Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το "Athens Flying Week 2019" στην Τανάγρα.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

maxitiko6Για 8ο χρόνο πραγματοποιήθηκε το "Athens Flying Week" στη χώρα μας και τέταρτο εν συνεχεία χρόνο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας.

Εντυπωσιακή η οργάνωση, με ρυθμιστές κυκλοφορίας και παρκαδόρους, με πινακίδες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και τυφλούς στον χώρο της aegeanεκδήλωσης, αλλά και με σοβαρή διάκριση των επισκεπτπών (για άλλη μια φορά) σε πατρικίους και πληβείους, αναλόγως των οικονομικών τους δυνατοτήτων. Δεκαπέντε ευρώ το άτομο για τους ορθίους περιπλανώμενους (πληβείοι), σαράντα ευρώ το άτομο στην ξεσκέπαστη εξέδρα (ημι-πατρίκιοι) και 60 ευρώ στις πολυτελείς καρέκλες και τα τραπέζια των V.I.P. της σκεπαστής (πατρίκιοι με πλήρη δικαιώματα).

esoterikoΟι άνθρωποι του Τύπου (press που λένε και οι μορφωμένοι) εισήλθαν μεν δωρεάν στον χώρο της εκδήλωσης, στριμώχτηκαν όμως όλοι πίσω από ένα κάγκελλο μήκους μερικών μέτρων, με κάποιους να έχουν πιάσει την πρώτη σειρά με καρέκλα από τα ξημερώματα και να μη λένε να μετακινηθούν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, αν προσπαθούσες να στριμωχτείς κοντά τους για να βγάλεις κι' εσύ ένα βίντεο της προκοπής, σε κοιτούσαν άγρια και σε έδιωχναν γιατί τους έκοβες τη θέα! Νομίζω ότι οι διοργανωτές θα πρέπει του χρόνου να το ρυθμίσουν αυτό το θέμα. Στο κάτω κάτω οι άνθρωποι του Τύπου προβάλλουν την εκδήλωση και νομίζω ότι χωρίς αυτούς καμμία εκδήλωση, όσο καλή και αν είναι, δεν μπορεί να επιβιώσει για πολύ.

canadairΚατά τα άλλα, πολλοί οι επισκέπτες και αρκετά ενδιαφέρουσες οι συμμετοχές. Την πρωτοκαθεδρία είχε φέτος η "Aegean" η οποία μοίραζε καπελλάκια, επ' ευκαιρία των εικοστών της γενεθλίων, και ήταν ο κύριος χορηγός της εκδήλωσης.

Εντυπωσιακoί για άλλη μια φορά ο Σουηδός Johan Gustafsson και ο Ιταλός Luca Bertossio, οι πιλότοι των μαχητικών αεροπλάνων και των ελικοπτέρων της Πολεμικής μας Αεροπορίας και του elikoptero10Πολεμικού Ναυτικού, οι παραπεντίστες της Skydive Attica (ένας εξ αυτών είχε δεμένη στο πόδι του μια ελληνική σημαία εμβαδού 100 τετραγωνικών μέτρων!), η ομάδα "Δαίδαλος" της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ομάδα πιλότων από την Ιορδανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, και οκταμελή ομάδα Γάλλων πιλότων της Patrouille de France που έκλεψαν την παράσταση με τους άψογους σχηματισμούς και τους ελιγμούς ακριβείας που έκοβαν την ανάσα.