Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Επιβεβαιώνεται η απαλλαγή των campers από τον φόρο πολυτελείας.

Άρθρο 2

Τροποποίηση διατάξεων του ν.3833/2010

1. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 17 του ν.3833/2010 (Α’ 40) προστίθεται τρίτο εδάφιο ως εξής:

«Ο φόρος πολυτελείας δεν επιβάλλεται σε κοινοτικά αυτοκίνητα οχήματα τα οποία έχουν ταξινομηθεί σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από την έναρξη ισχύος των διατάξεων του παρόντος άρθρου».

Χωρίς την επιβάρυνση του φόρου πολυτελείας θα πωλούνται τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος για πρώτη φορά πριν τις 15 Μαρτίου του 2010. Αν η πρώτη άδεια κυκλοφορίας του εισαγόμενου μεταχειρισμένου είναι μεταγενέστερη, τότε δεν καταργείται ο φόρος πολυτελείας, αλλά επιβάλλεται κανονικά. Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή που φέρνει στην αγορά αυτοκινήτου η αιφνίδια τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Ι.Χ. αλλά και τον τρόπο απομείωσης των τιμών τους.

2. Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 17 του ν.3833/2010 αντικαθίσταται ως εξής:

«α) Τα επιβατικά αυτοκίνητα που προορίζονται να κυ­κλοφορήσουν ως δημόσιας χρήσης, τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, τα ασθενοφόρα, οι νεκροφόρες, τα οχήμα­τα μεταφοράς κρατουμένων (κλούβες), τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, καθώς και τα αυ­ τοκίνητα οχήματα με μικτό βάρος μέχρι 3,5 τόνους της Δασμολογικής Κλάσης 87.03 της πρώτης και δεύτερης υποπερίπτωσης της περίπτωσης ε) της παραγράφου 1 του άρθρου 123 του ν. 2960/2001.».