Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Βασιλόπιτα που δεν αλλοιώθηκε 47 ολόκληρα χρόνια θα κοπεί από παλιούς συμμαθητές σε γυμνάσιο του Πειραιά.

tetarto.gymnasioΤο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στις 12 πμ, θα συναντηθούν για κοπή της πίτας μετά από σαράντα επτά χρόνια οι απόφοιτοι του 4ου Γυμνασίου Αρρένων Πειραιώς. Η συνάντηση θα γίνει στην αυλή του σημερινού 8ου Γυμνασίου Πειραιά, στον χώρο του οποίου υπήρχε το γκρεμισμένο πλέον παλιό εξατάξιο γυμνάσιο. (Κουμουνδούρου 91 και Δερβενακίων Πειραιάς).

Κάτω από τα ίχνη της τοιχοποιίας του παλιού γυμνασίου που ορθώνονται στην σχολική αυλή, θα ζωντανέψει η μνήμη των τότε παιδιών που κρατούν αναλλοίωτη την σχέση τους μέχρι σήμερα.
Μέσα από τραγούδια του παρελθόντος και μαρτυρίες εμπειριών, οι τότε τελειόφοιτοι εξατάξιου γυμνασίου την σχολική περίοδο 1975-76, θα θυμηθούν την εποχή τους.

Ήταν αυτοί που σε εκείνη την τελευταία χρονιά της έκτης τάξης του γυμνασίου έζησαν γεγονότα όπως:  Τον θάνατο του Αλέξανδρου Παναγούλη, το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, την δολοφονία του Αμερικανού Ρίτσαρντ Γουέλς από την 17η Νοέμβρη, την απώλεια της συγγραφέως Αγκάθα Κρίστι, τον θάνατο του δικτάτορα της Ισπανίας Φράνκο, αλλά και το παντοτινό ταξίδι του κινηματογραφικού καθηγητή που μέχρι σήμερα φτάνει η διευθυντική σχολική ατάκα «βεβαίως βεβαίως» του Χρήστου Τσαγανέα.

Σε αυτή την γιορτή συνάντησης, το παρελθόν μνήμης των μεγάλων πλέον παιδιών, θα ζητήσει μερίδιο επικοινωνίας με το παρόν των νέων μαθητών που θα θελήσουν να παρευρεθούν μέσω του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σε αυτή την μικρή γιορτή συνύπαρξης του παρελθόντος με το παρόν, μέσα από χαμόγελα και διάλογο ισότιμο με σεβασμό.  

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αμέριστη βοήθεια στην πρωτοβουλία μας από  διευθυντή του γυμνασίου κο Νίκο Τζιανάκη, τους καθηγητές και όλους τους φορείς που διευκόλυναν αυτήν την συνάντηση του παρελθόντος στο παρόν της εκπαίδευσης.

Μπορεί να κόψουμε την 47 ετών βασιλόπιτα, αλλά ποτέ δεν θα κόψουμε τους δεσμούς που εδράζουν από τα μαθητικά μας χρόνια.

Επιτροπή οργάνωσης εκδήλωσης.

Μιχάλης Αδαμαντίδης : Σύμβουλος αναπτυξιακών προγραμμάτων - 697 458 1553   
Κώστας Ζωγραφόπουλος : Ηθοποιός - 697 766 3230
Ευάγγελος Καραμπλιάς : Επιχειρηματίας – 693 263 6397