Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δεν θα το αλλάξω. Θα το ανασκευάσω!

Καλησπέρα καπετάνιο!

Ελέω οικονομικής κρίσης αποφάσισα να μην προχωρήσω στην πολυπόθητη αγορά νέου (μεγαλύτερου) φουσκωτού σκάφους, αλλά στην πλήρη ανακατασκευή του θρυλικού "Ράνια" mostro 460! Θα προχωρήσω λοιπόν στην αλλαγή της κουβέρτας, που έχει σαπίσει, και την κατασκευή ταμπουκιού στα στεγανά του και στην πλώρη του. Ο πρυμνιός καναπές θα αλλαχτεί με άλλον, που ξαπλώνει, και το τεπόζιτο θα κρυφτεί μέσα στην γάστρα. Η γάστρα θα στρωθεί με υαλόνημα, θα πλαστικοποιηθεί και θα βαφτεί μέσα-έξω. Ας ελπίσουμε να μην μου κοστίσει ο κούκος αηδόνι! Έχεις κανένα καλό πολυεστερά;

Για φέτος έχω στο μυαλό μου το ταξίδι νησί-νησί προς Κουφονήσι! Λέω "προς", γιατί δεν ξέρω αν τα κέφια του καιρού θα συμπλέουν με τα δικά μου! Το ταξίδι είναι το εξής : Πόρτο Ράφτη - Κέα - Κύθνος - Σέριφος - Σίφνος - Αντίπαρος - Πάρος - Νάξος - Σχοινούσα - Κουφονήσι - Ίος - Φολέγανδρος - Σίφνος - Σεριφος - Κύθνος - Κέα - Πόρτο Ράφτη Τι λες;

Φιλικά
Nαυτόπαις Τουσμάνωφ Αρχιμήδης


υ.γ. Ξενέρωσα με την ανάμειξη των 2 sites, αλλά το καταλαβαίνω απόλυτα!

Απάντηση του "Rib and Sea"

Γεια σου Αρχιμήδη.

Θα αρχίσω απ' το... τέλος! Από την συνένωση των δύο διαδικτυακών περιοδικών μου, δηλαδή. Δεν δικαιολογείται λοιπόν το ξενέρωμά σου. Και δεν δικαιολογείται γιατί το "Camper Life" δεν θα ενοχλήσει καθόλου το "Rib and Sea", δεδομένου ότι αυτό κατέχει τη μερίδα του λέοντος, τόσο στην θεματολογία όσο και στον αριθμό αυτών που "σερφάρουν" σ' αυτό.

Άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό, η ύλη του "Rib and Sea" έχει διευρυνθεί και περιλαμβάνει πλέον και θέματα από την οικονομική, κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα. Και δεν θα μπορούσε βεβαίως να γίνει διαφορετικά, αφού ο χώρος του φουσκωτού σκάφους βρίσκεται σε χειμερία νάρκη διαρκείας και το "Rib and Sea" οφείλει να προσαρμοστεί στις ανάγκες των καιρών και να μη μείνει απαθής θεατής όσων βιώνουμε όλοι μας. Δεν είναι δε τυχαίο ότι η αναγνωσιμότητά του έχει σημειώσει μεγάλη άνοδο τους τελευταίους μήνες.

Κάνεις πολύ καλά, κατά την γνώμη μου, που αποφάσισες να μην προχωρήσεις στην αλλαγή του σκάφους σου. Είναι βεβαίως πολύ πιθανό, αν δεν πέσεις στα κατάλληλα χέρια, η ανακατασκευή της "Ράνιας" να σου κοστίσει περισσότερο από όσο θα σου κόστιζε εάν την πούλαγες και αγόραζες καινούργια!

Δεν θα σου συστήσω κάποιο συγκεκριμένο πλαστικατζή, γιατί δεν θέλω να αδικήσω κανένα. Τηλεφώνησε όμως στον Στέφανο Στεφανίδη (6944 251145) και πες του τι σκέπτεσαι να κάνεις. Είναι ο κατασκευαστής των "Olympic St" και αυτή την εποχή, όπως οι περισσότεροι κατασκευαστές φουσκωτών, άλλωστε, υπολειτουργεί. Αν δεν μπορέσει να σε βοηθήσει ο ίδιος, θα σου δώσει σίγουρα τις πληροφορίες που χρειάζεσαι ή θα σε παραπέμψει στον πιο κατάλληλο πλαστικατζή.

Το ταξίδι που σκέφτεσαι να κάνεις δεν είναι απαγορευτικό για το σκάφος σου και, κυρίως, την διάθεση που έχεις για ταξίδια. Έχεις ήδη πάρει, άλλωστε, το βάφτισμα του πυρός με το ταξίδι σου στο Ιόνιο http://www.ribandsea.com/travels/824-2012-12-08-21-07-42.html, αν και το Αιγαίο είναι σίγουρα διαφορετική περίπτωση. Καλή οργάνωση χρειάζεται, μελέτη της ρότας σου, σεβασμός των καιρικών συνθηκών και της θάλασσας και, το κυριώτερο, κατάλληλη παρέα. Αν κάνεις τα περάσματα νωρίς το πρωί, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Φιλικά
Ιωσήφ Παπαδόπουλος