Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Λεριακός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών : Καλαμάρια 2009!

Όλα τα σκάφη συγκεντρώθηκαν στο προκαθορισμένο σημείο.Κυριακή  απόγευμα, 15 Νοέμβρη. Μετά από αρκετές μέρες με καθαρά φθινοπωρινό καιρό, επιτέλους μια μικρή ύφεση ήταν ό,τι χρειαζόταν! Η  αδιόρατη προσμονή και επιθυμία όλων να βρεθούμε, να ψαρέψουμε και να γιορτάσουμε την τύχη να κατοικούμε σ' αυτό το υπέροχο νησί, που προτείνεται για υπαίθριες δραστηριότητες, και αυτή ακόμη την εποχή, έγινε πραγματικότητα. Οι θάλασσες γύρω από το νησί γέμισαν σκάφη με έναν και μόνο προορισμό. Τον κόλπο του Ξηροκάμπου ! Εκεί ήταν το ραντεβού για το μεγάλο γεγονός !

Ένα πλήθος από σκάφη, μικρά και μεγάλα, των μελών του Ομίλου μας, αλλά και πολλών φίλων από τον Ξηρόκαμπο και αλλού, γέμισαν τον γραφικό κόλπο στα πόδια της Παναγιάς της Καβουράδαινας! Μετά τις οδηγίες της επιτροπής αγώνα και σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και αδελφωσύνης - πράγματι η θάλασσα μας ενώνει όλους - ξεκίνησε ο μικρός στόλος, με τους επίδοξους … καλαμαροαλιείς!   

Οι καλαμαροαλιείς και οι νικητές του αγώνα λίγο μετά το φαγοπότι. Η περιοχή που ορίστηκε για να ακροβολιστούν οι επίδοξοι ψαράδες μας, ήταν δεξιά από τη μπούκα του λιμανιού και έως τα Καλύμνικα νησιά ! Ο Ποσειδώνας  φάνηκε να τρέφει καλά αισθήματα για μας, ενώ η Ίριδα μας χάρισε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα με χρώματα που θα ζήλευε ο καλύτερος ζωγράφος. Παντού φωνές, μουσικές επευφημίες… μια πραγματική γιορτή! Στις 18.30' ο αγώνας έλαβε τέλος. Τα σκάφη  μπήκαν ένα-ένα στο λιμάνι και έδεσαν στο μουράγιο που μας φιλοξένησε. Όλα τα πληρώματα αποβιβάστηκαν και κατευθύνθηκαν προς το κοντινό εστιατόριο «Τρεχαντήρι» που μας περίμενε να γιορτάσουμε το γεγονός. Τα αλιεύματα…ελάχιστα, αλλά σίγουρα γι’ αυτό δεν έφταιγε η κατάρτιση των αλιέων μας!

Μετά τον έλεγχο και το ζύγισμα η επιτροπή αποφάνθηκε:

1ο Βραβείο : Σιφουνιός Αντώνης - Καρπαθάκης Νίκος   
2ο Βραβείο : Κουμπάρος Μανώλης - Καρανικόλας Δημήτρης - Κοκκώνης Γιώργος
3ο Βραβείο : Καρανικόλας  Θεολόγος - Καρανικόλας Μιχάλης
      
Ακολούθησε ψήσιμο και κατανάλωση των αλιευμάτων σε ένα περιβάλλον εορταστικό και  φιλικό, με οικογένειες και φίλους. Όλοι δώσαμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά!

Υ.Γ. Ο Όμιλός μας καλεί τα μέλη και τους φίλους του σε μια προσπάθεια προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος από κάθε είδους ρύπανση και κακοποίηση.