Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ανταλλαγή επιστολών με αφορμή τους εράνους Σώρρα και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Στο τέλος του άρθρου με τίτλο : "Έρανοι από οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα και Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένωνhttp://www.ribandsea.com/waves/1758-eranoi-apo-opadoys-tou-artemi-sorra-kai-arxi-prostasias-prosopikon-dedomenon υπήρχε η απάντηση του κ. Η. Αθανασιάδη προς τον Λευτέρη Ρήνο ο οποίος ενημέρωνε την Αρχή για την συγκέντρωση χρημάτων και προσωπικών στοιχείων πολιτών από συνεργάτες του Αρτέμη Σώρρα, ζητώντας συγχρόνως να μάθει εάν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων γνωρίζει αυτή την παράνομη δραστηριότητα και εάν έχει δώσει την έγκρισή της :

Αθήνα, 31-12-2014
Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3530-1/31-12-2014     

Προς κύριο Ελευθέριο Ρήνο
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικό: Υπ’ αριθμ. πρωτ. Αρχής Γ/ΕΙΣ/3530/3-6-2014 έγγραφό σας.

Σε απάντηση του ανωτέρω εγγράφου, σας ενημερώνουμε ότι για τον συγκεκριμένο δεν διαπιστώνεται να έχει γνωστοποιήσει στην Αρχή την τήρηση αρχείου. Σε κάθε περίπτωση, εάν συντρέχει περίπτωση εξαπάτησης, αρμόδιος είναι ο Εισαγγελέας.

Τμήμα Επικοινωνίας

Ο Λευτέρης Ρήνος έστειλε προσφάτως στον κ. Η. Αθανασιάδη την ακόλουθη επιστολή, σε απάντηση της δικής του :

Αγαπητέ κ. Αθανασιάδη,

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Ανά αραιά διαστήματα, ελέγχω το online σύστημα και παρακολουθώ αν υπάρχουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα. Γνωρίζω ότι η Αρχή έχει σοβαρά προβλήματα στελέχωσης.

Δυστυχώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όχι μόνο μάζεψαν προσωπικά στοιχεία από τόσο κόσμο (όπως οι ίδιοι ομολογούν), τώρα το παίζουν χαζοί απέναντι σε όλους αυτούς, λέγοντας ότι τα "έχασαν"!!!

Προσωπικά δεν είμαι θύμα αυτής της ιστορίας, αντίθετα τη μελετάω δημοσιογραφικά και έχω γράψει αρκετά άρθρα για την απάτη. Το επόμενο άρθρο μου θα αφορά την αντιμετώπιση από την πολιτεία και από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, μια και αυτή η ιστορία εξακολουθεί να "σέρνεται" εδώ και 2 χρόνια, χωρίς καμία αντίδραση από τους φορείς που εμπλέκονται, αλλά σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Θα ήθελα την άποψη σας, σχετικά με το τι ακριβώς χρειάζεται για να ασχοληθεί η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με το θέμα.

Με εκτίμηση,
Ελευθέριος Ρήνος