Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μήλος. Η όμορφη των Κυκλάδων.

Ταξιδεύει, γράφει, φωτογραφίζει και βιντεοσκοπεί ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

thalassitra3Αυτό το ταξιδιωτικό στη Μήλο έμελλε να ολοκληρωθεί σε ..."τεύχη" και με... "δανεικά"! Δανείστηκα λοιπόν τα περισσότερα στοιχεία, από ένα προηγούμενο ταξιδιωτικό άρθρο μου στο νησί της Αφροδίτης, πρόσθεσα αυτά που είδαμε και ζήσαμε στο πρόσφατο ταξίδι μας με το αυτοκινούμενο και το παπί, και ιδού το αποτέλεσμα. Αν μάλιστα προσθέσετε και το βίντεο που τράβηξα την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την διάρκεια της πρόσφατης περιπλάνησής μας στο όμορφο νησί των Κυκλάδων, τότε θα έχετε, νομίζω, μια πλήρη εικόνα.

afroditi2Έχουμε περάσει βεβαίως, ούτε που θυμάμαι πόσες φορές, απ' το νησί της Αφροδίτης, με διάφορα φουσκωτά σκάφη, αλλά μόνο αυτή τη φορά μείναμε μια ολόκληρη εβδομάδα και ασχολήθηκα, αποκλειστικώς, με την καταγραφή και τη φωτογράφιση των αξιοθέατων του υπέροχου αυτού Κυκλαδίτικου νησιού. Κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας είχαμε στη διάθεσή μας το αυτοκινούμενο σπίτι μας και το παπί (ας είναι καλά η "ΑΝΕΚ LINES") αλλά μας έλειπε το σκάφος! Είναι αυτό που λέμε ότι δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα! Έτσι, δεν κατάφερα να φωτογραφίσω το Κλέφτικο και την... "καμπριολέ" σμαραγδένια σπηλιά της Συκιάς, τοποθεσίες τις οποίες ήθελα οπωσδήποτε να συμπεριλάβω στο φωτογραφικό άλμπουμ της Μήλου, και στις οποίες η πρόσβαση απ' τη στεριά είναι αδύνατη. Δανείστηκα pigadi.plakaόμως, όπως ήδη σας είπα, το φωτογραφικό υλικό που είχα, περιπλέοντας πριν από μερικά χρόνια τη νοτιοδυτική ακτή της Μήλου, με ένα φουσκωτό σκάφος. Αναπολώντας τώρα εκείνο το ταξίδι, θυμάμαι τους μαυροπετρίτες που με έβριζαν απ' τις άκρες του γκρεμού επειδή τάραξα την ησυχία τους, και πέρασα με το φουσκωτό απ' τον πασίγνωστο τρύπιο βράχο τον οποίο, λίγο πολύ, όλοι έχουν..."τρυπήσει" κατά καιρούς.

Διαβάστε την συνέχεια και δείτε τα σχετικά videos εδώ :  http://www.followjoseph.com/index.php/taksidia/7-milos-i-omorfi-ton-kykladon