Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τρέχουμε και ανακαλύπτουμε την Ηρακλειά.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

trexoymeirakliaΜεγάλη επιτυχία σημείωσε η αθλητική εκδήλωση "Τρέχουμε στην Ηρακλειά", σε σχέση με το μέγεθος και την προβολή του μικρού αλλά πανέμορφου Κυκλαδίτικου αυτού νησιού.

Πάνω από 120 δρομείς, κάθε ηλικίας, κατέφθασαν στην Ηρακλειά με το πλοίο "Blue Star Naxos" και τον "αιμοδότη" των μικρών δυτικών Κυκλάδων "Express Σκοπελίτης", οι πλοιοκτήτριες εταιρείες των οποίων ήταν ανάμεσα στους χορηγούς της εκδήλωσης. Τους επισκέπτες δρομείς, που ήρθαν στην Ηρκαλειά από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πλαισίωσαν και κάτοικοι της Ηρακλειάς, πολλοί από τους οποίους μάλιστα διακρίθηκαν τερματίζοντας στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας τους.

trexoymestiniraklia3Υπήρξαν δύο κατηγορίες δρομέων. Προηγήθηκαν τα παιδιά, που έτρεξαν σε μια συμβολική διαδρομή μερικών εκατοντάδων μέτρων, και ακολούθησαν οι ενήλικες οι οποίοι έτρεξαν σε δύο διαδρομές. Μία των 5 και μία των 10 χιλομέτρων, φθάνοντας οι μεν πρώτοι μέχρι το Λιβάδι, οι δεύτεροι μέχρι τον οικισμό της Παναγίας.

Η οργάνωση ήταν εξαιρετική, με υδροδότηση στο ύψος του Λιβαδιού και της Παναγίας, ομάδα παροχής πρώτων βοηθειών και σωστή σήμανση των σημείων της διαδρομής για την διευκόλυνση των αθλητών.

trexoumeiraklia2Ο πολύ καλός καιρός, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον του νησιού και τον αναζωογονητικό θαλασσινό αέρα του Αιγαίου, έκαναν τη δύσκολη διαδρομή (λόγω των συνεχών ανηφορικών και κατηφορικών τμημάτων της) εξαιρετικά ευχάριστη. Ήταν άλλωστε χαρακτηριστικές οι σχετικές δηλώσεις όλων σχεδόν των αθλητών που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση.

Ο φετινός αγώνας ήταν ο πρώτος που πραγματοποιήθηκε στην Ηρακλειά και σκοπός των διοργανωτών και των τοπίκών Αρχών του νησιού είναι να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

trexoumeiraklia5Χορηγοί της εκδήλωσης, εκτός της "Blue Star Ferries" και του "Express Σκοπελίτης", ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ, το SPAR Κουτελιέρης, το πάρκο ενέργειας ΚΕΝ, ο Σύλλογος Επάγγελματιών Ηρακλειάς και άλλοι.

Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου η απονομή των επάθλων στους νικητές, ενώ ακολούθησε δείπνο, συνοδεία νησιώτικης μουσικής με βιολί και λαούτο, που προσέφερε ο Σύλλογος Επιχειρηματιών της Ηρακλειάς