Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

"Ερωτικές ιστορίες εντός και εκτός των τειχών". Το νέο βιβλίο του πρώην μοναχού Νικόδημου.

Επιμέλεια βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Η νέα συγγραφική προσπάθεια του πρώην μοναχού Νικόδημου.Στην ιστορική μπουάτ "Απανεμιά", της εποχής των τραγουδιών του "νέου κύματος", πραγματοποιήθηκε την 17η Δεκεμβρίου 2015 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του πρώην μοναχού Νικόδημου με τίτλο "Ερωτικές ιστορίες εντός και εκτός των τειχών". Το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις Κ.Μ. Ζαχαράκης.

"Και όμως! Υπάρχει μια αίσθηση απελευθέρωσης μέσα στην αμαρτία. Η ίδια η ψυχή σου, που φτάνει στα άκρα, σου προσφέρει έναν ίλιγγο τέτοιας δύναμης, που σε συνεπαίρνει. Αυτή η δύναμη, αυτή η ένταση, υπάρχει μόνο στη φυγή από κάθε λογική, στη φυγή από τον ίδιο τον Νόμο, τον Θείο και τον ανθρώπινο, στη φυγή ακόμα και από τον νόμο της φύσης.

Η αληθινή τέχνη είναι πάντα αθώα και δεν μπορεί να την σπιλώσει κανένα βίωμα, κανένα παρελθόν, γιατί είναι πάντα παρούσα, πάντα νέα, πάντα σημερινή, γεμάτη χυμούς και έμπνευση, και πάντα έτοιμη να ξεκλειδώσει τα μυστικά της ύπαρξης και τα μυστήρια του ουρανού...

Κι αν σήμερα η Τέχνη μου σας φαίνεται λιτή και αθώα, αυτό οφείλεται στο ότι δεν ήταν προμελετημένη, ούτε σχεδιασμένη με βάση διανοητικά ή ιδεολογικά πρότυπα, αλλά σχηματίστηκε αυθόρμητα και τυχαία από την στάχτη των παθών μιας ζωής παραδομένης στο τίποτα, στην εξαφάνιση της σκέψης και της πρόθεσης.

Προήλθε με φυσικές διαδικασίες όπως η ζωή από την λάβα του ηφαιστείου, η οποία πρώτα έκαψε και μετά θεράπευσε, γιατί το ταλέντο, όπου υπάρχει, έχει ρίζες βαθύχρονες που ξεπερνούν κατά πολύ τις εμπειρίες μιας μόνο ζωής.

Ο καλλιτέχνης έχει ζήσει πολλές ζωές, έχει έλθει πολλές φορές στη Γη και έχει προσφέρει πολλά. Οι εμπειρίες του, όσο αρνητικές κι αν είναι στην παρούσα ζωή, δεν είναι παρά ένα τσίμπημα στη μνήμη, ένα ερέθισμα που θα απελευθερώσει την προανάμνηση του διαχρονικού του ταξιδιού και θα απογειώσει την δημιουργικότητά του".