Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Διαταγές πληρωμής στο όνομα του Ελληνικού Λαού!

Του Ιωσήφ Παπαδόπουλου.

Έχετε δει τις διαταγές πληρωμής που εκδίδουν οι τράπεζες, με τις ευλογίες των δικαστών, εις βάρος ελευθέρων επαγγελματιών οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση τα τελευταία χρόνια, εξ αιτίας της μνημονιακής κρίσης, και αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους; Εγώ είδα σήμερα μία τέτοια διαταγή πληρωμής και λίγο έλειψε να υποστώ εγκεφαλικό! Και δεν με πείραξε ξέρετε το κείμενο της διαταγής πληρωμής, αυτό καθ' εαυτό, αλλά η επικεφαλίδα και ο επίλογος του κειμένου :

"Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στο όνομα του Ελληνικού Λαού διατάσσει τον καθ' ου η αίτηση να καταβάλει στην αιτούσα (Alpha Bank) το ποσό των 64.778,28 ευρώ... Δίδεται εντολή σε δικαστικό επιμελητή να εκτελέσει την παραπάνω απόφαση όταν του ζητηθεί, και προς τους εισαγγελείς να ενεργήσουν ό,τι εμπίπτει στην αρμοδιότητά τους, και προς όλους τους διοικητές και αξιωματικούς της δημόσιας δύναμης να βοηθήσουν στην εκτέλεση της διαταγής αυτής όταν τους ζητηθεί νόμιμα".  

Τι λέτε ρε σεις; Είστε καλά; Οι τραπεζίτες, που κατά κύριο λόγο φέρετε την ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο, εσείς που συμμετέχετε, ακόμη και σήμερα, στο μεγάλο φαγοπότι επιβαρύνοντας συνεχώς το δημόσιο χρέος, εσείς που οδηγείτε καθημερινά στην αυτοκτονία εκατοντάδες απελπισμένους ανθρώπους, βγάζετε διαταγές πληρωμής για τοκογλυφικά δάνεια που έχετε χορηγήσει σε ελεύθερους επαγγελματίες με τις ευλογίες των δικαστικών λειτουργών και τις βγάζετε μάλιστα στο όνομα του Ελληνικού Λαού;

Δηλαδή μας χρωστάτε τον γάϊδαρο και θέλετε να μας πάρετε και τη σέλλα; Φουσκώνετε τα δάνεια με τοκογλυφικά επιτόκια και επειδή ο δανειολήπτης δεν μπορεί κάτω από τις εφιαλτικές σημερινές συνθήκες να ανταποκριθεί, θέλετε να κατάσχετε το κατάστημά του, τα προϊόντα του, το σπίτι του; Και καλά εσείς, που έχετε σαν Θεό σας το κέρδος, οι δικαστές πώς μπορούν και κλείνουν τα μάτια; Νομίζουν ότι μπορούν να εκδίδουν ελαφρά τη καρδία τέτοιες επαίσχυντες διαταγές πληρωμής, όπως ακριβώς κρίνουν, κατά την πάγεια τακτική τους, σαν παράνομη και καταχρηστική κάθε απεργιακή κινητοποίηση των Ελλήνων πολιτών;

Ξέρετε με τι μοιάζουν αυτές οι τραπεζο-δικαστικές διαταγές πληρωμής; Ίδιες και απαράλλαχτες είναι με τα φιρμάνια του Σουλτάνου, που έστελνε στους υποτελείς δούλους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για την είσπραξη του κεφαλικού φόρου. Ουαί κι' αλλοίμονο σ' αυτούς που θα τολμούσαν να μην τα πληρώσουν. Ο Σουλτάνος θα έστελνε τους χατζαροφόρους φοροεισπράκτορές του και η συνέχεια είναι γνωστή. Ποια είναι λοιπόν η διαφορά εκείνης της εποχής με την σημερινή; Χατζαροφόροι μεμέτηδες τότε, επίορκοι εισαγγελείς και οπλισμένοι αστυνομικοί σήμερα. "Δίδεται εντολή", αναφέρει η διαταγή πληρωμής, "προς τους εισαγγελείς και προς όλους τους διοικητές και αξιωματικούς της δημόσιας δήναμης να βοηθήσουν στην εκτέλεση της διαταγής αυτής όταν τους ζητηθεί νόμιμα".

Θα σας συνιστούσα να αγοράσετε ένα καθρέφτη, γιατί προφανώς δεν έχετε, κ.κ. τραπεζίτες και δικαστικοί, και να κοιτάξετε τα μούτρα σας. Αυτό που θα δείτε θα σας τρομάξει. Αν σας έχει απομείνει βεβαίως λίγη τσίπα και ελάχιστο ίχνος ευθιξίας.