Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τhe Day After στην έρημη Ζαρούχλα του... ακατανόμαστου!

Επιμέλεια βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

zarouxla1Η Ζαρούχλα είναι γνωστή για τον χειμερινό κυρίως τουρισμό της, τις ταβέρνες, και τα υψηλού επιπέδου ξενοδοχεία της. Έτσι όμως ήταν στην προ κορωναϊού εποχή γιατί χθες, που βρεθήκαμε στο όμορφο χωριό του Χελμού για μια καταγραφή της κατάστασης καθ' οδόν προς το χωριό Σόλος, συναντήσαμε μόνο τον ταχυδρόμο, τέσσερις... σκύλους που έκαναν σαν να είδαν τον θεό τους, μόλις μας είδαν, και άπειρες βρύσες απ' τις οποίες το νερό δεν σταματάει να τρέχει στιγμή!

zarouxla3Και επειδή κάποια στιγμή, προς το μεσημέρι, φυσικό ήταν να πεινάσουμε, επιλέγοντας μάλιστα να μη φάμε στο αυτοκινούμενο, αποφασίσαμε να πάρουμε την άδεια από τη σημαία της "Αγοράς" (μια από τις καφετέριες του χωριού) και να τιμήσουμε δεόντως το μυδοπίλαφο που ετοίμασε η καπετάνισσα στο προαύλιο της καφετέριας. Εκεί, ολομόναχοι, με μόνη συντροφιά τις σταγόνες της βροχής που πότε μας θυμόταν και πότε έφευγε.

zarouxla4Μέχρι που άνοιξαν τα νεφρά του ουρανού και αναγκαστήκαμε να πάρουμε παραμάσχαλα τα φαγητά και τα ποτά και να τρέξουμε να καλυφτούμε στον σκεπαστό χώρο της καφετέριας. Δεν σας κρύβω ότι εκείνο το γεύμα θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Όσα τέλος πάντων μας μένουν να ζήσουμε ή να αντέξουμε ακόμη μέσα σ' αυτή την καθημερινή παραζάλη όπου ιοί, εμβόλια, επιδημιολόγοι, σουλτάνοι, ευρωλιγούρηδες, πολιτικάντηδες, ψεκασμένοι, δήθεν "δημοσιογράφοι" και μέσα μαζικής εξαπάτησης κάνουν ό,τι μπορούν για να μας στείλουν στον άλλο κόσμο μια ώρα αρχύτερα.