Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δεύτερα χοιροσφάγια Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σύρου.

Ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα Χοιροσφάγια στο εντευκτήριό του. Πέρυσι ξεκίνησαν όλα και η επιτυχία τους, οδήγησε τα Χοιροσφάγια να γίνουν θεσμός και σημείο ένωσης ανθρώπων που αγαπάνε τη θάλασσα από όλη την Ελλάδα.  Φέτος η προσεύλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς ήρθαν σαράντα άτομα από διάφορα μέρη της  Ελλάδας.

Συγκεκριμένα από τους ομίλους της Αθήνας ο ΟΦΣΕ, η ΛΦΣ Ιάσων και η Ομάδα Αιγαίου, από τη Χαλκίδα ο ΕΟΦΣ και από τον Βόλο οι  Αργοναύτες κατέφθασαν στο νησί μας για να παρακολουθήσουν το τοπικό μας έθιμο. Το Σάββατο 5/11 απο νωρίς το απόγευμα έγινε ο τεμαχισμός του χοίρου και με τη βοήθεια του κρεοπώλη του Ο.Φ.Τ.Σ.Σ. παρασκευάστηκε πηχτή , γουρουνόσουπα και άλλοι πρώτοι μεζέδες. Επίσης, οι γυναίκες του Ο.Φ.Τ.Σ.Σ. είχαν ετοιμάσει εδέσματα για να συνοδεύσουν το κρασί τους οι καλεσμένοι. Το ίδιο βράδυ, έγινε η προβολή του αναμνηστικού βίντεο της 2ης Αποστολής του Ο.Φ.Τ.Σ.Σ. με τίτλο “ΠαραΣύρομαι Κουφονήσι” που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2016 στο Άνω Κουφονήσι. Μετά την προβολή δόθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι  στους χορηγούς και στα μέλη που βοήθησαν εθελοντικά.
    
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 6/11 από το πρωί παρασκευάστηκαν παραδοσιακά συριανά λουκάνικα, κοντοσούβλι και κοκορέτσι, και διάφορα άλλα φαγητά καθώς χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέρη του χοίρου. Το μεσημέρι, όταν το τραπέζι στρώθηκε και ξεκίνησε το γλέντι ,είχαμε την τιμή να έχουμε στην παρέα μας τους μουσικούς Νικηφόρο Χριστοφόρου, Αντώνη Μπαλόπιτα, Αντρέα Κόνταρη και Αλέξανδρο Μήτση που ανέβασαν το κέφι και μας διασκέδασαν.
    
Πολύς χορός, γέλια, συζητήσεις, νόστιμα παραδοσιακά φαγητά και καλή διάθεση είναι τα στοιχεία που οδήγησαν τα 2α Χοιροσφάγια του Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου σε μία μεγάλη γιορτή. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση και όλους όσους συμμετείχαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!