Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η αυθαιρεσία συνεχίζεται με την ανοχή μας...

Στο "γραμματοκιβώτιο" του περιοδικού έφθασε σήμερα η ακόλουθη επιστολή του κ. Κώστα Καραμάνη.

Έβλεπα την πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία των 12 http://www.ypernomarhia.gr/?section=subcategory&subcat=125 για το περιβάλλον. Αν θα πάτε στις αποφάσεις, θα δείτε :

"Αιγιαλός και παραλία - προστασία τους. Ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα (συνεδρίαση 4-10-2008). Υπάρχουν νόμοι, Σύνταγμα, τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων, κι όμως η αυθαιρεσία συνεχίζεται με την ανοχή μας! Αν και όποιος θέλει να κινηθούμε λίγο, σαν πολίτες, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, ας κάνουμε κάτι γιατί στο τέλος θα μας φταίνε μονίμως οι Παπανδρέου - Καραμανλήδες, κι εμείς θα αράζουμε στην τηλεόραση, θεατές της κατάντιας μας".

Καλημέρα κ. Παπαδόπουλε, τα παραπάνω τα έγραψα σε ένα forum. Αν θέλετε να δώσετε κάποια δημοσιότητα, και ίσως ένα έναυσμα δράσης, θα είμαι μαζί σας.

Κώστας Καραμάνης.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούσα να μην απαντήσω στον φίλο αναγνώστη, καίτοι προτίμησε να απευθυνθεί πρώτα σε ακατάλληλο "φορέα"...

Αγαπητέ Κώστα,

Σ' ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα και την ευαισθησία σου πάνω σε ένα θέμα με το οποίο ασχολούμαι ανελλιπώς από το 1989! Όπως ίσως έχεις διαβάσει στο www.ribandsea.com (http://www.ribandsea.com/law/174-2009-09-21-14-11-13.html) πρότεινα, εδώ και καιρό, κάτι ανάλογο μ' αυτό που προτείνεις εσύ σήμερα, αλλά είτε απευθύνθηκα σε θιγόμενους πολίτες είτε έβγαλα λόγο... στο αχανές φαράγγι της Σαμαριάς, ήταν ένα και το αυτό! Δύο μόνο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου, μέχρι και σήμερα, μολονότι στο περιοδικό σερφάρουν, κατά μέσο όρο, 300 άτομα ημερησίως! Και, όπως γνωρίζεις, μια παρέλαση δεν πραγματοποιείται μόνο με σημαιοφόρο και δύο παραστάτες...

Λυπάμαι λοιπόν φίλε μου, αλλά φαίνεται πως το παιγνίδι είναι χαμένο και το μόνο που μας σώζει είναι να πάρουμε τις βρεμένες σανίδες και να βγούμε στους δρόμους, κυνηγώντας πρώτα τους πολίτες που αδιαφορούν, και στη συνέχεια αυτούς που μας κυβερνούν και διαφεντεύουν τις τύχες αυτής της χώρας. Φαντάσου ότι μέσα σ' αυτούς οι οποίοι υπέγραψαν την διακήρυξη της Υπερνομαρχίας, στην οποίαν αναφέρεσαι, είναι και ο Δήμος Καλλιθέας, ο οποίος ανέλαβε την διαχείριση της μαρίνας του Φαληρικού Δέλτα και έκλεισε την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα, με το πρόσχημα ότι η μαρίνα αυτή είναι τάχα ναυταθλητική!

Στην αυθαίρετη, παράνομη και αντισυνταγματική μάλιστα αυτή απόφαση του Δήμου "έπαιξε" και το τέως Υ.Ε.Ν.Α.Ν.Π., το οποίο αναίρεσε προηγούμενη απόφασή του για ελεύθερη και απρόσκοπτη χρήση της γλίστρας του Φαληρικού Δέλτα! Μια απόφαση στην έκδοση της οποίας είχα συμβάλλει κι' εγώ με τις συνεχείς έγγραφες διαμαρτυρίες και καταγγελίες μου προς το Υ.Ε.Ν.Α.Ν.Π., τον κ. Εισαγγελέα και τον "Συνήγορο του Πολίτη". 

Είναι όλοι στο "παιγνίδι" λοιπόν, όπως βλέπεις, και οι πολίτες παρακολουθούν τα τεκταινόμενα ανήμποροι (;;;) να αντιδράσουν! Πρέπει, πλέον, για να καθελκύσεις το σκάφος σου στη γλίστρα της μαρίνας αυτής, να εξασφαλίσεις από τον Δήμο Καλλιθέας ένα καρτελλάκι εισόδου, αφού πρώτα καταθέσεις : http://www.ribandsea.com/law/205-2009-11-06-12-27-35.html Για να μην αναφέρω τι γίνεται στις υπόλοιπες γλίστρες της Αττικής...

Φιλικά
Ιωσήφ Παπαδόπουλος