Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

ANEK LINES & CSI INSTITOUTE συνοδοιπόροι στην 4η ημερίδα για την "ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο".

anekcsi1H ANEK LINES και το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI INSTITUTE) συνδιοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία την 4η Διαδραστική Ημερίδα με θέμα την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο», την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση, που απευθύνονταν σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Χανίων, φιλοξενήθηκε στο σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ LINES στα Χανιά & εστίασε, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παριστάμενων, μεταξύ άλλων,  στην νέα πρόκληση «TIK TOK» που προσελκύει αλματωδώς νεαρούς χρήστες.

anekcsi2Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κ. Γιώργος Κατσανεβάκης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία θα στηρίζει πάντα, με όσα μέσα διαθέτει, κάθε πρωτοβουλία που πραγματοποιείται προς όφελος των μελλοντικών γενεών. Αναφερόμενος στους κινδύνους του διαδικτύου διευκρίνισε ότι “Ουδέν κακόν αμιγές καλού” προτρέποντας ωστόσο τα παιδιά να επιδιώξουν πρωτίστως τα καλά στις “ιντερνετικές” τους αναζητήσεις.

anekcsi3Στη συνέχεια, ο βασικός εισηγητής της δράσης, ο Αντιστράτηγος (ε.α.) ΕΛΑΣ και Πρόεδρος του CSI Institute Μανώλης Σφακιανάκης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, για την ορθή χρήση της τεχνολογίας, την ασφαλή πλοήγηση στο Internet, καθώς και την διαχείριση πιθανών διαδικτυακών απειλών. Παράλληλα, με διαδραστικό τρόπο πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στην νέα πρόκληση «TIK TOK» και τις παγίδες που υποκρύπτει. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η μουσικοχορευτική πρόκληση «ΤΙΚ ΤΟΚ» αν και αρκετά δημοφιλής, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη αφού μπορεί να κοστίσει ακόμη και ανθρώπινες ζωές, παρακινώντας γονείς και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται στο πλευρό των νέων, με σωστή ενημέρωση σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες της συμμετοχής τους.

anekcsi5Στη συνέχεια η Κλινική Εγκληματολόγος και Διευθύντρια του CSI Institute, Καλλιόπη Ιωάννου, ανέλυσε φαινόμενα όπως το cyberbullying, ο διαδικτυακός εθισμός και η εκδικητική πορνογραφία και τόνισε ότι “ Το διαδίκτυο απαιτεί ορθή γνώση διαχείρισης, για να γίνει ασπίδα προστασίας του χρήστη”

Φορείς, όπως η «Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή», η «Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας» και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» υποστήριξαν για μια ακόμα φορά την ημερίδα.

anekcsi4Στην ημερίδα συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές από το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων, το Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας, το 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, οι οποίοι κατέκλυσαν το Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ LINES και συμμετείχαν ουσιαστικά στην ημερίδα, όπως καταδεικνύουν οι δεκάδες προφορικές και κυρίως γραπτές ερωτήσεις που διατύπωσαν.

Ο κος Σφακιανάκης διευκρίνισε στα παιδιά  ότι οι απαντήσεις των ερωτήσεων τους θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου https://www.csii.gr/

anekcsi6Η ΑΝΕΚ LINES, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον τόπο και τα παιδιά που αποτελούν τους πολίτες του αύριο. Με πυξίδα την πρωτοπορία και σταθερό προσανατολισμό ένα καλύτερο αύριο, φέρνει στο προσκήνιο θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία και δίνει βήμα σε φορείς εγνωσμένης αξίας που μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστη ενημέρωση.
Υπερήφανα συνεχίζουμε με πλώρη το μέλλον!