Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πάμε Σίφνο με τη "ΖΑΝΤΕ FERRIES" και, μεταξύ των άλλων, μαγειρεύουμε στο αυτοκινούμενο.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Μαγειρεύει η Άννα Παπαδοπούλου.

zoodoxospigi2Η Σίφνος ήταν ο τρίτος και τελευταίος σταθμός μας στο πρόσφατο ταξίδι μας στις Κυκλάδες με τη "ΖΑΝΤΕ FERRIES". Βασικός και, μοναδικός ίσως, λόγος η συνάντησή μου με τον Γιώργο Νεοφύτου ή περισσότερο γνωστό στο YouTube με το παρατσούκλι Χαλάσης. Είχε διεγείρει την περιέργειά μου η επιμονή κάποιων συνδρομητών μου να πάρω συνέντευξη από αυτόν τον ταλαντούχο "χομπίστα" μηχανουργό που έχει το χάρισμα να επικοινωνεί μέσω σέλφι βίντεο με τους χιλιάδες συνδρομητές του, ο οποίος τα πρωϊνά τοποθετεί πλακάκια και τα απογεύματα κλείνεται στο εργαστήριό του και κατασκευάζει ή επισκευάζει ό,τι δεν μπορεί να επισκευαστεί! https://www.youtube.com/watch?v=A2-rf62hY4k&t=1866s

kastro2Αφού ολοκληρώθηκε η απολαυστική συζήτησή μου με τον Γιώργο Χαλάση, αποφασίσαμε να κάνουμε μια σύντομη περιπλάνηση στο νησί χρησιμοποιώντας το δίτροχο. Παρκάραμε το αυτοκινούμενο έξω από το camping του Μάκη στις Καμάρες και με ανακούφιση δεχθήκαμε τη σύνδεση που μας παραχώρησε στο internet.

Στον Αρτεμώνα και στην Απολλωνία οι δρόμοι ήταν σκαμμένοι από τεχνικά συνεργεία που περνούσαν σωλήνες αποχέτευσης. Δυσκολία στη μετακίνηση των, λιγοστών ευτυχώς, αυτοκινήτων και σκόνη που είχε σκεπάσει τα πάντα! Πυρετός εργασιών για να προλάβουν τα τεχνικά συνεργεία την τουριστική περίοδο.

revithadaΕλάχιστα κι' εδώ τα ανοικτά μαγαζιά, έρημες οι παραλίες. Ο καιρός έκανε εν τω μεταξύ τα παλαβά του. Έβρεχε, σχεδόν κάθε βράδυ, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν ασταμάτητα δεν μου επέτρεψαν ούτε καν να σκεφτώ να πετάξω το drone. Σκέφτηκα λοιπόν να διανθίσω το βίντεο με πλάνα που είχα τραβήξει πέρυσι το καλοκαίρι στη Σίφνο.

Ένα από τα μαγειρέματα που κάναμε εκείνες τις τρεις ημέρες στο αυτοκινούμενο αποφάσισα να το βιντεοσκοπήσω. Λεμονάτες χοιρινές μπριζόλες στην κατσαρόλα! Είναι διασκεδαστική τελικώς αυτή η ιστορία. Ουδέποτε μπορούσα να φανταστώ ότι αυτά τα βιντεάκια μαγειρικής στο αυτοκινούμενο θα άρεσαν τόσο πολύ στους συνδρομητές μου και θα έκαναν τόσα πολλά views!

lemonatesΤην Κυριακή το μεσημέρι, λίγο πριν επιβιβαστούμε στο "Διονύσιος Σολωμός", μπήκαμε στην ταβέρνα του "Σίμου", πανελληνίως (και όχι μόνο) γνωστή για την απίστευτη ρεβυθάδα της Αρετής Ποδοτά, η οποία συνέχισε την παράδοση της οικογένειας. Σκοπός μας, τί άλλο, να γευτούμε το μοναδικό αυτό φαγητό που είναι άρρηκτα δεμένο με τη Σίφνο  https://www.youtube.com/watch?v=cX3PYyJItwo

solomosΕυχαριστούμε την εταιρεία "ZANTE FERRIES", που μας έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε για άλλη μια φορά στις Κυκλάδες, και τον Μάκη Κορακή που μας φιλοξένησε στον χώρο έξω από το camping του και μας έδωσε ελεύθερη σύνδεση στο internet και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.