Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Έλεγχοι για τη μουσική στις επιχειρήσεις.

Με σεβασμό σε κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο, η Κοιν.Σ.Επ Hellenic Solution, ως η εκπρόσωπος των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης RadioPro Ltd και RadioPro Rights Management Limited, ενημερώνει όλους τους επαγγελματίες πως ξεκινάνε και επίσημα οι έλεγχοι για τη δημόσια αναπαραγωγή του εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου των πιο πάνω Ο.Σ.Δ. και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της “πειρατείας”.

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 4481/2017, κάθε χρήστης μουσικής έχει την υποχρέωση παράδοσης στους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε εξαμήνου, του καταλόγου των μουσικών έργων που έχουν αναπαράγει δημόσια. Σε περίπτωση παράβασης της παραπάνω υποχρέωσης, ο οργανισμός συλλογικής διαχείρισης, μπορεί να επιβάλει προσαύξηση του αμοιβολογίου του κατά 10% - 15%.

Αν αναπαράγετε κι εσείς στον επαγγελματικό σας χώρο μουσικά έργα του ρεπερτορίου μας, είτε μέσω της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, του Spotify, του Youtube, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, είστε υπόχρεος στην καταβολή αμοιβών προς τους δικαιούχους που έχουν αναθέσει τη διαχείριση των δικαιωμάτων τους στους παραπάνω οργανισμούς. Το αμοιβολόγιο για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα είναι αναρτημένο στον επίσημο ιστότοπο των αντίστοιχων οργανισμών και μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://radiopro.eu/wp-content/uploads/2019/11/RadioPro_tariffs_Greek.pdf

Προσοχή: Η κατοχή άδειας δημόσιας εκτέλεσης από άλλους οργανισμούς, δεν καλύπτει τις επιχειρήσεις που αναπαράγουν με οποιονδήποτε τρόπο το δικό μας ρεπερτόριο.

Από την υποχρέωση καταβολής αμοιβών εξαιρούνται ΜΟΝΟ οι ενεργοί χρήστες των μουσικών καναλιών του RadioPro.gr, το οποίο αναπαράγει αποκλειστικά τα μουσικά έργα των εκπροσωπούμενων οργανισμών και δικαιούχων, και εφόσον οι χρήστες διαθέτουν τη νόμιμη Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης που τους παρέχει αποκλειστικά η Hellenic Solution με κάθε συνδρομή.