Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πόσο αξιόπιστα ήταν όσα έλεγε ο Stanley Meyer για το υδρογόνο;

Έστειλα χθες στον Μιχάλη Καλογεράκη ένα βίντεο, που αλίευσα στο YouTube, σχετικώς με την υποτιθέμενη εφεύρεση του Stanley Meyer, όταν το 1985 υποστήριξε πως τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν πλέον να κινηθούν στο μέλλον "καίγοντας"... νερό! Ιδιαίτερα σημαντικός ήταν ο ισχυρισμός του Stanley Meyer ότι ο διαχωρισμός του υδρογόνου απ' το οξυγόνο μπορεί να γίνει με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Μιχάλη καλημέρα.

Το έχεις δει αυτό το βίντεο; Υποθέτω πως ναι. Η προσπάθεια του μακαρίτη Stanley Meyer είχε πολλά κοινά με την δική σου. Η διαφορά είναι ότι αυτός πέτυχε τον διαχωρισμό του οξυγόνου από το υδρογόνο χρησιμοποιώντας πολύ μικρή ποσότητα ενέργειας.

http://www.youtube.com/watch?v=WpvxBfEWH_k

Φιλικά

Ιωσήφ

 

Ο Μιχάλης Καλογεράκης έλαβε το μήνυμά μου και απάντησε ως εξής :

Γεια σου Ιωσήφ,

Θα σε απογοητεύσω πάλι, καταρρίπτοντας έναν ακόμα μύθο (στο τέλος θα καταντήσω σαν τους Myth Busters, στην τηλεόραση, που κατέρριπταν η επιβεβαίωναν ένα μύθο).

Ο άνθρωπος που μιλούσε, Ιωσήφ, έχει πλήρη άγνοια από ηλεκτρονικά κυκλώματα, όσο και αν σου φαίνεται απίστευτο. Περιγράφει τον αντιδραστήρα σαν πυκνωτή. Μέχρι εδώ, καλά. Μετά λέει ότι βάζει, σε σειρά με αυτόν τον πυκνωτή, ένα πηνίο. Και αυτό καλά μέχρι εδώ. Στη συνέχεια τα σκατώνει, λέγοντας ότι αν σ' αυτό το κύκλωμα δώσει παλμική τάση και το φέρει σε σημείο συντονισμού, τότε η αντίσταση του κυκλώματος θα γίνει άπειρη και η τάση θα ανέβει και το ρεύμα που θα τραβάει η συσκευή θα είναι πολύ λίγο.

Ακριβώς το αντίθετο όμως συμβαίνει! Στον συντονισμό σειράς η αντίσταση μηδενίζεται και το ρεύμα τείνει να γίνει άπειρο. Στον παράλληλο συντονισμό γίνεται αυτό που λέει ο άσχετος εκφωνητής. Αυτό σε παρακαλώ να το δημοσιεύσεις όπου μπορείς, για να πάψει επιτέλους ο κόσμος να ακούει μαλ...ες από αγράμματους!

Επίσης, ακόμα και παράλληλο συντονισμό να επιβάλλαμε στο κύκλωμα - πηνίο - αντιδραστήρα δεν θα μπορούσαμε να διαχωρίσουμε τα αέρια γιατί όταν ερχόταν ο παλμός με μια συγκεκριμένη πολικότητα, όταν αποχωρούσε ο παλμός το πηνίο θα ανέστρεφε την πολικότητα, με αποτέλεσμα θα άλλαζε και η πολικότητα στα ηλεκτρόδια. Και εκεί που αρχικά έβγαζε, ας πούμε, υδρογόνο, το ηλεκτρόδιο, κατά την αποχώρηση του παλμού θα έβγαζε οξυγόνο. Έτσι θα γινόταν μπέρδεμα.

Γράψε ότι έτσι λέει ο τρελός επιστήμονας Καλογεράκης Μιχάλης!