Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Δημήτρης Αντωνίου ζήτησε να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων υπέρ του αδιάφορου Δημοσίου στη δίκη του Αρτέμη Σώρρα!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος

antoniouΞεκίνησε σήμερα η δίκη του Αρτέμη Σώρρα και πολλών συνεργατών και στελεχών του στο Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Ανάμεσά τους η Βίκυ Χαραλάμπους, ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος, ο Γιάννης Καλογερόπουλος και άλλοι. Εθεάθη επίσης ο Οδυσσέας Τηλιγάδας (?!) και ο γνωστός από τα υβριστικά σχόλια που κάνει στο Facebook εις βάρος του Λευτέρη Ρήνου, του Γιώργου Γιαλτουρίδη και της αφεντιάς μου Βαγγέλης Κωνσταντακάκος, άρτι αφιχθείς απ' τον Καναδά, ο οποίος ζήτησε να εξεταστεί ως μάρτυς υπεράσπισης! Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Εξ αρχής έγινε πάντως φανερό ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων θα εστίαζαν την υπερασπιστική τους γραμμή όχι στο γεγονός της απάτης αυτό καθ' εαυτό, αλλά στο γεγονός ότι το Δημόσιο δεν υπέστη ζημιά από τα εξώδικα που έδιναν οι άνθρωποι που στελέχωναν τα γραφεία της Ελλήνων Συνέλευσις προκειμένου όσοι ώφειλαν στις τράπεζες ή στις εφορίες να συμψηφίσουν τα χρέη τους με τα δισεκατομμύρια  που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του ο Αρτέμης Σώρρας. Κατέβαλαν μάλιστα μεγάλη προσπάθεια ώστε να πείσουν το δικαστήριο πως δεν πρέπει να κάνει δεκτή την παρουσία των δύο δικηγόρων του Δημοσίου ως πολιτικώς εναγόντων αλλά και των δικηγόρων οι οποίοι παρέστησαν για λογαριασμό του ΕΦΚΑ. Το δικαστήριο, τελικώς, απεφάσισε να επιτρέψει την παράσταση των δικηγόρων του Δημοσίου αλλά όχι και των δικηγόρων του ΕΦΚΑ!

Το περίεργο είναι ότι μετά από απουσία πολλών ετών το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ απεφάσισαν να παραστούν για πρώτη φορά ως πολιτικώς ενάγοντες και αυτό χάρις στην πρωτοβουλία που πήρε ο ιατρός και πολιτευτής Δημήτρης Αντωνίου, ο οποίος έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό των Οικονομικών και την Εισαγγελέα Διαφθοράς καθιστώντας τους υπευθύνους για τη ζημιά που υφίσταται το Δημόσιο εξ αιτίας της αδιαφορίας τους στην υπόθεση αυτή. Ζήτησε μάλιστα από το Δικαστήριο να του επιτρέψει να παραστεί ο ίδιος ως πολιτικώς ενάγων εκπροσωπώντας το Δημόσιο! Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει καθώς στη σημερινή δίκη, η οποία διεκόπη λόγω ωραρίου για την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, εξετάστηκε μόνο ο Λευτέρης Ρήνος.