Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Υπάρχει Εισαγγελέας και Λιμεναρχείο να τους σταματήσει;

Κείμενο - Φωτογραφίες - Βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Παρανομεί, το γνωρίζει, μένει αιτμώρητος και το απολαμβάνει!Είναι η τρίτη χρονιά που πηγαίνω στη Ζάκυνθο και, συγκεκριμένα, στην περιοχή των Αλυκών και του Αλυκανά, και η τρίτη χρονιά που διαπιστώνω ότι η Ζάκυνθος, μολονότι είναι πανέμορφο νησί, είναι συγχρόνως ένα νησί στο οποίο ανθεί ανενόχλητη η παρανομία. Δεν θα επεκταθώ, προς το παρόν, στην οπλοκατοχή, στη χρήση και εμπορία ναρκωτικών ή στο λαθρεμπόριο τσιγάρων, ούτε στην αυθαίρετη και αδικαιολόγητη απαγόρευση της επίσκεψης των Στροφάδων από τον "Ράμπο" Μητροπολίτη Ζακύνθου, χωρίς τη δική του άδεια! Για το θέμα αυτό, άλλωστε, θα σας μιλήσω αργότερα, όταν θα επισκεφθώ το υπέροχο αυτό νησιωτικό σύμπλεγμα των Στροφάδων χωρίς να ζητήσω την άδεια κανενός. Εγώ, στο κάτω κάτω, ούτε για να ψαρέψω θα πάω, ούτε για να κυνηγήσω τρυγόνια, ούτε για να διανυκτερεύσω στα δωμάτια που έχει κτίσει εκεί ο Μητροπολίτης. Δικαιούμαι να πάω ελεύθερα στα Στροφάδια, όπως ακριβώς πηγαίνω σε όλα τα ελληνικά νησιά.

Θα περιοριστώ λοιπόν, προς το παρόν, στην παραβατική συμπεριφορά δύο κυρίων, του Κων. Βούτου και του Παναγ. Γκούσκου, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα θαλάσσια σπορ στην περιοχή των Αλυκών. Οι κύριοι αυτοί κάνουν ό,τι μπορούν για να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια των πελατών τους, των λουομένων και των σκαφών που ελλιμενίζονται στο αλιευτικό καταφύγιο του Αλυκανά. Ιδού πώς :

Νοικιάζουν, κατ' αρχάς, τα jet skis σε άτομα τα οποία στερούνται αδείας χειριστού ταχυπλόου με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Ρυμουλκούν τα θαλάσσια παιγνίδια τους (μπανάνες, ringo, καναπέδες κ.λπ.) μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου Αλυκανά και σε ελάχιστη απόσταση από τα σκάφη που ελλιμενίζονται εκεί.

Ρυμουλκούν και μαζεύουν τα παιδιά που πέφτουν στο νερό μέσα στον χώρο των λουομένων.

Παρενοχλούσαν τις πτήσεις του ιπτάμενου φουσκωτού σκάφους μου, ρυμουλκώντας τα θαλάσσια παιγνίδια τους μέσα και μπροστά ακριβώς στην είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου Αλυκανά (τελική ευθεία προσθαλάσσωσης), θέτοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια των πελατών τους, αλλά και την ασφάλεια αυτών που επιβαίνουν στο ιπτάμενο φουσκωτό. Σημειωτέον ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελούσε υδάτινο πεδίο για το ιπτάμενο φουσκωτό σκάφος, πεδίο το οποίο μου όρισε ο Διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, μετά από ανάλογο αίτημά μου και σε συμφωνία με τη σχετική διάταξη του νέου Γ.Κ.Λ. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και της Υ.Π.Α.

Κατήγγειλα, αρχικώς, την παραβατική αυτή συμπεριφορά των ανωτέρω κυρίων, με έγγραφη επιστολή μου, στον Διοικητή Λιμενικής Αστυνομίας Ζακύνθου κ. Σπ. Μαμφρέδα, ο οποίος κάλεσε στο γραφείο του τον Κων. Βούτο και του έκανε τις σχετικές συστάσεις. Την επιστολή μου αυτή κοινοποίησα και στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, το Τμήμα Πτητικών Προτύπων (Δ2) της Υ.Π.Α. και τον Κλαδάρχη της Λιμενικής Αστυνομίας, κ. Παν. Παρασκευά, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Εν τούτοις, παρά τις συστάσεις του κ. Μαμφρέδα, ο Κων. Βούτος συνέχισε την ίδια παραβατική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να καταθέσω δεύτερη έγγραφη καταγγελία, την 29η Ιουλίου 2014, συνοδεία dvd όπου έχω καταγράψει την παράνομη δραστηριότητά του. Πρόκειται για το βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια.

Τελειώνοντας, διερωτώμαι πώς και γιατί κάποιοι άνθρωποι, που ασκούν αυτού του είδους τις παράνομες δραστηριότητες, μένουν ατιμώρητοι, ενώ οι Αρχές γνωρίζουν την παράνομη συμπεριφορά τους, και γιατί, ας πούμε, οι Λιμενικές Αρχές βεβαιώνουν παράβαση σε κάποιον ιδιοκτήτη σκάφους, η ημερομηνία των βεγγαλικών του οποίου έληξε μία μόλις ημέρα πριν!