Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

1st Athens Criterium International Bicycle Challenge.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

criterium4Γιόρτασε το ποδήλατο αυτό το Σαββατοκύριακο (6 και 7 Μαίου 2017) στο κέντρο της Αθήνας. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το περιοδικό ΜΒΙΚΕ, διοργάνωσαν ποδηλατικό αγώνα δρόμου, τύπου Criterium, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των διήμερων εκδηλώσεων "Bike Weekend" που διοργανώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος, με θέμα το ποδήλατο και ήταν ενταγμένος στο Εθνικό Αγωνιστικό Καλεντάρι 2017 της ΕΟΠ και της UCI και διεξήχθη σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI για την κατηγορία ανδρών.

criterium3Όπως δήλωσε πριν από την εκκίνηση ο Διευθυντής του Αγώνα, Βασίλης Αναστόπουλος, "η μέση ωριαία ταχύτητα αναμένεται να ξεπεράσει τα 45 χλμ./ώρα, ενώ οι θεατές θα μπορούν να βλέπουν τους πρώτους του αγώνα κάθε 4 περίπου λεπτά, γεγονός που θα ανεβάσει ψηλά το ενδιαφέρον".

criterium2Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγινε μπροστά από το Κοινοβούλιο, στη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Αγνώστου Στρατιώτη. Η εκκίνηση δόθηκε στις 11:45 και οι αθλητές ακολούθησαν την Βασ. Σοφίας ως το ύψος του Hilton. Ακολούθως έστριψαν δεξιά στη Βασ. Κωνσταντίνου, με τις ταχύτητες να πλησιάζουν ή να ξεπερνούν τα 70 χλμ./ώρα. Η επόμενη δεξιά στροφή στην Όλγας οδηγούσε στην ελαφριά ανωφέρεια της Βασ. Αμαλίας όπου και παίχτηκε η πρώτη θέση ανάμεσα στους διεκδικητές.

criterium5Μετά από 15, συνολικώς, επαναλήψεις αυτής της διαδρομής, σε μια συνολική απόσταση 52,5 χιλιομέτρων, οι αθλητές τερμάτισαν με εντυπωσιακό τρόπο με τις πρώτες θέσεις στην κατηγορία των ανδρών να κρίνονται, κυριολεκτικώς, επάνω στο νήμα.

Υπενθυμίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το διαδικτυακό περιοδικό ασχολείται με την ποδηλασία και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. http://www.ribandsea.com/waves/428-22

criterium6Την προσεχή Κυριακή, λοιπόν, 14 Μαίου, το "Rib and Sea" θα δώσει το "παρών" στο Κατσιμίδι για να καλύψει τον αγώνα ποδηλασίας αντοχής για το Τοπικό Πρωτάθλημα Αττικής της "Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Κέντρου" (Ε.ΠΟ.Σ.Κ.). Παράλληλα, μια ξεχωριστή αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων θα απαντήσει σε ερωτήσεις του Ιωσήφ Παπαδόπουλου. Μια συνέντευξη που νομίζω ότι θα δημιουργήσει αίσθηση.

criterium1 criterium8 criterium7