Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αερομοντελισμού κλειστού στίβου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

dyoaorakiaΟλοκληρώθηκε, με μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αερομοντελισμού κλειστού στίβου, στο Γυμναστήριο "Δύο Αοράκια" του Ηρακλείου, στο οποίο συμμετείχαν πιλότοι αερομοντελιστές από 14 συνολικώς χώρες. Την εκδήλωση διοργάνωσε η "Ελληνική Αεραθλητική juniorsΟμοσπονδία" βοηθούμενη από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, την ΑΝΕΚ LINES, τη BLUE STAR FERRIES, την SUPERFAST FERRIES, την AEGEAN, την CRETAN EAGLE AVIATION, το ΠΛΑΙΣΙΟ, την INTERLIFE, τον Μιχάλη Χαλκιαδάκη, την εταιρεία FRESH SNACK, τον καφέ MARSALI, τα κοσμήματα ΔΑΙΔΑΛΟΣ και την εταιρεία πυροτεχνημάτων ART FIREWORKS.

donataskrugΗ αλήθεια πάντως είναι ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα διεξήχθη με τις κερκίδες του κλειστού σταδίου άδειες σχεδόν από φιλάθλους. Και πώς θα μπορούσε αλήθεια να γεμίσει το εντυπωσιακό κλειστό στάδιο του Ηρακλείου με δεδομένο ότι οι πόρτες έπρεπε να είναι κλειστές καθ' όλη την διάρκεια των αγώνων ενώ οι φίλαθλοι θα έπρεπε να είναι "εκπαιδευμένοι" και πρόθυμοι να παρακολουθούν χωρίς φωνές, επιφωνήματα και παραγωγή ήχων από πατατάκια, αναψυκτικά κ.λπ. Διόλου panigirismoiτυχαίο, άλλωστε, που όλοι οι αγώνες αυτού του είδους, οι οποίοι έχουν κατά το παρελθόν πραγματοποιηθεί σε άλλες χώρες, διεξήχθησαν με άδειες κερκίδες. Θεώρησα σκόπιμο να κάνω αυτή τη διευκρίνιση γιατί υπήρξε σχετική παρατήρηση από "ελεύθερο σκοπευτή". Έναν από αυτούς που κρίνουν ελαφρά τη καρδία μια εκδήλωση ή μια πρωτοβουλία και κολλάνε στο δένδρο χάνοντας το δάσος.

Επειδή πάντως όσα διαδραματίσθηκαν στο Ηράκλειο τα απαθανάτισε η βιντεοκάμερα, σας αφήνω να τα δείτε και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Μακάρι να μπορούσαμε να διοργανώνουμε και να φιλοξενούμε πιο συχνά τέτοιους αγώνες στην Ελλάδα.