Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στο πλοίο ΕΛΥΡΟΣ της ΑΝΕΚ LINES η κοπή της βασιλόπιτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων.

pita.popks1Η ANEK LINES, πιστή στον θεσμό της φιλοξενίας υποδέχτηκε στο  ΕΓ/ΟΓ “ΕΛΥΡΟΣ”, στις 19 Φεβρουαρίου, την κοπή της βασιλόπιτας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ)

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκατοντάδων εκπροσώπων της πολιτείας, της  τοπικής αυτοδιοίκησης, Κρητικών Σωματείων, αλλά και φορέων από τους μεγαλύτερους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ελλάδας, όπως των Αρκάδων, των Ευρυτάνων, των Επτανήσιων, των Δωδεκανήσιων... Ξέγνοιαστη, χαμογελαστή νότα η παρουσία παιδιών από το Ίδρυμα Χατζηκώνστα που πέρασαν ένα όμορφο “κρητικό” Κυριακάτικο πρωϊνό στο “ΕΛΥΡΟΣ”.

pita.popks2Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΠΟΠΚΣ, κος Μανώλης Πατεράκης, καλωσόρισε, τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στην δύσκολη διετία της πανδημίας, ευχαρίστησε την ΑΝΕΚ που στέκεται στο πλάι των κρητικών σωματείων και ευχήθηκε για την νέα χρονιά.

Ακολούθως ο Πλοίαρχος του ΕΓ/ΟΓ “ΕΛΥΡΟΣ”, cpt Μάρκος Πολομαρκάκης εστίασε στην 20ετή στήριξη της ΑΝΕΚ Lines στις μεγάλες εκδηλώσεις της ΠΟΠΚΣ, που έχουν ως αποτέλεσμα τα πλοία της εταιρείας να έχουν γίνει τόπος συνάντησης εκατοντάδων φίλων και συνώνυμο της περίφημης κρητικής φιλοξενίας της ΑΝΕΚ. Ο cpt  Πολομαρκάκης κατέληξε ευχόμενος καλή χρονιά, με υγεία και αισιοδοξία.
 
pita.popks3Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η τιμητική βράβευση από την ΠΟΠΚΣ του πρώην Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη για την συνολική πολύτιμη προσφορά του στον πολιτισμό και την παράδοση της Κρήτης και τα σωματεία της Μεγαλονήσου.

Ακολούθησαν παραδοσιακά μουσικό - χορευτικά από Κρητικά και Καρπαθιώτικα συγκροτήματα που μετέφεραν άρωμα Κρήτης και Δωδεκανήσου στον Πειραιά.

pita.popks4Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν νόστιμα κρητικά κεράσματα με την φροντίδα, την ευγένεια και τον επαγγελματισμό των πληρωμάτων της ΑΝΕΚ.

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση &  την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα.