Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ανθρωπόμορφο κήτος εξεβράσθη στον Εμπορειό της Κάσου

Το ανθρωπόμορφο κήτος ενεφανίσθη στην Κάσο και οι κολυμβητές βγήκαν στη στεριά. Ένα κήτος με ακαθόριστο σχήμα και ανθρώπινη μορφή εξεβράσθη, μεσούντος του καλοκαιριού, στον Εμπορειό της Κάσου, προκαλώντας ρύπανση, άνοδο της στάθμης της θάλασσας και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων ανύποπτων κολυμβητών. Το κήτος εικάζεται ότι ανήκει στην κατηγορία Pagalous Fataoulous. Ένα είδος που ενεφανίσθη τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό χώρο και μαζί με τον ετεροθαλή αδελφό του Benizelous Sapiokilous προκάλεσε αναστάτωση, πανικό, αυτοκτονίες, πτωχεύσεις και μελαγχολία. Ένα είδος που δεν ντρέπεται να εμφανιστεί ενώπιον των πολιτών που πρόδωσε και οδήγησε στην απόγνωση, δηλώνοντας μάλιστα πως διατηρεί τη σιλουέττα του επειδή κάνει υγιεινή διατροφή!

Το περίεργο είναι ότι αρκετοί Κασιώτες εξάντλησαν τις φιλόξενες διαθέσεις τους απέναντι στο κήτος - κάποιος μάλιστα του αφιέρωσε και μαντινάδα - και επέτρεψαν στο δυσκίνητο ανθρωπόμορφο τέρας να λούζεται καθημερινά στα νερά του Εμπορειού, προκαλώντας τη θυμηδία και την δυσαρέσκεια όσων ήθελαν διακαώς να το πνίξουν με τα ίδια τους τα χέρια.

Pagalous Fataoulous. Διακοπές με θράσος ανάμεσα σε Έλληνες ακρίτες που πρόδωσε.  Μια κοπέλλα πάντως από την Κρήτη, η οποία έκανε τις διακοπές της στην Κάσο, εξεφράσθη απρεπώς κατά του Pagalous Fataoulous, προκαλώντας τον θυμό του, ενώ το κήτος εξέφρασε και την επιθυμία να υποβάλλει μήνυση εναντίον της για εξύβριση! Δηλαδή, αν καταλάβατε, χάσαμε τη μπάλλα. Εκεί που μας χρωστούσε τον γάϊδαρο ο Pagalous Fataoulous θέλησε να μας πάρει και τη σέλλα! Ενώ δεν μας εξήγησε πώς πήρε ο αέρας τη σημαία στα Ίμια, δεν μας εξήγησε τι εννοούσε όταν έλεγε ότι δεν πειράζει αν μετακινηθούν λίγο τα εξ ανατολών σύνορά μας, δεν μας εξήγησε με ποιους τα έφαγε και πώς πούλησε τον ηγέτη των Κούρδων στους Τούρκους, θέλει από πάνω να μας μηνύσει επειδή τον βρίσαμε!

Δεν είναι βεβαίως τυχαίο το γεγονός ότι το κήτος προσεκλήθη στην Κάσο και φιλοξενήθηκε στο σπίτι γνωστού Κεφαλωνίτη εφοπλιστή ο οποίος τα έφαγε μαζί με τον Pagalous Fataoulous όταν μετέφερε με τα πλοία του δωρεάν ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα. Για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος