Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στη μαγική γαλάζια "λίμνη" της Βοϊδοκοιλιάς και τη φιλόξενη φάρμα του Σταμούλη και της Άννας.

Επιμέλεια - Βίντεο - Φωτογραφίες : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

stamoulisannaΔύο μόλις χιλιόμετρα απόσταση απ' τη μαγική γαλάζια "λίμνη" της Βοϊδοκοιλιάς βρίσκεται η φιλόξενη φάρμα του Σταμούλη και της Άννας, τους οποίους γνωρίσαμε χάρις στην πρόσκληση του γιου τους και συνδρομητή μου Χρήστου Πανταζή.

vagiaΟ Σταμούλης και η Άννα διατηρούσαν παλαιότερα γνωστό εστιατόριο στην Αθήνα ("Το μαγειρείο του Σταμούλη και της Άννας"), αλλά μετά την συνταξιοδότησή τους αποφάσισαν να "μεταναστεύσουν" στην Πελοπόννησο και να εγκατασταθούν στο χωριό Ρωμανός της Μεσσηνίας (κοντά στη Βοϊδοκοιλιά) όπου έκτισαν τρία σπιτάκια για τη φιλοξενία των επισκεπτών ενώ, παράλληλα, προσφέρουν καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό αντάξιο της πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας τους στον χώρο της εστίασης.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο τηλ. : 6989 831 482 (Χρήστος Πανταζής)
https://www.stamnafarm.com/
e mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

karekla.voidokoiliaΓια τη Βοϊδοκοιλιά ό,τι και να γράψω θα είναι λίγο. Ένα θαύμα της φύσης που όμως κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου περνάει δύσκολες ώρες! Αντιγράφω απ' τη Βικιπαίδεια :

Η Βοϊδοκοιλιά είναι παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων.

voidokoiliaΗ παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου. Πιστεύεται ότι η παραλία αντιστοιχεί στην παραλία Βουφράδα στην οποία, σύμφωνα με την Οδύσσεια, έφτασε το πλοίο του Τηλέμαχου κατά την άφιξή του στην Πελοπόννησο, με σκοπό να συναντήσει τον Νέστορα και τον Μενέλαο.

Η παραλία προσεγγίζεται από χωματόδρομο που διασχίζει περιμετρικά την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι καθώς και από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι.