, το σπίτι του οποίου η χαροκαμένη μάνα του το είχε κάνει τόπο προσκυνήματος.

Δίνω το λόγο σε έναν τίμιο πανεπιστημιακό Θεολόγο στον μακαρίτη Σάββα Αγουρίδη:

«... Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας, οι δύο Θεολογικές σχολές κατέταξαν όλους τους φοιτητές κληρικούς, που είχαν εισαχθεί χωρίς εξετάσεις, σε ειδικό Τμήμα Επιμορφώσεως διετούς διάρκειας. Οι απόφοιτοι του Τμήματος έπαιρναν ένα ειδικό δίπλωμα και κατατάσσονταν στην Α’ μισθολογική κατηγορία. Οι κληρικοί όμως απόφοιτοι αυτών των Τμημάτων συνέχισαν με τους πολιτικούς την προσπάθεια να πάρουν πτυχίο Θεολογίας. Και τελικά το κατόρθωσαν. Επί υπουργίας του κ. Ταλιαδούρου τα Επιμορφωτικά Τμήματα ονομάστηκαν «Ποιμαντικά» και έγιναν ισότιμα των Θεολογικών. Οταν ήρθε το άλλο κόμμα στην εξουσία, το διατήρησε, αν και κάποιοι κυβερνητικοί είπαν πως αυτό έγινε κατά λάθος. Αλλά ο υφυπουργός Παιδείας κ. Παπαθεμελής αποσαφήνισε πως επρόκειτο για κυβερνητική  πολιτική. Προφανώς για να γίνει κάτι τέτοιο και να εδραιωθεί συνετέλεσαν ποικίλοι παράγοντες: …. Αλλοι ενδιαφέρονταν για την καθηγητοποίηση ορισμένων εκλεκτών υποψηφίων στα πανεπιστήμια, με μικροπολιτικούς υπολογισμούς. ……Τα λεγόμενα Ποιμαντικά Τμήματα αποτελούν παρωδία, ….. Στα Ποιμαντικά Τμήματα μπαίνουν όσοι δεν έχουν συγκεντρώσει τον βαθμό του τελευταίου των εισαχθέντων στις Θεολογικές Σχολές και μετά, με χαμηλότερη βάση, κληρικοί. Ημουν ακόμη στην ενεργό υπηρεσία και φίλος μητροπολίτης μού τηλεφώνησε ότι κληρικός της επαρχίας του μπήκε στο Ποιμαντικό χωρίς να δώσει εξετάσεις. …..Γιατί οι ιερείς θέλουν να φοιτήσουν στα πανεπιστήμια; Ελάχιστοι έχουν αληθινή έφεση για θεολογική γνώση. Πολλοί όμως θέλουν απλώς την Α’ μισθολογική κατηγορία, την εγκατάσταση στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, την αύξηση του εισοδήματός τους και καλύτερη τύχη για τα παιδιά τους. Αλλά και η απόκτηση ενός δεύτερου μισθού, του καθηγητή της Μέσης Παιδείας, δεν είναι αμελητέο κίνητρο. Είναι δύο μισθοί! Εξάλλου από πολιτικό άκουσα μια φορά να λέει ότι λόγοι πατριωτικοί επιβάλλουν να ανεμίζουν τα ράσα των ιερέων μέσα στα σχολεία. Από λαϊκούς όμως καθηγητές της Μέσης έχω ακούσει να καταλογίζουν την καθίζηση του μαθήματος των Θρησκευτικών στην κατηγορία των ιερωμένων καθηγητών….».

Η Ελλάδα καταρρέει, αλλά το παπαδαριό της αρπακτικής Ανατολικής Ρωμαϊκής Εκκλησίας, που δεν ντρέπεται να έχει ως έμβλημά της το αποκρουστικό τέρας του Δικέφαλου Αετού (!) συνεχίζει να ρουφάει και την τελευταία σταγόνα του αίματός της.