Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Βάλτε τα καύσιμα και πάμε να πλεύσουμε μαζί στα χνάρια του Ιάσονα! Το ταξίδι τώρα αρχίζει!

iasonas

Πρέπει βεβαίως να πω ότι ο αριθμός αυτών που είδαν το πρώτο βίντεο είναι εξαιρετικά περιορισμένος, συγκρινόμενος πάντοτε με τον συνολικό αριθμό των συνδρομητών μου και τον αριθμό αυτών που έχουν δει άλλα βιντεάκια που ανεβάζω στο YouTube.

Επίσης 110 μόνο άτομα σχολίασαν και εξέφρασαν την επιθυμία να ενισχύσουν την προσπάθειά μου. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Δεν γνωρίζω. Το σίγουρο είναι ότι αυτοί οι 110 συνδρομητές μου θα πρέπει να καταθέσουν από 136 περ. ευρώ ο καθένας για να εκπληρωθεί ο στόχος!

Μπορεί όμως να σημαίνει ότι πολλοί περισσότεροι συνδρομητές θα ανταποκριθούν όταν ανακοινώσω τον τρόπο κατάθεσης των χρημάτων.

Ακούστε λοιπόν τι έκανα για να ξεκινήσει αυτή η ιστορία. Εγκατέλειψα τη λύση της τράπεζας και άνοιξα ένα project στο Give and Fund, μετά από συζήτηση που είχα με ένα καλό φίλο. Στο project αυτό έβαλα τις ακόλουθες προδιαγραφές.

Πρώτον : Η οροφή του χρηματικού ποσού για την κάλυψη του κόστους των καυσίμων ορίστηκε στα 17.000 ευρώ. Πρόσθεσα κάτι παραπάνω στο αρχικό ποσό των 15.000 ευρώ, αφ’ ενός μεν για να καλυφτούν οι προμήθειες του paypal και των τραπεζών, αφ’ ετέρου για να καλυφτεί το ενδεχόμενο ενός επιπλέον κόστους για την αγορά των καυσίμων στις χώρες όπου η βενζίνη θα είναι πιο ακριβή από το 1,6 ευρώ το λίτρο που έχω υπολογίσει.

Δεύτερον : Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των χρημάτων θα είναι η 1η Μαίου του 2020. Αυτό σημαίνει ότι μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα μπορεί κάποιος να καταθέσει πια χρήματα.

Τρίτον : Τα χρήματα θα κατατίθενται μέσω paypal, με χρέωση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών. Εννοείται ότι για να κάνει κάποιος χρήση του paypal πρέπει να  εγγραφεί. Αυτό είναι πολύ απλό. Ακόμη κι’ εγώ που είμαι άσχετος το έκανα μέσα σε 3 λεπτά χωρίς καμμία χρηματική επιβάρυνση.

Τέταρτον : Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στο paypal θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό, που άνοιξα γι’ αυτόν αποκλειστικώς τον σκοπό στην ALPHA BANK, μόνο εφ’ όσον υπερβούν το όριο ασφαλείας των 12.000 ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση τα χρήματα θα διατεθούν για ένα πιο κοντινό ταξίδι, εξ ίσου όμως ενδιαφέρον, ή θα δοθούν για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό. Θα δούμε εν καιρώ τι ακριβώς θα γίνει ανάλογα με το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί.

Πέμπτον : Αν συμπληρωθεί το ποσό των 17.000 ευρώ τότε ο λογαριασμός θα κλείσει και κανείς δεν θα μπορεί πια να καταθέσει σ’ αυτόν χρήματα. Ζητούμενο δεν είναι να δημιουργήσω κομπόδεμα για τα γεράματά μου αλλά να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι.

Θέλω ακόμη να σας κοινοποιήσω την ακόλουθη σκέψη μου. Νοιώθω την υποχρέωση να κάνω ένα διαχωρισμό ανάμεσα στους υποστηρικτές του project, ανάλογα με το ύψος των χρημάτων που θα προσφέρουν, χωρίς να υποτιμώ την σπουδαιότητα αυτών που θα προσφέρουν λίγα χρήματα.

Έτσι, ανάλογα με το ύψος της προσφοράς, το όνομα ή το λογότυπο του δωρητή θα αναγράφεται στους τίτλους τέλους κάθε βίντεο που θα ανεβαίνει στο YouTube, στην τέντα πλεύσης του σκάφους ή ακόμη και στο κάτω μέρος της οθόνης κάθε βίντεο, στην περίπτωση που το προσφερόμενο ποσό είναι από 1.000 ευρώ και πάνω.

Σε κάθε πάντως περίπτωση η φράση που βλέπετε στο κάτω μέρος της οθόνης θα αναγράφεται επάνω στην τέντα πλεύσης του σκάφους και στους τίτλους τέλους κάθε βίντεο.

Ο σύνδεσμος του project που άνοιξε στο Give and Fund  είναι αυτός που βλέπετε εδώ:
https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/Iosif

Κάποιος εκπρόσωπος του Give and Fund, που μου τηλεφώνησε χθες, μου συνέστησε να ορίσω άτομα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη συγκέντρωση των χρημάτων σαν πρεσβευτές ή υποστηρικτές του project. Θέλω λοιπόν να ζητήσω από όσες ή όσους επιθυμούν να γίνουν πρεσβευτές και υποστηρικτές μου και μπορούν να  έρθουν σε επαφή με άτομα του κύκλου τους που μπορούν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν μαζί μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση που βλέπετε εδώ :

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για να δούμε λοιπόν ποια θα είναι η συνέχεια. Φροντίστε να βάλετε τα δυνατά σας ώστε να κάνουμε μαζί τον γύρο της Ευρώπης, να πλεύσουμε στα χνάρια του Ιάσονα και να συναντήσουμε τους ξενιτεμένους συμπατριώτες μας στις χώρες της Ευρώπης όπου μετανάστευσαν για να εργαστούν ή να σπουδάσουν. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Να είστε όλοι και όλες καλά.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος