Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κάσου.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Με πανηγυρικό τρόπο πραγματοποιήθηκε χθες μπροστά στο Δημαρχείο της Κάσου (30.8.2014) η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου που εξελέγη μετά τις δημοτικές εκλογές της  18ης Μαίου. Τελετή πρωτόγνωρη για την ακριτική Κάσο, αντάξια όμως του ένδοξου πολιτικού παρελθόντος της νεοκλεγείσας Δημάρχου κυρίας Μαίρης Σορώτου Τσανάκη. Παρών και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου Κάσου κ.κ. Αμβρόσιος, o μέχρι χθες Έπαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, αλλά και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την πλατεία μπροστά απ' το Δημαρχείο.

Ακούγοντας πάντως τις εκκλήσεις της κυρίας Τσανάκη για ενότητα των Κασιωτών και βλέποντας τους εναγκαλισμούς της με τα μέλη της αντιπολίτευσης, έκανα άθελά μου αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και στις προεκλογικές ομιλίες της, τόσο στον Πειραϊκό Σύνδεσμο όσο και στη σάλα της Αγ. Μαρίνας στην Κάσο. Τεράστια η ποιοτική διαφορά των ομιλιών της κυρίας Τσανάκη μεταξύ των χρονικών περιόδων πριν και μετά τις εκλογές. Θέλω να πιστεύω ότι στην προσπάθειά της να είναι αυτή η κερδισμένη των εκλογών, επέλεξε προεκλογικά την οξεία αντιπαράθεση, με βαρείς χαρακτηρισμούς, υπονοούμενα και ύβρεις εναντίον του αντιπάλου της και των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού του, οξύνοντας τα πνεύματα και πολώνοντας το προεκλογικό κλίμα στο νησί. Οφείλω πάντως να συγχαρώ την κυρία Τσανάκη, σεβόμενος την ετυμηγορία των Κασιωτών οι οποίοι την ανέδειξαν νέο Δήμαρχο του νησιού για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Είχα μια σύντομη συνομιλία με τη νεοεκλεγείσα Δήμαρχο, το βράδυ της Παρασκευής 29 Αυγούστου 2014, όταν τυχαία συναντηθήκαμε στην καντίνα της Αμμούας. Της είπα λοιπόν, κατ' αρχάς, ότι δεν ανακαλώ ούτε μετανοιώνω για όσα σχολίασα εγγράφως και επωνύμως εναντίον της μετά από τις προεκλογικές ομιλίες της. Εκείνη άλλωστε μου έδωσε αυτό το δικαίωμα.

Της είπα όμως, συγχρόνως, αφού πρώτα την συνεχάρην για την εκλογή της, ότι εάν χρησιμοποιήσει την εξουσία που της έδωσαν οι Κασιώτες προς το συμφέρον του νησιού και των κατοίκων του, θα σταθώ στο πλευρό της με όλες μου τις δυνάμεις και χωρίς ανταλλάγματα, αρκεί να μου το ζητήσει. Της είπα επίσης ότι σε περίπτωση που η συμπεριφορά της είναι ανάλογη με αυτήν των προκατόχων της αλλά και της στάσης της κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, θα με βρει απέναντί της με οξεία μεν, πλην όμως καλοπροαίρετη και τεκμηριωμένη κριτική.

Απέδειξα συνεπώς εμπράκτως ότι διαθέτω αυτά που η ίδια ζήτησε στην ομιλία της, μετά την τελετή ορκωμοσίας, και περιμένω να δω τη συνέχεια...